Friday, March 30, 2012

KEHIDUPAN YANG KELAM...

hari ni lepak kat blog syed al fandi..
blog photo...
berkenan sangat dengan teknik black n white yang dia guna...
guna photoscape..
aku nama je ada photoscape tapi haram tak guna...
ni lah hasil nya...
nak suh ingat dalam pala..tu yang buat banyak2...
tapi tu lah..
tak lawa jugak...
aduhhhh.....











30 comments:

Ujie said...

Akak pun suka guna photoscape. mcm2 boleh buat. Header akak yg asik bertukar tu hasil photoscape la. Bosan je..tukar.

Kena try guna..sbb ada mcm2 kat situ.

Aine Ainun said...

Sy guna photoscape jugak, tp lappy rosak lama da x guna...

Tp sy suka tgk gmbr2 eita, cantik...edit ke? Ataupun mmg da stting camera?

Asrul "iLham" Sany said...

gothic romantisme cantik :D

eita said...

@Ujie
tak pernah kak oi...
ni hah baru terasa nak try....

tapi bab header tu memang tak pandai langsung nak buat....
tangan tak seni....

Tihara said...

akak nye photoscape kat pc lama, kat lappy ni tk dunlod, maleh..lawo gak yang ita edit ni..chaiyoks :)

cer buat, background color grey then bunga ada color..fuhh cun tu.. :)

eita said...

@Aine Ainun
ita plok anak sedara yang dwnload...
tapi tak jarang guna...
terdesak baru guna..

ita tak pernah edit gambo yang ita ambik...
cuma kecilkan size je bab takut lambat loading...takut berat....
setting kat kamera je...

eita said...

@Asrul "iLham" Sany
dasat bahasa kau sekarang...

eita said...

@Tihara
macamana nak buat nyer kak...
takpe2 nanti leh ita try gode2...
hehhehe

eita said...

@Aine Ainun
tapi yang edit lah..
ita guna bright,colour..
pahtu ambik grayscale...
phtu reverse black n white..
pahtu set lah kat backlight..
macamana yang kita nak..

ieda said...

cantik ape kak
suke lak saya tgk ;)

Ros said...

Salam eita,

Wahhh...cantiknya eita....gambar hitam putih,nampak unik sangat...

Masya said...

nampak klasik, unik dan tersendiri... kreatiflah...

fieda said...

cantik kan bile bunga2 ni di black and whitekan..

NOOR FATIN said...

cantik la. saya xberapa pandai edit2 ni.. huhu guna photoscapejugak. yg tu je la pandai pn. photoshop lgsg xreti.. hehehhe

Teenager Housemaid said...

wah klasik ..:D

eita said...

@ieda
jadi macam negatif gambo kan..

eita said...

@Ros
wslm...
pesen negatif gambo...
sesekali menjahanam kan gambo...

eita said...

@Masya
kretif dan kutif...
heheheh

eita said...

@NOOR FATIN
sebenarnya ni lah 1st time edit gambo guna photoscape...

yang lain tu langsung tangan keras...

eita said...

@Teenager Housemaid
M..meh akak buat gambo M hitam putih...lagi klasik...

Nadhirah said...

Cantik lah :)
kalau wat kat pict org,, agk2 cantik tak??
hehee.. kte tak pandai bab gambar2 nie :p

eita said...

@Nadhirah
cantik kot..
nak buat ke...
atar kat emel akak...

man said...

lawa pic 2

eita said...

thank...

Asri said...

sy pun ada photoscape jrg guna byk guna photoshop ajer hehehe

http://momentexpiriafotografi.blogspot.com/

eita said...

@Asri
saya lebih suka combine...
kalau tak boleh buat dalam photoshop..
try buat dalam photoscape...

~SaL IjOu~ said...

cantik menarik aja~ menjamu mata melihat sesuatu yg berbeza~ ^^

eita said...

salijou...
sesekali kan.....

9n0L4 said...

pehhhhhhh. titisan air hok mahal sx. ;)

cotton candy said...

sy suka gambar hitam putih..nice sgt kan..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...