Saturday, September 20, 2014

SENDIRI......

dah lama benor aku ni tak snap gambo...
leni dah setak keje balik..
ada lah sikit masa untuk diri sendiri...hehehehe...
masa duk kat umah MIL...
takde masa nak klik2 gambo ni...
sibuk memanjang....
ni pun mintak dengan datin nak keje..
datin cakap ..
keje lah janji pandai jaga diri...
yeaaahhhhh....
terasa dapat kehidupan balik...
hahahahahaha.....



duk tengah keje..
kumbang ni sibuk duk terbang gi mari..
gi mari...
mujur bawak kamera...

dari gaya duduk ni..
macam baru lepas putus cinta je..
hahahha..
jangan gi terjun bangunan dah lah..

masa ni datin duk sibuk bersih kat tanah..
panggil aku suh ambik gambo ulat bulu kat..
atas daun jambu...
dari pandangan depan..
takut jugak tengok muka dia..


ni hah tubuh dia bukan main panjang lagi..
sehari selai daun jambu dia makan..
sudah nyer pokok jambu aku jadi pak dogol..

yang ni plok..
comel je duk landing tidor atas pokok nenas...
rasa nyer ni ulat yang biasa duk atas pokok kari..
agak nyer dah pening pala tu..
hari2 makan daun kari..
tukar selera plok..
kat daun nenas..
dok tau lah lut ke dok kekoh daun nenas tu.

ni dok tau nama benda..
datin kabor kesing..
kesing nape besar dohoh...

Sunday, September 14, 2014

KALA BULAN MENGAMBANG...

hari tu kan masa balik lepak kat umah kakak ipar aku..
ternampak bulan penuh..
besar sangat...
memang tak lepas peluang lah..
bukan senang nak tengok bulan penuh macam ni..
aku lupa plok tengok kalendar islam..
berapa haribulan...
huhuhuh...


masa ni baru pukul 6.30 ptg..

nak ambik bulan tengah malam..
dalam pukul 9 mlm...
besar dan comel sangat..
tapi tulah gambo bulan jadi cahaya pecah ..
sudah nyer aku set miniature effect..
jadi lah gini...

Friday, September 5, 2014

POKOK KERDAS...

Sempat lah jugak merayau..
snap pokok kerdas..
pegang je buah dia..
perghhhh....aroma yang agak kurang enak..
bagi pengemar buah kerdas mungkin aroma dia boleh buat perut jadi lapor...
kat umah MIL aku..
rata2...memang suke makan kerdas..
but..not including aku lah.....
aroma dalam bilik air..memang xleh tahan...
bagi yang tak pernah tengok kerdas..
layan je gambo kat bawah..







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...