Wednesday, February 22, 2012

TINGGAL KENANGAN.....

hari ni hari terakhir ustazah...
sebelom sambung belajar...
huhuhuhuh....sedihnya....
dah seronok belajar dengan dia....
dah hilang plok.....sapa plok lah yang ganti nyer...
tapi nak buat macamna...
dah rezeki dia dapat sambung belajar...
doa je lah agar dia berjaya....insya allah..
malam ni kat baitul iman ada buat majlis perpisahan...
tapi untuk budak2 je...
disebabkan aku ni hanya jiwa dan perangai je macam2 budak...
jadi takleh join...hhahahahahah....


dapat kenangan dari ustazah...

ni plok kenangan aku..
untuk ustazah...

balik tadi beli pelam...
nampak dari luar memang rasa macam manis..
tapi rupanya...
masam yang amat sangat....
jadi kasi blender..
jadi jus...
tambah gula sikit..
rasa dia masam2 manis...
sapa yang suka ais boleh lah letak..
aku memang tak minum ais...
tulah pasal lah awet muda..
huawawawawa...

takkan minum jus je kan...
mana best..
pekena jus dengan mi teow sotong...
taruk lada kecik..
pedas2 best..
untuk dinner malam ni..

27 comments:

Tihara said...

candle light dinner tk..nk joing..
nanti ajar lah apa yang eita tahu, akak teringin nk belajar betulkan tajwid...hari tu kat gua musang ada kelas mcm ni tp akk tk duk situ dah..nt nk survey lah kelas tajwid...Insya Allah

sedap air pelam tu..lama dah tk buat keje tu..entry lepas2 akk byk story hal buah ni..hehe :)

Aine Ainun said...

Sedapnya pelam.....

Saya nak mi tiau tu, fevret....

Aine Ainun said...

Insyaallah, nti jumpa ustazah lagi:D

eita said...

kak tiha....
kalau akak nak join leh lah ita pasang lilin..hihihi...
hari tu merata cari kelas al quran..
jupe lah yang ni..alhamdulillah...kelas dia pun bagus...
ahad,isnin,rabu dikhas untuk mengaji..
hari selasa memang untuk tajwid n fardhu ain...

insya allah kak...nati ita tulis apa yang ita belajar....

masam sangat..tu yang yang blender..bila jadi jus sedap lah plok...

eita said...

aine...
meh2 kita makan sekali dengan kak tiha...
berlainan ustazah mungkin berlainan dari segi penyampaian...

IntaNBerliaN said...

eh kita samalah... saya pun xminum ais.. tp time mngandung alisha dulu.. ujung2 prgnant tu mmg nak minum ais je.. tu pun sbb panas.. yela, bla tgh bebadan dua..camtulah gayanya..hihii

eita said...

biasa lah pembawa budak..hehehe...
memandai je kan...kihkih

fieda said...

amboi...pandainya eita masak kueteow..bak sini sikit..nmpak sedap tu..

eita said...

kueteow campak je tu...
meh kita makan ramai...
leh bagi2....siki2 sorang...

9n0L4 said...

sedapnyeeeee. fevret tu kteow sotong!

eita said...

meh makan sebelom habis...

Uncle Jonni said...

mmmm... tgk gambo pelam tu... dah terbyang masamnya... hmmm .. terliur pulak...

kakakakakka

QasehnyaRania said...

makan sorang yer tak ajk pong :)
kita tag akak lagi..hehehe

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-tanpa-blogwalking-by-md.html

Asrul "iLham" Sany said...

lapar....

Ujie said...

dah serasi..mmg terasa sedihnya..

eita ni rajinla..dah masam, dia siap blend pulak. kalau akak..

Teenager Housemaid said...

alamak, dah lama tak makan kuey teow..
cam nak makan pulak huhuhu

eita said...

uncle jonni...
memang masam giler2 r....
tapi bila dah blender jadi sedap lah plok..

kau gastrik mana leh makan masam2....nanti tak terbangun plok...

eita said...

qasehnya rania....
dah duk sorang..makan pun sorang2 lah..hahahah..

nanti akak buat spotcheck kat sana...

eita said...

asrul...
alahai...
siannya...

eita said...

uji..
ha'ah kan...

nak makan pun xleh jugak...
jadi baik blender...merasa jugak kan...
hehehhe

eita said...

teenager housemaid.....

takde apa kat umah...
ada ni je....tu yang masak jugak tu...

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Bertemu dan berpisah merupakan takdir Allah SWT. Kita dilahirkan dlm rahim ibu kita adalah merupakan takdir. Keluarga kita ada hak keatas kita dan begiotulah sebaliknya dimana ada sangkut paut dengan pencarian terhadap hidup dlm petunjuk Allah. Begitu juga kita bertemu dgn sesiapa didunia ini adalah sebagai saksi dan bukti bahawa tugas kita melaksanakan amanah hubungan terhadap Allah SWT dan hubungan sesama manusia. Jangan nanti diakhirat, kita menyalahkan sesiapa bahawa kesemuanya tidak pernah mengingati kita mengenai petunjuk terhadap Allah SWT. InsyaAllah slepas ni doa2kanlah dapat `ustad` pula sebagai teman hidup ...

eita said...

tajnur...
waalaikumussalam..
ye tu yob...tapi sedih lah...

insya allah....
bersyukur sangat2 kalau leh ustad sebagai teman hidup..

eMMe said...

u give me idea, balik ni nak blend apple wat jus apple, slurppp!

eita said...

jus apple?...waaa lagi best tu

a.samad jaafar said...

key chain tapak kaki tu ada makna tu.. hahaha..

QA's ~ mamapapa said...

wahhhh!!!sedapnya!teringin plak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...