Tuesday, August 23, 2016

HADIAH YANG TERGENDALA...

dengar pada tajuk..tu dah macam siaran tertunda je kan..
hahhha...
disebabkan vitamin M lah yang semua tergendala..
hari ni semangat ada sikit membara..
jadi kite tulis lah sikit2.




yang ni 1st time menang giveaway dalam fb..
teruja nyer..


dapat dari anak sedara aku yang keje kat AEON bukit raja..
yang lemang aku dah bagi kat cucu aku..


kukusan ni aku dapat dari anak sedara aku..puan ieda
hadiah tertunda untuk hari lahir..


ni zafran..
dari adik aku yang kat Arab..
kalau nak tau khasiat dia boleh lah klik 

yang ni aku memang giveaway 
duk lah telek batang mancis ni..
rasa nyer untuk mainan budak2..
jadi aku simpan lah untuk 
anak aku nanti..
tu pun kalau ada rezeki aku..

ni plok serbuk roti anak sedar aku puan ieda..
untuk aku buat chicken ball..
dah siap buat..dah habis makan.
tapi lupa nak ambik gambo..
heheheh...



ni anak sedara aku ..puan ieda..
..hadiah hari lahir..
orang buat letak kasut..
tapi aku guna buat letak alatan menjahit aku..
takdelah bersepah sangat..

o

Tuesday, August 16, 2016

KENAPA LAH AKU JADI MALAS...

napok sangat aku ni dah jadi seorang yang pemalas tahap gaban..
dah masuk bulan 8..satu hapa pun tak tulis..
banyak benda nak tulis tapi..tapi..Vitamin M terlalu banyak aku telan...
hahhaha...
yelah sekarang ni dah hampir nak jadi warga mas..buat keje lebih sikit aku dah cepat letih..
3 bulan sekali gi spital sambung ubat darah tinggi aku...
kadang tu gi kul 8pgi.zohor karang baru terhegeh2 nak balik..
dah sampai umah..duk rehat jp...ph asar dah nak masuk dapur plok...
bile protein banyak dikuar kan melalui air kencing aku jadi memang letih giler2..
duk je lah terbaring sambil baca buku..
(sebenar nyer malas yang banyak hinggap..hihiihih)
takpe...ni dah semakin ok...
aku akan cuba menulis balik..
walaupun tak tau apa nak tulis..


baru nak BW.....

Sunday, July 17, 2016

MASIH LAGI DALAM MOOD RAYA...

seminggu lepas raya sepupu aku kat maran, pahang..
buat majlis kawen anak tunggal nyer..
malas nak gi tapi mengenang kan anak tunggal..gi lah jugak nyer..
majlis kawen merangkap gi beraya terus lah..
hahha...lama dok jalan jauh..
badan cepat benor letih nyer..
dah menginjak ke warga mas..macam2 lah kan..


pukul 11 rombongan aku n the geng gi kat kenduri..
cuaca hari tu plok boleh tahan panas nyer..
hampir cair mekap kat muka..

sampai tu bergambo dulu..
dengan sepupu sepapat..ikan sepat..
semua ada...
yelah sebelom pengantin lelaki sampai..

dalam kul 12 lebih sikit rombongan pihak lelaki sampai..
sempat lah jugak dengan aku..
dah lama dok jadi wartawan ni..
asik terlupa je nak bukak kamera..

dah puas bergambo..
kite makan dulu..
ini lah saat yang paling di tunggu..
hahhhaha...

paling best umbut kelapa sawit dan daging opor..
dah lama tak makan..
time kenduri kat kampung aku je boleh makan lauk macam ni..
mabeles..

masih sempat lagi mengklik gambo motor..
masa ni berenti rehat pagi sebelom sampai kenduri..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...