Saturday, November 22, 2014

BANJIR...

seminggu hujan turun tak henti..henti..
di sebabkan orang dah tambung tanah kiri kanan..
jadi aku dah standby awal awal..
peti sejuk angkat terus naik atas..
senang citer...
cuma dapur je lah masih duk kat bawah..
masak macam biasa lah pakai kasut phua chu kang..
alhamdulillah semalam dengan hari ni ada panas..
memang membasuh gile gile lah sebelom gi keje...
air pun srut doh skit...
tapi malas nak basuh lata lagi..
takut banjir lagi..
jadi pada sapa sapa yang dah buat tempahan nak duk kat homestay aku..
cuti sekoloh ni semua di batal kan....
harap maklum...



lada yang datin tanam..
sempat kutip sebelom tenggelam..

akibat kesejukan..
lupa nak bagi selimut..
heheheh

pokok lada datin aku dah tak dapat.
diselamatkan lagi...
seminggu tenggelam..
pokok dia hari ni dah makin condong..
tunggu masa nak mapuh lah tu..
sayang plok sebab buah dia memang banyak..
aku buat jeruk lada..
sedap...


buat masa sekarang ni langsung tak dapat nak BW...
net memang slow tahap gaban..
aku nak taip entry ni pun ambik masa kat 3 jam...
rasa macam buang masa sangat sangat..
duk terconggok depan pc...
nak main candy keras pun dok leh..
stress sungguh aku...
doh lah game tu wat aku jadi stress..
dok leh main game laaaaagi buat aku jadi stress...

Wednesday, November 12, 2014

TAK CUKUP MASA..

sekarang ni kan malas betol lah nak menulis...
balik keje...sambung menjahit kat umah plok..
alhamdulillah rezeki melimpah ruah...
leh lah buat simpanan balik...
sekarang ni plok asik hujan je..
line pun tak bagus...
nasib baik datin takde..
kalau dok dengar lah datin duk beleber...
umah jarang berkemas..
time datin nak balik je aku setak kemas umah..
hahahaha...jangan tiru perangai aku ok...


alhamdulillah rezeki...
datin bagi aku kancil sekor...
buat gi keje..
leni kan musim hujan...
takut demam...
sebenar nyer datin malas wi aku kagor kete dia..
datin kata aku ganas bawak kete..
hehehe....
FIL aku plok pesan..
doh ada kete ni..
gi jalan sokmo kat tempat sibuk..
baru boleh mahir kaki..
masa depan diorang aku angguk je..
balik kat umah..
aku sipan kancil bawah setor..
huhuhuhu...


Tuesday, October 28, 2014

PEMBANGUNAN YANG TAK TERANCANG...

seminggu dua ni kat tepi dapur umah aku..
orang duk sibuk sodok tanah..
sibuk duk tambung tanah..
aduhhh....jenuh lah musim hujan ni..
kalau dah semua duk pakat menambung tanah..kiri kanan 
umah aku nanti jadi macam telaga lah..
tahun lepas lagi 2 inci nak masuk air kat umah ibu..
tahun nimau aku tido kat balairaya..
huhuhuhuhu...


masa ni duk mengintai jugak dari tingkap..
mau tak mengintai...
takut jugak pokok nibung hempap kat dapur aku..
biasa kat sini aku selalu buang..
sisa nasi...
sebab nyer kat bawah pokok pandan tu..
banyak ayaman..
berkampung kat situ..
bila dah jadimacam ni..
semua dah lari..


asik duk kuar masuk lori..
berdebu dapur aku..
satu keje plok aku nak mengemop nyer..
aku ni dah lah jenis rajin terlajak..


habis semua napok..
hatta bangla tengah keje pun dah jelas sangat napok..
tak best doh duk dapur leni...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...