Sunday, October 30, 2011

FRUST...LEPAK....MAKAN COLEK PELAM...


semalam tengok bola sekerat jalan je...
yelah kau ni bukannya wahi sangat tengok bola...jadi baik gi tido ...nak buat keje malas.....
santai baca surat kabor.....sambil telinga dengar bola....
habis study akhbar aku tido.....tengok mesej....
kawan aku cakap...ganu kalah...
nak buat macamana takde rezeki kan....
pagi tadi orlando merajuk sebab aku tak nak di denda...
hahahahah.......budak tu suka sangat pedajal aku...
jap2 lagi lah aku pujuk dia...
layan colek pelam lagi sedap....
hari tu kawan kakak aku suh baiki mesin kelim tepi...
katanya benang selalu putus...
gi tengok rupanya...
semua benang dia ketat kan macamna lah benang tu nak berjalan kan...memang lah putus...
depan umah dia plok ada buah pelam..besar punyer...
aku nak beli...makcik tu cakap ambik je......
tanda ucapan tima kasih datang2 jauh2 baiki mesin dia....
waaaa..rezeki tu....
dengan bergayanya aku panjat pokok pelam tu...
nasib rendang je...ha3..
(boleh bayang tak pakai baju kurung panjat pokok...)




ni hah buah dia...
rasanya dalam 2 kilo lebih tu...




ni colek mak bee...
adik aku beli kat pasar...
pah makan gatal hidung...
gatal mata...
kes belacan banyak sangat...


sekali potong macam..
nak bagi anak jin makan kan....
rasa dia macam ubi sengkuang..
rangup sangat...
langsung takde rasa masam...




sebijik dapat dalam sepinggan lebih....
berjamu sakan hari ni....
memang best...

12 comments:

Tihara said...

whoahh heaven!..takmo ckp omptih..tak reti..pauh kereta ni..lama dh tk makan ni..rangup kan..aduh, kecor lior nengok kuah colek..nak nangess ahh :P

a.samad jaafar said...

mmg susah saya nak komen.. ruang sembang tu pun jenuh nak tunggu keluar.. mungkin laptop saya kot yg problem..

sakit biasa je..tp cukup mengganggu..


panjat pakai baju kurung..serius ganas tuh hahaha.. ada org laki tak kat bawah??? kihkihkih..

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Wah! Kalau begitu besarnya buah mangga India ni tentu disalut dengan kain mcm nangka.Nak mengelak dari lalat buah. Bila merempit motor dan panjat pokok pakai baju kurung tentu macam2 yang boleh dibayangkan...

ORLANDO AHMAD said...

woih... bile masa Gua merajuk? ngko la ngada2 kah3

Afida Anuar said...

terus telan air liur ni...gulp.... he he.

masa kecik dulu2 selalu la panjat pokok ciku belakang rumah tu pakai baju kurung, mmg adventure lah!

Asrul "iLham" Sany said...

tak suka bola, tapi suka mangga muda ni muahahaha

p/s : Ada wat contest dalam my blog, sile join kalau free

Waqheh said...

mula tu baca sedap gak ler mai tang buah pauh tu terus air liur gua jadi cair masam bangat gua rasa..gua anti masam...kah kah

aleen aiden said...

sebagai pencinta colek pelam yg sejati,saya mencemburui anda.sekian.keh3

eita said...

TIHARA......
waaa...akak sekarang ni asik speaking je...
pauh kereta?
pauh motor takde ke kak....ha3..
best kak rugi tak makan...

eita said...

A.SAMAD...
eita pun selalu jugak kena macam tu....cuma kalau lambat macam tu eita reload semula.....
harap cepat sembuh....
ha3..disebabkan takde orang lelaki lah tu eita memanjat.....




TAJNUR...
waalaikumussalam.....
makcik tu tak balut pun...dia sakit lutut....
sebab tu buah tu kebanyakannya takleh nak makan....
rezeki orang merempit dapat buah yang elok...



ORLANDO....
eleh tak merajuk konon...
yang duk sok sek sok sek...tepi pokok tu...
takkan kambing kot...ha3..


AFIDA....
ha3...adventure kan.....


ASRUL....
nanti eita join ye....



WAQHEH.....
mana ada masam lah....sikit pun tak....ce try test dulu..orang ganu kata.


ALEEN...
dari cemburu baik join sekali...kih3....

onie said...

kecur ayaq liuq ni,haha

QasehnyaRania said...

memang sedap ni..skrg po musim pelam kan..

kak ieta,
cmna la nak g ludah tempat tu, budak2 tu nega burger.
pagi mmg tak bleh dah..

nti su letak pic mmg teruk tau..
bawah dagu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...