Saturday, March 31, 2012

PESTA BUKU....

petang jumaat...dalam kul 3 petang ..
lepak kat pustaka..
ada pesta buku..
kebetulan plok anak sedara aku ada masuk pertandingan mewarna bersama boboiboy..
tapi tulah kesian budak2..
semangat nak tengok boboiboy..
last2 yang kuar en.bear dar A&W....
nasib lah cik bear ramah layan budak2...
bukan main suka lagi budak2 tu hah....

bermula 27-31.3.2012..
baru semalam berkesempatan gi..
tapi tak beli apa2 pun..
layan budak2 je...

semua peserta masuk dalam dewan..
ingat kan boleh lah aku masuk...
rupanya xleh pun..
ni pun aku bergayut kat tingkap luar...

nasib aishah berpaling..
dan aku sebagai kanak2 yang riang..
melambai lah tangan..
heheheheh...
suka sangat kak chah..
bila tengok aku, kakak2 dia,..
mak dia duk bergantungan kat tepi tingkap.


masa ni dah separuh orang siap mewarna..
jadi leh lah relak2...
semua kanak2 dapat..
topi bear A&W..
err...topi ke?..
boleh lah tu..

ni kat luar...
buku sekolah untuk pra..
murah je..
0.50 sutir....

yang ni kat bahagian dewan utama..
bahagian kanak2...
dan aku sebagai kanak2 riang..
layan lah anak buah aku...
kakak aku plok lepak kat bahagian..
novel alaf 21..
sibuk nak cari buku zaiful zaman..


sapa2 yang nak beli laptop pun ada..
printer...
pen drive masa ni diorang offer..
4GB-rm18...
8GB-rm25...

lama menunggu..
beli kepok..
lepak makan dulu...
kepok tengah panas..
best r..lembut..
kalau sejuk..
petong dinding pecah dinding....

sementara tunggu keputusan..
semua bebudak tu kena tunggu kat luar..
diorang dapat lah beger n air root beer..
sorang satu....

masa yang di tunggu2 oleh bebudak2 tu..
termasuk lah aku..
hahahah..
seronok tengok budak2..

hadiah akan di sampaikan oleh ..
en. bear A&W..
budak2 ni bising..
kata geli bersalam dengan en.bear..
hahahah...
yang baju hitam tu..
pengawal en.bear...

sayang nya aishah tak menang pun...
tapi tetap happy..
berebut nak bergambar dengan..
en.bear...


budak2 duk berebut...
pengawal en.bear plok dah bising..
jangan tolak..
takut en.bear jatuh terlentang..
takde sapa yang nak angkat...
rasa nak tengok je sapa yang duk kat dalam maskot tu...
hehehehe...

say bye..bye..
en.bear dah nak balik dah...
pahtu ada pengumuman..
sapa2 yang nak bergambo dengan boboiboy..
tunggu sampai kul 6..
layan aku..
baik aku balik..
nak menunggu lagi sejam..
naik kematu dah punggung ni..


22 comments:

Karukord Jagau's said...

x menang x pe...janji masuk betanding :)

man said...

happy budak2..heheheh

~SaL IjOu~ said...

a&w..sgt suke die nye air float..nyumm!~

sini pun ada pesta buku nnt..x sabau nak g..suke suke~ ^^

eita said...

@Karukord Jagau's
takde rezeki...
janji happy...leh kenal dengan kawan2 yang lain..

eita said...

@man
memang pun..
suka sangat2....

eita said...

@~SaL IjOu~
jarang minum air berkarbonat...

cik sal dengan buku memang xleh di pisahkan...heheh

Tihara said...

weyhh ntah2 en.bear tu shah rukh khan tak..hahah :D

Ujie said...

tengok gambo je akak pun terasa ke'happy'annya..^__^

dok dlm baju maskot tu panas tau, berat pulak. bkn akak yg penah rasa..ada kwn suami dulu kena jd maskot marrybrown.

Uncle Jonni said...

kesian orgyg dok dlm baju bear tu... mesti panas gila... huhuhuhu...
lencun kot dlm tu... huhu

eita said...

@Tihara
kalau shah rokan mesti dah buat tarian dil se ni..
hahahaha...

eita said...

@Ujie
memang happy sangat...

tu lah..
nmapka nak berjalan pun macam seksa je....

eita said...

@Uncle Jonni
tau takpe...
tak sempat nak skodeng hari tu masa dia dah habis sesi bergambo tu..
hahahha...

MOH KEMBARA said...

Salam Eita,

Ha ha kalau mak pak dibagi masuk, diorang yg akan mengaler!

eita said...

@MOH KEMBARA
wslm...
hahahhah...tau takpe...
ita konon nya yang nak masuk..ganti mak dia.....
saja menyibuk dengan budak2..

cik.blogger. sengal said...

~huuhu...rjn bc bk....~

eita said...

@cik.blogger. sengal
meme lah...

9n0L4 said...

dok dang nok gi. balik dgun sekejap je. huhu.

eita said...

@9n0L4
ita pun kebetulan je ..
ada masa..anak sedara plok masuk contest..
tu yang lepak tu..

Puan Kutu said...

gila jer sy tgok buku utk kanak2 tu..best klu belikan aiman byk2.hehe.

cotton candy said...

seronoknyer p pesta buku..huuhhu

eita said...

@Puan Kutu
buku untuk kanak2 memang murah2...

eita said...

@cotton candy
sudah semestinya best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...