Thursday, October 13, 2011

JANTUNG YANG DI SERANG.....


hari ni ntah macamana tiba2 PA aku masuk hospital...
akibat darah tekanan darah terlalu tinggi...
terpaksa tahan dekat wad..
untuk pemeriksaan...takut2 terkena serangan jantung...dan serangan stroke........
errmmmm ......sakit kena stroke ni...
dari pengalaman aku lah....
sebab aku pernah kena sekali stroke.....
memang seksa....teramat seksa...
sebulan makan ubat...fisioterapi....mengurut...
dan alhamdulilah dengan izin Allah aku sembuh...sempuh sepenuhnya...
ye lah umur muda belia lagi masa tu...tiba2 kejut tido terus down....
langsung takleh fikir...
bila dah kena stroke..baru aku tau macamana perasaan orang yang kena stroke....
kalau kita tak alami sendiri..kita takkan tahu......
tapi sakit tu penghapus dosa....aku jahat memang patut pun aku di uji oleh Allah....
dan tadi baru je balik melawat PA aku.....
tapi dalam pada sakit tu sibuk lagi nak keje...aduhhhh....
kat spital masa untuk rehat,.....jadi manfaat kan lah....
tapi la ni bila PA aku takde...
alahai jenuh lah aku......
boring lah takde geng nak melepak....bincang2 keje.....buat ketupat basi....
dan disebabkan PA aku masuk spital..
jadi aku plok yang terpaksa ambik alih keje PA aku...
jenuh kawan nak ngabis.....

8 comments:

tonaH iS herE said...

la kak eita penah kena strok ke~

eita said...

ye yang....
seksa sangat2..nak makan..nak minum...susah sangat..
terpaksa pakai cover mata..sabab mata xleh nak tutup...malam2 memang macam lanun....keh3

Tihara said...

semuga kawan eita cepat lah sembuh..jgn wat ketupat basi lagi yek..wak ketupat sate..

berat jugak dugaan eita pernah kena sakit tu..syukur lah kan, Allah bagi nikmat kesihatan pada kita setakat ni..

akk pun penah diduga bila ibu tercinta disahkan kanser tahap 4 tapi bila di diagnosis semula rupanya benign stage 3c..mcm2 penyakit pelik yg kita tk tahu, tiba2 jadi tahu..dalam pada Tuhan bagi ujian Dia bagi ilmu untuk kita kenal sesuatu jenis penyakit tu..

panjang nya discussion akak kali ni..take care ye eita dan eita terpilih sebagai pemenang tempat ke dua top 5 commentators di blog akak..dapat gift lagi, ske tak :)

eita said...

tima kasih kak...insya allah harap2 dia cepat sembuh...
ketupat sate lagi sedap kak...he3..
ha'ah kak...syukur sangat2 sebab masih lagi dapat menikmati kehidupan ni....
sekarang ni penyakit pelik2..nak sebut pun hampir terkehel lidah....

dapat hadiah...yeeeeaaahhhhh...mestilah suka..tengok dah melompat dah eita ni kak..he3....
tima kasih kak...
ni sayang akak lebih ni...kih3

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong,

Heeee takutnya kena penyakit berat. Memang dpt sakit tu satu kifarah, penghapus dosa, tapi akak minta dijauhkan penyakit yg berat2. Bersyukur dan beingat masa kata sihat. Apa tu ketupat basi? sedap ke?

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Bila sebut je `stroke`, tiada lain tentu melibatkan sistem saraf dan dan sistem peredaran darah. Yang lebih ketara, apabila melibatkan bahagian cerebellum iaitu otak kecil terdapat bahagian keseimbangan badan yang terjejas akibat pengaliran darah di`block` dan lebih serius berlaku pendarahan. Cubalah bayangkan apabila setiap organ yang ada pasangan spt mata, kening, pipi,telinga, tangan dan kaki tidak boleh diimbangkan? Ini semua berbalik kpd faktor pemakanan, kecergasan kardiovaskular dan fizikal badan. Takdir adalah perkara yang ditentukan Allah tetapi kerosakannya disebabkan oleh tangan2 manusia.... Wallahualam.

eita said...

waalaikumussalam....
tu semua dugaan kak...
ketupat basi?
haahahhahaha....ketupat yang tak masak kak....
(mengumpat lah tu)keh3

eita said...

tajnur...
waalaikumussalam....
betol lah tu...
nasib baik hanya stroke kecil...
yang tak makan banyak masa....
tapi penyembuhan tu kuasa Allah...
kita hanya berusaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...