Friday, September 26, 2014

BUAH CERMAI..

Kat tempat keje aku..
sekarang ni banyak betol buah cermai...
tapi tu lah takde sapa pun nak makan...
sayang ...berteraburan jatuh..
nak balik sempat lagi lah curi gambo...
release tensen...


masa ni tengah duk kerabat atas kusi ...
mujur x jatuh..
kalau dok mapuh aku ..
kena marah di datin...
kaki bukan elok lagi..

buah cermai ni muda lagi..
tak best pun..

terklik gambo kumbang yang colourful..
comel sangat...

aku ada ambik sekor yang macam ni dulu...
sama tapi macam lain sikit..
ce banding kat SINI

Tuesday, September 23, 2014

GIVEAWAY 2014 MIALIANA.COM



Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....

Saturday, September 20, 2014

SENDIRI......

dah lama benor aku ni tak snap gambo...
leni dah setak keje balik..
ada lah sikit masa untuk diri sendiri...hehehehe...
masa duk kat umah MIL...
takde masa nak klik2 gambo ni...
sibuk memanjang....
ni pun mintak dengan datin nak keje..
datin cakap ..
keje lah janji pandai jaga diri...
yeaaahhhhh....
terasa dapat kehidupan balik...
hahahahahaha.....



duk tengah keje..
kumbang ni sibuk duk terbang gi mari..
gi mari...
mujur bawak kamera...

dari gaya duduk ni..
macam baru lepas putus cinta je..
hahahha..
jangan gi terjun bangunan dah lah..

masa ni datin duk sibuk bersih kat tanah..
panggil aku suh ambik gambo ulat bulu kat..
atas daun jambu...
dari pandangan depan..
takut jugak tengok muka dia..


ni hah tubuh dia bukan main panjang lagi..
sehari selai daun jambu dia makan..
sudah nyer pokok jambu aku jadi pak dogol..

yang ni plok..
comel je duk landing tidor atas pokok nenas...
rasa nyer ni ulat yang biasa duk atas pokok kari..
agak nyer dah pening pala tu..
hari2 makan daun kari..
tukar selera plok..
kat daun nenas..
dok tau lah lut ke dok kekoh daun nenas tu.

ni dok tau nama benda..
datin kabor kesing..
kesing nape besar dohoh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...