Tuesday, February 21, 2012

PAKAI TUDUNG SATU FESEN????

biasa aku selalu datang awal... dalam 15 minit...
sebelom kelas mula... aku selalu lepak kat bawah dulu...
ambik stamina nak kerabat tangga...
3 tingkat tu....
sambil2 duk lepak tu  suka tengok orang lalu lalang...
jahat mata kan....heheheh....
macam2 pesen ada yang lalu depan aku..
dah rasa macam duk kat pentas catwalk je...
laluan memang sibuk lah laluan ke bank...
kelas aku atas...
bila tengok panorama ni..
teringat kata2 dari UAI.....
'wanita tak wajib pakai tudung tetapi wanita wajib menutup aurat'...
pakai lah apa pun...janji ianya menutup aurat....
kadang tu sakit mata tengok....
pakai suwo untuk senam aerobik....bertudung....jalan masuk bank...
banyak mata yang memandang...aku sendiri saksi macamana..
guard dekat bank telan air liur tengok aksi berani mati tu...huhuhuhuhu....
kalau tak bertudung aku tak kisah sangat....
tapi tulah masalahnya....nak tegur diri sendiri pun tak sebaik mana...


aishah...pic fb aku tu...
tadi bagitau aku...
tahun ni taknak baju kain cotton....
aku tanyer nape.?
dia kata bila pakai baju tu nampak aurat...
ustaz kata nampak aurat berdosa...tak dapat masuk syurga....
huhuhuuh...tak terkata aku....
aku ingat kan bila kain cotton budak2 tak lah panas sangat....
sebab serap peluh....tapi....ermmm....
yelah nanti mama yeos bile kain tebal sikit.....




http://www.smileycodes.info
malam ni layan game...dah lama tak main  game....

26 comments:

Tihara said...

eita- eita duk sorang ke? (tetiba je lari topik)

tu lah kita nk tegur pun, diri seniri ada yg khilaf..doa je lah yg boleh..akk pun nk tukar cara pakaian..mmg pakai t-shirt yg jns muslimah tapi rasa mcm ada kurang lagi..tudung kut..main sarung ikut dan jek..tapi kalau pakai shawl, akak pakai inner neck..

eita said...

memang duk sorang pun kak....nape nyer..nak datang teman ke?..hehehe

ita mantain baju kurung...sampaikan ada orang naik menyampah tengok ita..hari2 pakai baju kurung...

IntaNBerliaN said...

ololooo pandainya aishah yer...

td ingat xupdate lg... hihii

eita said...

budak2 dah sekolah...
memang cepat tangkap apa yang cikgu ajar....
nak2 excited tahun ni masuk darjah 1..

biasa lah keretapi lambat sikit hari ni...heheheheh

QasehnyaRania said...

main game yer...tak ajak pong ;)

Aine Ainun said...

Yang penting kita cuba nak berubah....

Kadang2 mmg menakutkan, tp bila Pk balik...tgk diri sendiri semula, lagi saya tkut...

Insyaallah, kita cuba berubah.. Semoga mereka jua dpt petunjuk..

eita said...

qasehnya rania...
release tensen..malas nak buat keje malam ni....
tu yang main game tu..meh lah...
lawan snooker....

eita said...

aine ainun...
insya alalh..
:)

beautiful_rose said...

sekarang ni macam2 fesyen pelik ada...

fieda said...

tu la manusia akhir zaman..pelik2 dorang dressing..acik eita main game ape tu...maira nak tumpang main gak ni..

Ujie said...

kalau berani..tak salah tegur.
jgn takut dgn kekurangan diri sbb kita sdg perbaiki.

*bagusnya eita mampu setia dgn baju kurung!

eita said...

rose...
ha'ah kan..pening plok aku nengok nya...

eita said...

fieda..
main game snooker...
kalau maira nak join leh lah jadi partner acik..heheheh

eita said...

ujie...
tak tertegur kak....
ntah lah kak..rasa selesa je dengan baju kurung...

ermmm...ita kan datuk seri..kena lah maintan keayuan tu...hahahahhaha...
gurau2 je kak....

MOH KEMBARA said...

Salam Eita,

Kain kapas putih memang jarang tapi ada gak yg tebal. Kalau pakai tudung labuh sikit elok kan? Akak skrng kuar rumah pakai 3-4 lapis, memang elok bebenor tak nampak aurat!

eMMe said...

wajib bertudung, sebab dosa kita, suami yg tanggung, taknak tambah dosa suami yg sedia ada, heee..

eita said...

moh kembara...
wslm kak...
ita beli yang jenis kain coton yang ada bunga terap kat dlam kain tu...
bila takde bunga kain tu macam jarang sikit....
budak darjah 1 kak...bukan nak pun pakai tudung besar2...

eita said...

emme...
betol2....
bagi yang bersuami memang atas suami..kalau suami dia tak tegur..
bagi yang takde tu tanggung sendiri.....

Nadhirah said...

-.- kte tak minat pakai baju kurong..
susah nak jln..
kalau nak jln jeh msti angkat kain ciket-elak jatuh..
so lebey bek pakai sluar..
janji baju labuh..

9n0L4 said...

zaman kembali jahil.

eita said...

nadhirah....
akak normal je pakai baju kurung...
siap merempit lagi.....
hehehehehe...

eita said...

9noL4....
tak tahu nak kata apa..

Uncle Jonni said...

hahahha... ya... mcm2 stail tudung boleh tgk skrg neh...

huhuhuhuhu

Teenager Housemaid said...

erkk.kain cotton nampak aurat ke?
tapi kalau yang tebal and tak jarang tu okay kan?

eita said...

uncle jonni...
tau takpe...

eita said...

teenager housemaid...
yang ita beli ni memang agak nipis sikit...
ingat untuk budak2....sekali buak pun tak nak pakai....

yang tebal tu ok....takde masalah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...