Sunday, March 25, 2012

MANIK2 BERTABURAN....

Berminggu reka..
macamana nak buat bunga kat baju kurung...
ingat tak kain yang aku beli hari tu..
dulu kain tak beli lagi..
tapi bunga dah start reka dalam kepala...
bila dah beli kain...macam blur plok nak adun wana..
otak tak kreatif....susah r sikit....

ingat nak combine dengan sulam..
sekali tengok tangan dah keras..
xleh nak menyulam...
macamana tak keras..dah 2 tahun aku tak...
pegang mesin menyulam...
last2 buat manik je lah....
dah dapat corak bunga ni..
nanti pandai2 lah aku reka...
nak tambah vogue lagi...
hahahha..
vogue sangat lah aku ni.

hah!!!!...
teka nama sapa....
bagi yang biasa lepak kat blog ni mesti tau ni nama sapa ni...
kita tak mampu nak tulis atas salju..
sejuk...ketar kaki....
hahahhaha....
tulis atas kain je lah...
nak tahu..
klik je dalam nama tu....

lunch untuk hari ni...
3 in 1
tauhu..
ikan bilis goreng garing...
kacang buncis...
(menu orang malas macam aku)

34 comments:

aleen aiden said...

woahhh terernya jahit manik!

Tihara said...

cantik la ita, mesti kak halima terharu ni... :)

MawardiYunus said...

sedapje tengok lunch... wadi blom makan lagi :P

~SaL IjOu~ said...

da seminggu sy x mkn nasi..misi diet perlu diteruskan~ ;p

*telan air liur tgk menu tu~~~

Acik Erna said...

eita..cantik bunga tu.pandai ieta jahit manik sendiri yue..

cik.blogger said...

ohoooho..hoii...lapar...lapar

Telor Power said...

owh suka menjahit juga eh.satu kelebihan tu eita

dela said...

kreatif jgak ye... rajin

NOOR FATIN said...

kreatifnya! kagum la dgn org2 kreatif mcm ni! hehe tahniah2! usaha tangga kejayaan :)

eita said...

@aleen aiden
takde lah terer mana...
jahit bodo2 boleh lah....

eita said...

@Tihara
test atas kain lain dulu....

boring jahit nama kak halima plok...

eita said...

@MawardiYunus
jom..jom...kihkih

eita said...

@~SaL IjOu~
owoh!!!....
sedap rugi tak makan ni...
(ayat nganjing)....
hehehehe

eita said...

@Acik Erna
try2 jahit kak...
untuk anak sedara..
nak upah mahal orang ambik..
reka je lah...bodo2..
sambil tu cari dalam net sikit2...

eita said...

@cik.blogger
tengok makanan je terus lapor ni..

eita said...

@Telor Power
memang dah jadi kerja harian pun menjahit ni...

eita said...

@dela
untuk raya...

kena kreatif lah..

eita said...

@NOOR FATIN
tima kasih..
:D

Ujie said...

rajinnyeee..
bagus3!

akak tak minat buat dan pakai..kurang hormon prmpuan lah..^__^

eita said...

@Ujie
ita tak minat pakai..
tapi minat buat...
untuk anak sedara je...

Uncle Jonni said...

kalau aku... lauk telur goreng pon ok je...
janji kenyang... huhuhu

fieda said...

chantekk...

eita said...

@Uncle Jonni
tak larat r asik telan telor je...
tukar selera sikit..

eita said...

@fieda
tima kacih
:)

MOH KEMBARA said...

Salam Eita,

Awwwww...terharunya. Susah-susah jer, bukan mintak balas pun masa tulih atas salju tu, nama Eita pendek, senang buat. Anyway, tima kash ya...teşşekur enderim!

HeNRieTTa JoSe said...

Cantek bunga cam2....rietta xpernah buat lagi....hehehe...

eita said...

@MOH KEMBARA
wslm....
alah bukan kena pikul pun..
saja wat hilang bosan....
sama2 kak....

eita said...

@HeNRieTTa JoSe
kalau menjadi lah buat nanti..
kalau tak menjadi..hancur lah baju anak buah....

Saya Disini said...

sedpnye

eita said...

@Saya Disini
sudah habis...
:)

cotton candy said...

sodap tegok makanan 2,,hehe..meleleh air liur..haha

eita said...

@cotton candy
nah tisu..kesat air liur tu..
hehehehe

IntaNBerliaN said...

tiba2 pulak terpandang menu.. tp xpnh lak mkn.. hihii

eita said...

@IntaNBerliaN
masakan orang malas..
memang jarang orang tengok..
hahahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...