Thursday, October 27, 2011

AISKRIM MALAYSIA.....



walaupun hujan..
aku masih ada hati nak buat aiskrim..
aiskrim malaysia je...
hari tu beli asam...makcik tu baik hati...
bagi asam extra.....regular customer.....
tapi yang ni terlalu masin...
nak makan...rasa perit sangat tekak...
jadi buat aiskrim.....
best sangat sebab dah hilang masin nya....
sapa nak ?
ada lagi ni...


ni rupanya asam tu...
rasanya asam lobak putih...
nak buat macamana?
jap eh....
asam, gula,air..
pahtu blender....
rasalah macamna...
kalau nak manis tambah gula banyak sikit...




dah siap pun...
pastu masukkan dalam peti sejuk..
bukan peti simpanan harta plok..
kan jenuh pah tahun depan takleh makan lagi...
ha3



14 comments:

Umie Artoqiemie said...

sedapanyee... gile lah kalo simpan dlm peti harta haha..

Tihara said...

owh kaya nya, ada peti simpanan property..sedap neyh..mesti masam2 manis gitu..best 2 :)

eita said...

umi....
ambik lah nak sebatang....
mana lah tau.....ha3

eita said...

tihara....
rasa dia masam2..manis...
peti simpanan untuk city ville ada lah kak...keh3

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong Eita,

Bape seng satu tu?

ghost writer said...

mudah sangat nak buat eskrem macam tuh..

:)

eita said...

waalaikumussalam...
untuk akak free je...
meh2 ambik..

Fatin Nadia said...

waaa.. da lama tak makan ice cream malaysia..:))

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Mmg warna dia kuning keruh ke bila dah blend atau letak pewarna?
Kalau nak jadikan `ais kerim 1 Malaysia` pula mesti cukupkan rasa masam, masin, manis dan pahit. Nampaknya kena bubuh kapur sireh supaya lengkapkan pahitnya. Kalau hendaklah....

Afida Anuar said...

wahhh...ingatkan ais krim asam boi je. Rupanya asam ni pun akak buat ais krim jugak!


PS: Biasanya kalau balik kg mmg saya singgah dungun kak, housemate saya, mardhiah, dia orang dungun. Duk kat depan hospital dungun je. Kat jalan bunga raya 4. Dekat dak dengan rumah akak? hehe

eita said...

ghost writer...
kau nak buat ke?

eita said...

fatin...
mesti terliur tu..hehehe...
jahatnya aku..

eita said...

tajnur...
waalaikumussalam.....
memang wana dia macam ni....
takde pewarna pun..
yob nak ke askrim + kapur sireh?
kalau nak nantii eita buat kan..he3...
eita tak nak...

eita said...

afida..
boleh je mana2 asam..nak buang sayang jadi buat aikrim...

umah akak..lepas politek sultan mizan...sebelum trafic light masuk kiri....kampung balai besar...depan kilang batu bata...alah mesti kenal punyer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...