Thursday, February 16, 2012

TAUHU MASAK PEDAS...

jom makan-makan....

nasi..
ulam peria katak...
hari ni dapat banyak peria katak...
jadi x yah masak sayur..
kat mana aku dapat?..
lori bawak peria terbalik...
hahaha...
esok2 aku citer kat mana aku dapat..

boring asik menu sama je..
hari ni buat resepi baru..
reka sendiri..
tauhu masak pedas..
sedap ke tak ke...
jap lagi aku rasa...
kalau nak join sekali meh lah...

27 comments:

IntaNBerliaN said...

sy pun sk tp hubby xsk.. tu yg xmsk tu..hihi

Tihara said...

peria katak tu dia pahit2 lemak..rangup sedap dibuat ulam..tauhu tu nampak cam manis2 pedas , kalo manis perghh sedap..hehe :)

Waqheh said...

peria katak ok la jgn lu makan katak terus lak...hahaa

fieda said...

ujie..nmpk mcm sedap plk tauhu sambal tu..kak fieda suka gak mkn peria katak tu tp wat goreng la..

Ujie said...

patutla tak penah dgr..resepi rekaan sendiri rupanya! kalau dah ada sambalnya tu, sedap lah.

*peria katak tu tak penah try mkn. kalau tukar nama lain ok kot..^_^

Sekamar Rindu said...

salam...

sungguh berselera makan menu best ni..:))

nazira said...

:)

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

Teenager Housemaid said...

wah nampak macam sedap je..:D

cik.blogger said...

lapO larh...bak sikit :P

eita said...

sedap...paksa je dia makan hahaha....lama2 nanti mesti suke....

eita said...

ha'ah kan...sedap.....
rasa dia masam2 manis....

eita said...

katak celup tepung .....
nak try?
hahaha

eita said...

1st time cuba...not bad lah..
boleh goreng ke peria katak?
biasa wat ulam je..

eita said...

hahaha......kena rajin mencuba....
dah nama macam tu....
kalau tukar peria frog leh x?
kihkihkih

eita said...

wslm....
sekali sekala.... tukar menu....

eita said...

dah terjah dah..lama tak singgah kan..

eita said...

dah habis dah..sedap lah jugak...

eita said...

dah terlambat ....hehehehe...

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Vegetarian sekalipun eita, tentulah nak sikit2 jenis mknn berprotein dari jenis haiwan. Sekurang2nya ikan bilis goreng/sambal ke atau telor goreng ke atau telor asin ke jika tidak rasa makan tak puas! Atau malam nanti, pekena kat mana2 tempat lain kot...

eita said...

waalaikumussalam....
hajat di hati memang nak goreng ikan bilis...
tapi dah balik letih tadi..malas lah..makan je lah apa yang ada...
ita tak kisah pun takde semua tu..janji sayur memang wajib ada.....
malam2 yob....mana leh kuar....ke yob nak belanja ni?
heheheheh

a.samad jaafar said...

kadang2 makanan yg simple lebih menyelerakan.. betul tak eita?

Uncle Jonni said...

wah!! dah lama x mkn peria katak nih.... dulu ada pokoknya kat bakang umah....
huhuhuhuhu

eita said...

betol2.....
simple lagi best..

eita said...

dulu memang lah kau tanam..tu citer zaman sebelom perang....sekarang ni rasa aku pokok tu dah kering mati kan...
wakakakakaka...
xyah susah2 tanam lah..meh ambik kat umah aku je...

9n0L4 said...

nampak macam sedap. rase konfem sedap la kot. hee.

eita said...

memang sedap...

QasehnyaRania said...

Peria katak my feberet tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...