Monday, March 19, 2012

JALAN TGANU PLOK....

hari tu gi tganu..
sebab melawat besan mak aku meninggal...
sakit jantung , paru2 berair, batu karang, lelah....
yelah dah sampai ajal dia kan...
redha jelah..
tapi masa sampai hari tu isteri dia sorang2 je kat umah...
dalam sejam luang kan masa..
aku gi umah abang aku plok..
adik aku nak gi mayam jumaat plok...
aku lepak lah tunggu..sambil tu borak2 dengan kakak ipar...
selebihnya merayap lah kat umah diorang.


anak sedara aku kata..
'apalah..bunga tahi ayam pun ambik gambo jugak..'
laaa...ikut suka orang lah...
bising je budak ni kan..
ermm..
bunga comel tapi nama tak best...

baru nak gi keje ni..
kesiangan plok semut 2 ekor ni..

pas balik jumaat ..
abang aku ajak..
singgah umah dia..
yang tak siap2 ni hah...
cabut rumput...

masa balik adik aku lalu..
kat kampung cina ni hah..
konon nya nak cari kurma kat ...
pulau kambing..
tapi kedai tutup..
pusing2 je lah situ..

lalu kat waterfront...
tak berenti pun..
ambik kot tingkap kete je..
masa tu panas ketik...
rentung kalau duk kat luar..

adik aku berenti dekat dengan tebing..
sedang molek orang tengah main jet ski...
seronok bukan main lagi..

ala2 i-city..
tapi tak siap sepenuhnya lagi..
tapi dalam pada tak siap ni..
ada jugak yang datang berdating kat sini..
ada lah terselit kat celah2 pokok..
kristal tu...

lepak kat pantai buruk..
bukan lepak sangat pun..
gi usha anak sedara aku keje situ..

ramai orang tengah main wau..
comel2..
macam2 bentuk ada..

ni sapa2 yang rasa nak jadi cinderella..
leh lah try naik kete kuda ni..
rm5 2 kali round..
kalau tak silap lah..

ni hah anak sedara aku..
part time tunggu result spm...
bukan main dengan spek...
besar spek daripada muka...
anak sedara aku keje jaga motor pantai kecik ni..
sapa2 nak naik..
rm15 1 jam...

lama tak datang sini..
best jugak...

38 comments:

cotton candy said...

lama dah rasenyer x p jalan2 kat pantai..huhu

Ujie said...

Sampai gak ita kat waterfront tu ya..

Menarik la moto kecik tu.
Tapi takle berani try pun.

fieda said...

al fatihah..

best ganu ni kan..

cik Kartun said...

da lame tak p pntai tumur :(

fafa punya said...

tudiaaaaaa! macam2 tempat dia pegi..

eita said...

@cotton candy
meh lah p....akak teman..

eita said...

@Ujie
ha'ah kak...
tu pun lalu je..
takde nak singgah nyer...

menarik sangat..
teringin nak naik sebab leh rempit..
tapi tak sesuai langsung nak naik kak...
takut baju kurung terbang dek angin..
kan ada yang meroyan nanti...
huhuhuhuhu

eita said...

@fieda
kalau gi sebagai pelancong best lah..
sebab banyak tempat leh lawat..
tapi kalau hari2 tengok tak best jugak kak..
tempat sama je..
tapi kalau kat pantai tu..
hari2 gi pun tak jemu...

eita said...

@cik Kartun
meh lah turun sekali...
hohoho

eita said...

@fafa punya
kena hari berjalan...
banyak lah tempat yang gi nyer..
bila keje banyak terperap je lah buat keje...

Zie said...

syoknya leh jalan2 makan angin

~SaL IjOu~ said...

kecik2 dulu selalu dtg terengganu sbb abah keje felda..selalu kene tukar ke area terengganu..byk kenangan kat sana~ ^^

Telor Power said...

hahaha tahniah eita kerana sampai juga anda di waterfront tu hehehe

Uncle Jonni said...

kalau aku sewa motor pantai tu... bayar... pastu bawak lari balik kampung...

agak2 anak sedara ko marah tak?
kehkehkehkeh...

9n0L4 said...

lame nye dok turun kole tranung. huhu.

IntaNBerliaN said...

ni yg tingat nk blik trg ni..hihii

Ati Masrif said...

salam eita,

lama kita tak online ni

semua tu kat gannu ke
belah mana...cantik2 juga ye :)

Saya Disini said...

wah..bestnye jalan2 kt pntai..eh..pulau kambing tu..nama kg je kan..xde pulau kt ctu kan..

Asrul "iLham" Sany said...

Ganu aku suka beli seluar kain pelikat dia tu, cun...muahahhaa

btw, sila baca latest short aku yg FAKER tu, tgk sape cameo <3

Tihara said...

Subhanallah, cantik tau munge taik hayam tuu..nice shoot 2 :)

salam takziah utk keluarga besan arwah mak eita..


best gak eh waterfront tu..oohh semakin windu kat tganu ni..kalo nk g holiday tpt ni kena ada dlm list..hoho, bile ntoh :p

dela said...

lama x ronda2 pantai..

HeNRieTTa JoSe said...

rindu teganu.....rindu batu burok tempat rietta berlari.....rindu kengkawan yang tika itu bersama2 dengan rietta....huhuhu.....i wanna be back to Ganu again....

eita said...

@Zie
banyak sangat makan angin nati kembong plok perut tu hah....
kihkihkih

eita said...

@~SaL IjOu~
dulu ita pun memang tinggal kat tganu jugak...
ayah keje renjer...
kenangan sekolah kat sana memang banyak....

eita said...

@Telor Power
hahahaha....
kebetulan je ni...
kalau tak jangan harap lah nak ginyer..

eita said...

@Uncle Jonni
tak marah pun..
tapi sempat ke sampai..
takut meletup je..
kan ada yang rentung kat tengah jalan tu...kahkahkah...

eita said...

@9n0L4
ja duk dungun kat mana hah?...
senang nak usha kekgi..

eita said...

@IntaNBerliaN
balik jangan tak balik....
huhuhu

eita said...

@Ati Masrif
wslm ...
memang lah..singgah kat akak..selalu je takde...
kat bandar tganu lah...
pantai batu buruk..

eita said...

@Saya Disini
ha'ah..
takdenyer pulau..
tapi kambing banyak lah jugak..
heheheh

eita said...

@Asrul "iLham" Sany
alamak!!...kau gi sanan semata2 beli seluar kain pelikat je..
tak adventure tul lah kau ni..

hehehehe...aku dah gi tengok dah....
thank ambik aku jadi pembantu dalam faker ni..
terharunya aku...

eita said...

@Tihara
cantik ..nama je yang tak cantik....
gi lah lepak lagi kat sini kak..
tapi banyak tak siap lagi tu..
akir tahun ni mungkin siap sepenuhnya kot

eita said...

@dela
meh lah nak ronda..
pilih je nak kuda ke nak naik motor...

eita said...

@HeNRieTTa JoSe
oooo...dulu rietta duk tganu erk?

Telor Power said...

@eita
hehehe ok la tu eita dpt juga melihat suasana di situ dari x pernah jejak

9n0L4 said...

haha. rumoh mok ayoh kat dungun. tepi jalan besorrrr je. leni jaa ngajor di kemaman. hari minggu kalau tadok prog skoloh, balik la ke dgun. ;)

eita said...

@9n0L4
umah ita pun tepi jalan besar jugak ni...
jalan besar mana yang oiii....
kampung apa?

9n0L4 said...

kg pak sabah ke kg gong pasir eh? huhu. antare due tu lah. kalau dh jumpe, kasi tau haaaa. hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...