Tuesday, March 20, 2012

KISWAH....

novel yang aku pijam..
ermmm...makna kiswah adalah selubung yang menutup kaabah...
jalan cite dia memang best...
tak bosan..
banyak pengajaran dalam tu...

menceritakan pasal sepasang pengantin baru..
yang berbulan madu di mekkah...
dalam perjalanan ke arafah..
isteri dia di culik...
5 tahun mencari tapi masih tak berjumpe...
sehingga lah tragedi ke 2 di depan kaabah...

kalau nak tahu...
baca sndiri lah ye..
hehehehe...

"orang yang berakal itu ialah orang yang akalnya dapat mengawal segala sifat-sifat mazmumah (keji)..."
imam syafie r.a

19 comments:

Aine Ainun said...

Menarik minat saya, tp sy da lame x kekedai buku..

Insyaallah, sy igt tajuk dia;),

Ujie said...

Hmm..menarik jln ceritanya. teringin gak nk tau ending.

*lega sikit baca kata2 imam syafie tu..ptg td akak marah sgt dgn layanan & kerja org takaful m'sia. Puas control bior tak marah2..

eita said...

@Aine Ainun
ita pijam kat pustaka je....

eita said...

@Ujie
last sekali...
suami dia mati...di redah oleh oarng yang bawak jemaah haji yang tak larat berjalan tu..yang guna kerusi kayu ...bayangan isteri dia yang hilang tu papah dia ...

napenya kak....sabor2 kak..

IntaNBerliaN said...

CERITA NI MACAM BESTLAH PULAK..

cik.blogger said...

wah mcm best jew cerita tu....

Tihara said...

best nye buku2 macam ni..baru2 ni hubby ada hadiahkan buku hadis imam bukhari, ada 4 jilid..kerdil je rasa bila baca buku tu..banyak yang perlu perbaiki..hmmm

Telor Power said...

:)

HeNRieTTa JoSe said...

5 thn dia masih cari wife dia? bertuah la istri dia....hmm....nak kena p cari nie....hehehe....tapi perlu habiskan buku terkini dlu...huhuhu...

dela said...

5 tahun? bertuah sungguh si isteri mendapat suami yg setia

eita said...

@IntaNBerliaN
memang best...
takde r cintan cintun ni..

eita said...

@cik.blogger
try r baca

eita said...

@Tihara
yang ni pun sama lah..
banyak sangat pengajaran dia....

eita said...

@Telor Power
:D

eita said...

@HeNRieTTa JoSe
memang bertuah sangat2....
sebabnya seblom isteri dia kena culik tu diorang bergaduh...
tu yang terkilan tu..bila dah jadi macam ni..

eita said...

@dela
nak kata setia tu tak jugak..
sebab dalam pencarian yang ke dua di mekkah..dia bawak bakal isteri baru...sebelom akad nikah tu still dia cari isteri dia tu..
nak tahu kena baca sendiri..
baruada feel ni..

9n0L4 said...

suspen je cite ni. jaa ni belambok beli buku, tapi dok terrrbace. huhu. ape peel doktahu lah. ;)

eita said...

@9n0L4
ita jarang beli..
beli hanya novel yang memang minat giler kat penulis dia macam RAM...
yang lain sume pijam kat pustaka...
hehehhe

9n0L4 said...

RAM. suke jugak. sang ratu. best kan. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...