Wednesday, April 11, 2012

SANTAI PETANG...

saja lah jalan2 kat tanah..
hahahha...macam lah lama sangat tinggal kan tanah....
saja ambik angin petang ..
sambil belek2 pokok..


at last...
peria katak aku tumbuh jugak...
nati leh makan banyak2..
sambil tengok tv leh mengunyah peria katak..
eeeiii...yakkk..
pahit tu..
giler ke apa aku ni..

rupanya ni lah binatang yang selalu..
lepak ..sambil makan..
daun pokok kari aku..
dah lah pokok kari aku jenis katik...
daun plok kecik kiut je macam aku..
hahha..perasan sangat2...
sayang nya..gambo tak clear..
tak puas hati betol lah..

ni aku dah campak kat atas tanah...
tergolek  je situ..
kakak aku lagi jahat..
ada ke patut dia suh aku tindih dengan batu ulat ni...
slow je sound...
'biarlah ulat tu kat situ..
sekurang2 nyer ulat tu tengah berzikir kat Allah..'
kau ada zikir?...
'yelah2...kita letak balik batu...'


ni bukan gambor edit ye..
rupanya pokok ni ada 2 jenis kat umah aku..
baru petang tadi perasan...
pink satu...
biru purple satu..
tak tahu lah nama apa..
spesis keembung kot..
tumbuh melata..

yang ni baru gambo edit...
pucat sangat wana dia..
jadi aku kasi makeup sikit...
kihkihkih...
suka2 aku je kan...

yang ni plok dinner aku..
sandwich...
mata biru sikit malam ni..
tu yang layan sandwich...
malas sebenarnya


petang tadi akak aku tipon...
katanya umah dia bergegar ada gempa bumi....
masa tu dia tengah nak tido...
ingat kepala pening..
sekali umah flat dia bergegar....
rupanya ada gempa bumi kat indonesia...
kat aku takde plok terasa gegar nye....
harap2 kita semua di lindungi oleh Allah...

48 comments:

izan mama mia said...

memang layan laa baca coretan ni...suka laa izan..ni nak kn mai selalu ni....peria katak tu rebus buat ulam sedap...bunga yang pucat tu cantik ler n..dinner atie(nk panggil kak ke nama sj ni..cer jwb yer sng nk berkomunikasi nnt)..memang citarasa mata biru tu..hihihi...

Karukord Jagau's said...

mintak cikit sandwich (^_____^)

HeNRieTTa JoSe said...

ala sian plak tgk ulat hijo tuh jatuh ke tanah....hehehe....

Neway...nice picta....

Azhafizah[フィザ] said...

suka dok rumah yang banyak tanaman ni.eloklah kita berbudi pada tanah kan.hasilnya puas hati dapat guna untuk diri sendiri.

p/s:ok jugak dinner sandwich..kenyang jugak.alhamdulillah

9n0L4 said...

resepi sandwich?

Uncle Jonni said...

hahaha... tanam peria katak.... feveret tu beb,... huhu

mirmashi94 said...

jatuh cinta ngan bunga2 tue . hmm ~ :D

Puan Kutu said...

byk gak pokok eita tanam.mmg berbakti pada tanah betullah.nice pic..:)

IntaNBerliaN said...

sy xsk peria katak... pahit yg amat..

Tihara said...

peria katak tu pahit2 ada lemaknya tk sama dgn peria bese kan..buat kek peria katak sedap gak eita..

ulat daun kari mmg pesen gitu je kut..ssama macm kt tpt aakak..apesal taip jd gagap ni..huh

mata biru ke mata bertaik..hek2..usik ko sekali sekala :D

Asrul "iLham" Sany said...

cantik alam semulajadi kan...

ieda said...

eii geli tgk ulat tuu .. x sangka lak begitu rupenya ..
hurmmm simple menu .. ok lah tuu kak ;)

eita said...

@izan mama miakena lepak selalu ni...

tak pernah rebus pun..kunyah macam tu je...

panggil ita pun ok....
no hal..

nak panggil akak pun boleh...
ikut selesa...

eita said...

@Karukord Jagau's
sudah terlambat...
kihkihkih..
habis..

eita said...

@HeNRieTTa JoSe
tengok comel..
tapi nak pegang geli lah..

eita said...

@Azhafizah[フィザ]
masalah nyer..
lalang lagi banyak dari tanaman...
huhuhu...

rezeki malam ni kan...

eita said...

@9n0L4
nak resepi jugak..
leh je...
yang dinner tu sandwich bodo je..

yang ni baru sandwich cerdik..

http://zitaomar.blogspot.com/2012/01/sandwich-vege.html

eita said...

@Uncle Jonni
rahsia awet muda tu..peria katak..kan..
kihkihkih

eita said...

@mirmashi94
mujur jatuh cinta kat bunga tadi..
ingat jatuh cinta kat akak tadi..
hahahhaha

eita said...

@Puan Kutu
benih main campak je tu....

eita said...

@Tihara
ce akak try buat dulu kek peria katak..kalau sedap ita follow..
hahahha...kalau tak sedap akak makan sorang2....:P

tulah..tergagap ita membaca nyer...

mata bertaik..?
jap..jap..nak cek....
hahahha

eita said...

@Asrul "iLham" Sany
yup...
indah sangat

eita said...

@ieda
ikut hati tu rasa macam nak picit je ulat tu...
geram tengok...bulat comel..

eita said...

@IntaNBerliaN

mana ada pahit..lemak2 pahit..
sedap..rangup je..
try lah makan..

Kancil 8349 said...

layan semua gambar...last gambar tu buat kancil lapar

NOOR FATIN said...

peria katak? errr mst pahit gila! >,<

cantiknya bunga yg pink dan biru tu.. menawan!

eMMe said...

Indahnye ciptaan Allah...

skali tgk sandwich tu... wat akak rasa nak 'ngap' same ieta la, heee...

CintaZulaikha said...

jom join contest

http://cintazulaikha-ummi.blogspot.com/2012/04/contest-walid-dan-ikha-bubble-dialog.html

Ati Masrif said...

aduhai ..pokok kari kita pun selalu
kena makan dek ulat..agaknya ulat
tu lah ..huhu

Teenager Housemaid said...

ulat apa tu?
baru 1st time nampak huhuhu

Papa Mifz said...

dinner sandwich jer...diet eh...:)

eita said...

@Kancil 8349
kalau lapor...jom gi makan...

eita said...

@NOOR FATIN
takde lah pahit sangat..sedap sebenarnya...

eita said...

@eMMe
betol tu...

susah betol selera orang mengandung ni..
dengan ita sekali pun nak ngap jugak..
hish..hish..
bahaya sungguh..
hehehehhe

eita said...

@CintaZulaikha
insya allah..nanti akak join ye..

eita said...

@Ati Masrif
takde ulat lain dah..
memang yang ni lah...

eita said...

@Teenager Housemaid
ulat pokok kari...

eita said...

@Papa Mifz
takdelah...
malas sebenarnya.

Ujie said...

hai eita!

akak tak penah try mkn peria katak..sbb nama & rupe dia kot! ^_^

ulat tu cantik pulak rupa dia..

eita said...

@Ujie
hai kak..
hahahha..memang dah tau dah....

ulat kari...suka sangat makan daun kari....

geez said...

Nice blog. . Salam perkenalan. .

Nazayiena said...

Cantik2lah gambar Eita ambik nie.....
sedap sandwich.

Mishter Izwän said...

geli nye tgk ulat daun tuh..ke ulat gendut erh. .

dinner awk terbaik . sy staving skrg ni . ase nk mkn sandwich plak . tp mne ade jual mcm tuh kan

eita said...

@geez
thank..

eita said...

@Nazayiena
kalau sedap kena gi makan ni..kan kempunan plok..

eita said...

@Mishter Izwän
rasa ulat beluncas kot....

boleh je buat sendiri..

Aine Ainun said...

lama sungguh tak tengok gambar Eita...eh ulat tu menggelikan, tapi cantikla=))))))

eita said...

@Aine Ainun
sibuk...takleh gi mana....huhuu
comel kan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...