Friday, February 3, 2012

TIKAM LEHER......bukan untuk bunuh diri...


2 3 hari mata berpinar....
tu yang malas nak ngadap lama2 depan pc..
tapi yang herannya main game takde plok mata berpinar..
hahahha.....
aku macam biasa r..boring keje main game...
boring main game sambung keje...
tengah keje banyak ni lah..
kawan aku asik coll je suh aku tolong dia tikam leher..
dah lama tak tikam leher..
perasaan malas tu lagi banyak dari rajin..
aku cakap piping je...senang citer...
dia kata orang tua..
cerewet sikit..
kalau baju tak tikam leher..rasa tak sedap pakai..
rasa macam baju tu tak siap jahit..
macam2 lah....
siang wat keje aku..malam tikam leher..
kawan punyer pasal....
layan je lah...
cakap banyak tak guna meh aku tunjuk ..
contoh bunga yang biasa orang guna...
(bukan yang orang guna..yang aku pandai je..)


yang ni nama dia..
tikam leher kepala lalat...
yang paling senang..
sambil tengok cerekarama pun boleh siap..
tapi takde kaitan langsung..
dengan lalat kat umah korang ye..
yang tu hidup...
yang ni tak hidup..


yang ni nama dia..
tikam leher ulat beluncas...
yang ni aku reka sendiri..
tengok badan gemuk semacam je..
macam ulat molong pun ye..
tapi sah2 takleh makan.
takyah lah nak try makan...
nak buat yang ni kena guna jarum yang agak besar sikit..
sebab nak hasil kan gelung tubuh dia tu..

yang ni..
tikam leher tulang belut...
takde kaitan langsung dengan sup belut ye..
yang ni lah yang buat mata aku berpinar..
kena bagi tumpuan 100%..
silap sikit kaki dia lari..
kalau lari kan jenuh plok aku nak mengejarnya..

yang ni...
tikam leher karipap..
waaa....karipap..sedapnya...
tapi yang ni jugak xleh makan pun...
nama je karipap....
bukan leh kunyah pun time lapor...
yang ni kacang je buat dia..

31 comments:

Uncle Jonni said...

kehkehkehkeh...
meriah betul ye nama-namanya...
tersenyum sorang2 aku membacanya...

huhuhuhu

eita said...

hahahahahah...meme lah....

Tihara said...

suke yg ulat bulu naik daun tu..pandai lah eita.. :)

eita said...

hahaha...ulat bulu naik daun ni lambat nak buat kak..salah tarik benang je..hancur semua..

Ujie said...

akak pernah belajar buat yg mata lalat..
tapi mmg tak sabar & tak teliti. terus stop.

boleh buat part time ni..ramai org cari tau.

eita said...

mula2 belajar dulu pun macam tu jugak..berterabur buatnya...
dah lama2 alhamdulillah..menjadik jugak akirnya...

beautiful_rose said...

wa.....suka yang ini!
aku pun biasa suka buat tapi bab tulang belut aku fail dan memang tak reti nak buat pon... -_-" nanti ajarkan aku bole?

eita said...

boleh je...cakap je bile..
senang je tu...
aku belajar dulu dengan arwah mak aku....

fieda said...

KITA PALING SUKA TULANG BELUT..

Sekamar Rindu said...

salam...

banyak perkara baru yg saya dapat bila singgah baca kat blog ni..

hebat...i like..:)

MiSsKonsPiraSi said...

Misskonspirai terpegun dengan kaseh anda terhadap kawan..even tengah koje belambak pon layan jer permintaan.tahniah tahniah..anyway..hasil kerja anda memang mantop..boleh berguru ni,tapi sayang sya tak reti menjahit.kiki tahu gi antar kat tukang jahit hado lah (@^@) salam kenal dari saya..budak baru berblog

cik Kartun said...

pandai nyew.. klu kenal kak eita nie, mau CK mintak akk ajar jhit nie =.='

eita said...

rata2 memang orang suka tulang belut...
seni dia lebih sikit..

eita said...

perkara seharian yang berlaku....
suke3 sebab ada orang like...

eita said...

doh kawan mintak tolong..tak tolong kan time kita susah nak jugak nanti mintak tolong diorang plok kan....
keje leh selesai slow2..

tima kasih singgah....

eita said...

salah tau takpe kan...

boleh je nak ajar..tapi tahap kesabaran kena tinggi....

Masya said...

pandainya menjahit... boleh buat pendapatan sampingan

kayna said...

rajinnya.. suka tgk org pandai menjahit..

Cik Kamoo said...

pandainye buat...leh la tempah

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Usoh le mengkome ompuan beriye2 bebenor nok `tikam lehior` seknike bende. Bende mcm ni kan ghenyoh nak mbuatnye. Kalo pakei kat sarong bantei, bangku kusyen jenih pakei kain2 kasor mcm kain guni buleh le. Jahit kasor, cepat habih. Ini idok, Kalo kain haluih baju ompuan kan kene beidek2 bile le nak habihnye? Lagipun kalo diserkup pakei tudung, sape le nampok? Tapi hati ompuan, kalo udoh nak juge pakei tak ade yang buleh larang!

Acik Erna said...

asalam eita..pandainya eita.macam2 rupa ada..acik ni beli baju siap je..selalunya piping je..tak denya yang berbagai2 nama tu.

eita said...

:)

eita said...

masa rajin..kadang tu malas lagi banyak dari rajin...

eita said...

boleh3...

eita said...

waalaikumussalam....
tergeliat baca komen yob hari ni....
nak buat macamana dah orang suka....buat je lah...

eita said...

yang ready made memang pakai piping je kak...kalau upah kira lain lah..macam2 permintaan....

kakyong said...

kakyong tak berapa reti buat tulang belut tu.. selalu tersilap.. memang nak kena fokus kan.. untuk pada sesapa yg pandai tikam2 leher baju kurung ni..

9n0L4 said...

ooooo yg bese tu name die tulang belut eh.

eita said...

ye....
jenuh mata..

eita said...

banyak kali jugak belajar ni....
2 orang cikgu..
baru lah pandai..

QasehnyaRania said...

Wah..pandai mnjahit juga yer...;)
Su buat maraton ni sbb byk x bc n3 cz blk kg n skit hari tu...boleh kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...