Sunday, October 9, 2011

TIDUR YANG LENA....



semalam gi jalan2 kat pasar....
terserempak dengan kucing ni hah...
ingat kan mati rupanya tido....
tido plok kat laluan orang ramai...
nasib tak terpijak....
masa alih kat tempat lain pun kucing ni tido jugak lagi...
letih sangat gamok nya..
sampai langsung tak peduli nak lelap kat mana mata tu....
teringat kucing..
teringat kat arwah ayah...
dia paling suka...suka..suka..giler kat kucing..
24 jam beriringan dengan kucing...
sampai aku naik serabut tengok....
tapi nak wat macamana...
kucing tu je kawan ayah aku...
jadi layan je lah...



aku tak suka kucing tapi....
suka plok tengok dia tidor..
acikan tak peduli langsung dunia luar...


15 comments:

Tihara said...

lena dia tidur...sian kat kucing2 jalanan ni..

ghost writer said...

dia dah cukup aman dengan dunianya.

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Ada pepatah Inggeris menyebut `Care cat dies`. Maksudnya, kebiasaan kucing yang dijaga dengan penuh manja cepat mati walaupun diberi makanan mewah jika dibandingkan dengan kucing jalanan (strangle cat). AlHamdulillah saya yang hidup susah dulu2 dapat menikmati kehidupan dan kesihatan yang baik sehingga sekarang. Rasa2 tak pernah pergi hospital utk rawatan kecuali utk pengesahan jawatan saja. Tapi itulah dia, rasa nak tidur atau makan, tidur dan makan je merata2 tanpa cerewet.

budak kacamata said...

ak bukan xsuke kucg..cme ak nie bkn pencinta bintg..ak lari kalo kucing dtg kat ak..tp ak xaniaya kucg taw..baek x ak??hehe

hyazz said...

alahai..comel nye..
eh eh lupa lak..kite follow u dah..
http://hyazz.blogspot.com/

aleen aiden said...

amboi...bulat tidonye ha.hu3

Waqheh said...

lu amik kucing bg kat orlando. dia tgh carikan jodoh utk john dia.. kucing dh ikut perangai manusia yg buang baby...

eita said...

tihara...
memang tak sedar langsung.....punyer lah sibuk masa tu...
dia canteeekkkk je tido..

eita said...

ghost...
dia dengan dunia dia...

eita said...

tajnur..
waalaikumussalam....
eita selalu lepak kat spital....
sekali sekala nak jugak kalau dapat tidor selena 'dia' ni....
malas nak ingat pasal dunia luar...

eita said...

budak kacamata...
sama lah macam aku...
bukan aku tak suka kucing..
tapi kucing yang tak suka kat aku...hahahah

eita said...

hyazz..
comel walaupun terbiar..

eita said...

aleein...
pandai plok dia ni buat formasi macam tu..

eita said...

waqheh...
nati aku offer kat orlando.....
asik dia je cari hot stuff....
john dia pun nak jugak..kih3...

anis asliza said...

comelnya dia tido..kan? teringat masa dulu2.. Anis ada bela kucing..sejak dah ada anak ni tak bela lg kucing..kesiannya kucing tu terbiarkan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...