Monday, April 30, 2012

JALAN-JALAN CARI PASAL...

sabtu baru ni gi jalan ganu..
keje banyak..tapi saja lah menyibuk ikut orang...kihkihkih..
keje banyak tapi bosan lah..
tak tahu nape...
xpe lah..
layan je lah..

baru perasan...
ducati monster ikut belakang kete aku..
tu pun anak sedara aku bagitau..
teruja nye tengok...
pemandu dia bengang tu..
sebab nampak aku klik dia..
hehehhehe...

sampai kat pasar kedai payang...
awal sangat2..
duk jap je pahtu orang pun bang garib..
awal kan aku sampai kat sini..
hahahahha..
sudahnya kedai baju jelah yang bukak..
pah mayam..
baru gi meleret jalan..

berkenan sangat2 kat baju yang biru purple tu..
tapi harga dia buat mata jadi..
berpinar-pinar je...
rasa macam nak koma je...
tambah berpinar mata bile..
aku terlupa bawak beg duit..
hehehehhe..
bukan tak ingat tapi terlupa..
mujur takde polis..
pengenalan diri semua tak bawak..
dah macam pendatang haram je aku rasa..

ronda2 tengok orang jual buah..
budak 2 orang tu hantu durian..
jadi lepak kat buah durian lah...
$6 sekilo...

tapi beli yang ni je..
senang nak makan..
takyah berhempas pulas nak bukak durian..
$5 satu tupeware..
beli $15...

'waaa...rasa macam naik kapal titanic je kan..
awak duk elok2 sikit tu kan jatuh plok..'

'awak...kite ni duk kat shah alam ke..
kat mana hah?...
waaa...ganu pun ada jugak pokok ni..
ingat i city je ada tadi..'
ayat nak cari baloh dengan orang ganu ni..
ingat ganu kolot sangat ke?..
tahun ni kan tahun melawat tganu..

tengok lah betapa..
happy nyer kanak2 ribena ni..
dapat durian..
hahahhaha...
macam dapat emas 8 kilo..

licin..
2 orang ni balun..
aku hanya memerhati..

makan durian bukan kenyang pun..
ni baru mengenyang kan...

muka lapor..
tu lah dah tahu perot kosong..
gi makan durian...
mula lah..
macam orang nak meroyan..
tunggu makanan..

pari bakar...
tomyam...
sotong masak pedas...
jemput sotong...
err..rasa ada satu lagi yang diorang order..
sayur kailan ikan masin..
tapi pah sudah habis makan..
sayur tu tak sampai2 pun...
huhuhuhu....

ni menu aku..
mi bandung...
dah malam..aku tak suka makan nasi..
sedap...

47 comments:

NOOR FATIN said...

oo ni kuala terengganu ni.. hehehe memang best, saya dok kemaman skrg kak ;)

IntaNBerliaN said...

wah.. serius cantik yg amat kain2 pasang tuh

cik.blogger. sengal said...

hehehhe...sempat lg tu snap mamat motor tu...ekekkeke

Ujie said...

jln2 kat waterfront tu mlm2, mmg cantik!

*tu kakak ita kan? muka iras2..

tonaH iS herE said...

waaaa da lama tonah tak makan durian da~

Telor Power said...

hohohoho tempat menarik tuk dilawati juga. nasib dah pernah jejak

Kancil 8349 said...

wah...bestnya jalan2 cari pasal nie...hehehe

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Elokle `terlupa` bawa beg duit supaya tidak `rambang mata` membelinya! Orang macam kita ni eita, berbelanja dgn berhemah saja. Lainlah nanti eita kalau dapat title hakiki `Datuk Seri` tgiap2 hari berganti baju baru dan tidaklah berpinar2 mata. Buat masa ni, memadailah makan durian yang ada dgn kadar RM 6.00/kilo. Kan! Kan!

Karukord Jagau's said...

moto ducati aku tak de...
modenas dua kati....aku ada....khkehkeh

aiiii ada pokok lampu2 gak ye....nk pegi sana lah nengok >_<

9n0L4 said...

arghhhhhh. lapornye tgk mkn ni sume. mane kedai ni eh?

Uncle Jonni said...

durian? huhuhu...
aku ni hantu durian.... kakakakka

eita said...

@NOOR FATIN
memang lah..
laaa...ada kat kemaman..
baru nak ajak makan durian..
hehehhehe

eita said...

@IntaNBerliaN
memang cantik..
giler r kalau tengok..

eita said...

@cik.blogger. sengal
akaka tak kira sapa..
janjidia bawak motor besar semua akak klik..
hehehhe

eita said...

@Ujie
memang lah..
tapi tak ramai orang....

bukan kakak lah..
tu anak sedara ita...

eita said...

@tonaH iS herE
meh sekali..

eita said...

@Telor Power
tu je yang sempat gi...

eita said...

@Kancil 8349
memang best sangat2..

eita said...

@tajnur
waalaikumussalam...
ha'ah..
betol tu...
kalau tak memang habis duit tu...
kalau dapat title betol..tu lain citer plok..
semua borong habis tu..
hahahhaha..
ita cuma beli satu bekas je..
untuk buat tempoyak..
best...

eita said...

@Karukord Jagau's
modenas 2 kati...
ita takde..
kalau gula 2 kati ada...
hahahha...

mesti lah ada..
jom gi..

eita said...

@9n0L4
kat batu buruk...

eita said...

@Uncle Jonni
hohoho..
nasib baik aku tak ajak kau..
kalau tak habis lah duit aku kena beli durian..
huhuhuhu

MOH KEMBARA said...

Salam Eita,
waahhh kat Ganu guna dollar...Dollar Amerika ke dollar Spore?
U all ni kaki lauk jaa, sayor takde, apa punya diet!

man said...

motor ducati klu bawa mmg beh...hehehe

Azhafizah[フィザ] said...

bestnye dapat jalan ganu..lame doh tak kesana..kalau berjalan kena penuhkan poket dulu kan.hehe

eita said...

@MOH KEMBARA
wslm kak
dolar uganda..hahhaha

order sayur tapi pah sudah tak sampai2....

eita said...

@man
tau takpe...

eita said...

@Azhafizah[フィザ]
memang r ..
giler kalau naik atas pasar payang...

cotton candy said...

bestnyerr durian..huhu

johari said...

seronoknye dapat bercuti

Saya Disini said...

cntik la bju2 tu..sedpnye mknn

Tihara said...

wahh best nye..baru2 ni lepas windu ke ganu sbb bules makan kepok gete hok owang wi :)

lieynanilaz said...

sakan berjalan...mesti rambang tengok baju cantik2...:)

HeNRieTTa JoSe said...

kat mana erk yg macam ict tuh...rietta cdg nk trun ganu dalam seminggu dua nie..pas blk dr kl...

eita said...

@cotton candy
jemput2...
kihkihkih

eita said...

@johari
sekali sekala bercuti

eita said...

@Saya Disini
memang comel..
rambang mata tu....

eita said...

@Tihara
owoh lah..
meh dungun ita belanja kepok getel..

eita said...

@lieynanilaz
itu sudah semestinya....

eita said...

@HeNRieTTa JoSe
kat water front..
kalau gi pasar kedai payang dekat lah situ....
jom..jom

Aine Ainun said...

chantik nya baju tu,...=)))
harga pun cantik ekk ??

ala...ada makanan...sedapnya tomyam..
ni yg jd lapar lagi ni eita...=))

teratak hati said...

pasar payang pernah sampai skali je dulu..

izan mama mia said...

hihih..tentu camera tak lepas g mana-mana ni sampai mamat naik motor tu pon masuk blog..ahahahah..tak suka makan durian ker?...n kenapa tak suka nasi...jawab lekas..

eita said...

@Aine Ainun
memang cantik haga dia..
rm 250-300

alamak!!!!!...nati kita simpan balik makanan tu...

eita said...

@teratak hati
sama lah kita..
ni lah pertama kali gi...

eita said...

@izan mama mia
kamera tergantung di tangan....
ita suka motor ..bukan mamat motor tu...

memang tak suka....ita cuma makan durian yang tak masak....
tak tahan bau bila sendawa...

malam2 mana leh makan nasi...
nanti tak muat plok baju pengantin...
wakakakkaka

izan mama mia said...

hah..dh nk kawin kew..nanti pos kad kawin..hihihihi..kawinlah..sebelum anda dikawin-kawinkan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...