Sunday, April 1, 2012

KEPALSUAN HIDUP....

mencuba sesuatu yang baru...
gabungan photoshop + photoscape...
hasilnya kat bawah tu...
walaupun yang palsu tu nampak sedikit comel..
tapi aku tetap pilih yang original...
wana yang semula jadi..
ciptaan Allah...
lembut...menyenangkan....
sama macam diri kita...
apa guna cantik diluar kalau dalaman tak sama cantik....
kecantikan diri kita tak semestinya terlihat pada luaran saja..
kecantikan yang betol2 asli datang nya dari dalaman...
hati yang comel dapat luah kan pada luaran fizikal kita...
betapa indahnya hati yang kita miliki....








ermmm....sebenarnye tengah malas nak buat keje..
tu yang keje mengedit gambo ni....
buat mahir tangan....

lagi satu..korang pernah lepak tak kat blog cik kartun
apasal hah...bile klik je kuar gambo lanun banyak sangat...
rasanya dah dekat seminggu jadi macam tu.....
ke tu trademark blog dia..
macam tak logik je..

30 comments:

Tihara said...

sebab tu akak tak edit sgt gambo mcm dulu2 :)..suka yang seadanya..yang Allah pinjam untuk kita..

blog kena hack ke tu?...kenapa la diorang hack blog yg tk bersalah ni kan...

ieda said...

cantik
apa2 pun kalau diedit memang akan berubah , samada ke cantik atau semakin buruk huhuhuh

NOOR FATIN said...

tu la kuasanya edit kan. hakhak nampak lagi cantikk!

blog tu kena hack tu. owner tak tuntut balik blog dia ke?

Teenager Housemaid said...

lawanya gambar2 bunga ni...:DDD

Aine Ainun said...

Betul2...
Cantil luar, cantil dalam;)

cantik..sy guna photoscape je, photshop x pnah guna;)

tp lappy da rosak xble nk mnegedit lgsung..

Telor Power said...

cantik2 selama ni hanya guna utk crop dan watermark. tal pandai nak edit2 warna pasal takut merosakkan gambar,
nanti nak blajar lah edit2 gambar ni.


nice gamabr bunga mawar tu

eita said...

@Tihara
semalam gatal tangan..tu yang mengedit tu....

rasa nyer lah....tak baik betol lah diorang ni...

eita said...

@ieda
betol tu....
hasil edit antara 2 je...
dok lawa ..huduh...
2 tu je..hehehe

eita said...

@NOOR FATIN
nampak cantik tapi macam tak berapa real kan...
tak sama dengan wana yang asli...

tak tuntut lah tu kot...

eita said...

@Teenager Housemaid
comel kan...

eita said...

@Aine Ainun
tu yang terbaek...
saja try guna kedua2 tu...
biasa tak pernah mencare pun...
pesen gatal tangan...

eita said...

@Telor Power
biasa crop ita banyak guna photoshop...

kalau taknak rosak gambo..copy dulu jadikan layers lain....jangan ambik gambo yang asli....
sayang kalau rosak...

ni pun tergatal tangan....
sebab nak tengok beza dia...

Uncle Jonni said...

wah tajuk... sensasi gitu... huhuhu...

tp skrg zmn edit2...sume benda kena edit... huhuhu..

Ungu Violet said...

cantik...pandai edit gambar..:)

eita said...

@Uncle Jonni
tajuk mesti kena gempak..hehehhe...

tapi aku paling tak suka edit..takde asli....macam tipu je kalau banyak mengedit...

eita said...

@Ungu Violet
sekadar mencuba benda baru..

HeNRieTTa JoSe said...

rajinnye edit....rietta paling malas edit...pkai lens macro erk?

IntaNBerliaN said...

sy ni pulak jenis mls nak edit2 sbb mls nak godek2..hihii

eita said...

@HeNRieTTa JoSe
masa tu bosan takde keje..
tu yang mengedit....
taklah...seting macro je kat kamera..

eita said...

@IntaNBerliaN
sama je kita ni...
ni tekoh takde keje...

fieda said...

wah..pandai eita main edit2 ni..kak fieda tak pro la..

Puan Kutu said...

klu edit mmg makin cantik,tp kesempurnaan tu tetap pada yg original kan?

9n0L4 said...

untung laaaa pandai meng edit. buat la tuto. nk blajo etek. hee.

Ayen... said...

cantek....nanti bolehlaa ajar kwn plk yek,hehehe...

eita said...

@fieda
baru mencuba..tu pun lepas gi lepak kat blog orang..yang pro bab2 foto..

eita said...

@Puan Kutu
betol2....
yang asli jugak yang cantik

eita said...

@9n0L4
baru belajar ja....
tak boleh lagi nak buat tuto nanti suka dek orang kan..

eita said...

@Ayen...
boleh ..tapi kalau salah jangan marah..
orang lain lagi hebat tu..

Cik Rose Cute said...

cantiklah bunga2 tue...follow sini..

eita said...

@Cik Rose Cute
tima kasih kak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...