Tuesday, April 17, 2012

HATI YANG BERBUNGA....

Mata dah kelabu asap rasanya...
cuci mata di petang hari...
tiba2 langit menangis hari ni...
redah hujan..
masa balik..
cover helmet plok pecah...
habis spek aku ......

rose depan tangga..
satu2 nyer rose yang boleh di makan..
rasa dia lemak manis..
awet muda tu...

bunga pecah periuk...
ermm...
tapi tak nampak plok periuk kat..
celah bunga ni....

bunga buah nyamuk...
jupe tepi jalan...
pagi tadi...

ni lah buah nyamuk...
logik lah nama dia nyamuk..
masa ambik gambo tu..
beberong nyamuk..
duk hurung kat kaki aku..
tak tahulah leh makan ke tak..

ni plok...
ermmm...cer teka bunga apa...
sapa yang betol..
ada hadiah...
peneka pertama je....
(terikut2 plok dengan kak tiha n kak halima
buat segmen teka teki...)
huhuhuu.....
lupa bagi clue...
buah dia orang buat kari....

57 comments:

Khairunnisa' said...

Baru tahu ada buah nyamuk... Apa yang mereka suka sangat pada buah tu?

Nisa'

beautiful_rose said...

buah nyamuk? macam pelik je namanya..


bunga last sekali rasanya bunga orkid kot.....

Aine Ainun said...

Mcm bunga ochid,...

Hehe ada gak bunga nyamuk, tp cntik la eita..

Aine Ainun said...

Kalo pakai hp, mmg klabu la gambar bunga tu..tp mmg mcm bunga orchid...

Tp bukan bunga orchid..kan kan
Bunga **** ****..hehe;)

Tihara said...

pehal ye malam ni mcm susah nk post comments..ada error lah ape lah..eita da tk problem cam ni?lari topik plak


comey2 gambo eita snap ni..ada bunga yang tk pernah tgk pun seblom ni...

bunga last tu macam orked hutan yang bau wangi tu...kat rumah akak dulu ada tapi jenis kecik je duk kat pokok duyan :)

HeNRieTTa JoSe said...

psss...bkn aper akk...sunbrn truk sgt...tpksa lew...

Bunga orkid erk?

cik.blogger. sengal said...

hehehhe...cantik

Karukord Jagau's said...

malas lah nk teka hehehee..
(padahal tak tau ekekke)

eita said...

@Khairunnisa'
tak tahu lah yang apa yang suka sangat tu..

eita said...

@beautiful_rose
kat tepi hutan banyak lah...

takde kaitan langsung dengan orkid...

eita said...

@Aine Ainun
ada ..
tapi sekarang ni dah jarang sangat dah jupe...

eita said...

@Aine Ainun
bukan bunga orkid lah kak..

eita said...

@Tihara
sama lah kak..
dari tadi duk error..
rasa macam nak sepak je...
huhuuhu....

bunga jupe tepi jalan tadi...sebelom masuk kat tempat keje..kiri kanan rok(semak samun)...
tu yang berenti ambik..

hehehehe....bukan orkid ni...
orkid hutan tu lain sikit...

eita said...

@HeNRieTTa JoSe
memang pun.
tambah plok sekarang ni panas yang amat sangat...

tak...

eita said...

@cik.blogger. sengal
thanks...

eita said...

@Karukord Jagau's
dah agak dah
hehehehe

~SaL IjOu~ said...

rose tu boley dimakan? mau cubala~ ;)

Norzie hany said...

Bunga turi atau geti kot.

Zie said...

cantik2nya bunga dia...

Masya said...

semua pun cantikkkkk xtaulah pokok ape... rabun ayam ni hahahaha... x tau nama pokok....

Masya said...

semua pun cantikkkkk xtaulah pokok ape... rabun ayam ni hahahaha... x tau nama pokok....

Uncle Jonni said...

alaaaaaaaa... aku tau bunga tu...
bunga... bunga.... kehkehehkeh..

entah... huhu

Puan Kutu said...

wpun tak thu bunga apa tp dekat pic tulis bunga asam jawa.itulah jawapannya.hehe..

onie said...

indahkan ciptaan-Nya :)

izan mama mia said...

cantik bunga tu..a'ahkan bunga ni nama pun pelik2..tapi ada gak yang tau namanya...terer arr

Acik Erna said...

tak pernah tau pun ada nama bunga buah nyamuk

Saya Disini said...

cntiknye bunga

IntaNBerliaN said...

rs ros lemak manis ek.. xpnh plak sy mkn..

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Saya tidaklah pernah makan `bunga rose merah` tetapi kalau bunga kekacang berwarna ungu tu pernahlah. Masa tu kan hidup susah, nampak orang tua makan macam2 buat ulam, bedal sjalah. Janji boleh makan! Tapi sekarang tidaklah kerana banyak benda lain boleh dimakan.
Tapi tajuk en3 kali ni macam hati dah berbunga ke? Sapa dia erk...?

9n0L4 said...

dok tahu starang bunge mnde. huhu.

Karukord Jagau's said...

Ngeh3 :)

Nazayiena said...

Memang betullah buah tu memang mcm nyamuk,gambar yg last tu mcm bunga orkid je xkan buahnya boleh buat kari.

NOOR FATIN said...

1st time tgk buah nyamuk, bunga pecah periuk.. huhu sblum ni xpenah tgk..

Ujie said...

baru ni tau ada ros boleh mkn..

utk msk kari? bunga buah terung kot.
tp bunga tu nampak mcm orkid sebenarnya tau ita.

eita said...

@~SaL IjOu~
boleh je...

kalau yang baru nak kembang tu...
rasa dia masam sikit...

eita said...

@Norzie hany
hah?....
bunga apa tu...

eita said...

@Zie
ciptaan allah..
memang cantik

eita said...

@Masya
hahahha....
tulah makan ayam banyak sangat mula lah dah jadi rabun...

eita said...

@Uncle Jonni
aku kan..
kalau kau cakap kau tahu pun aku tak cayer sikit pun...
hehehhehe

eita said...

@Puan Kutu
hehehehhe....
asam jawa ke?

eita said...

@onie
ha'ah kan

eita said...

@izan mama mia
alah bunga liar tepi jalan.....

eita said...

@Acik Erna
ada kak...
terutama kat tepi rok..

eita said...

@Saya Disini
memang cantik...

eita said...

@IntaNBerliaN
sedap...
nak rasa singgah kat umah ita..kalau balik cendering nanti..

eita said...

@tajnur
waalaikumussalam....
sedap rose tu...
bunga kacang purple tu tak pernah lagi rasa...

hehehehhe.....
adalah......suke2...

eita said...

@Karukord Jagau's
hahahahhaha.....

eita said...

@Nazayiena
bukan macam dah tp memang buah nyamuk...

ada plok orkid buat kari..
tak logik tu

eita said...

@NOOR FATIN
tak pernah tengok pecah periuk ke?

eita said...

@Ujie
alah kak...
takan terung je boleh buat kari...

tonaH iS herE said...

wah da lama tak jenguk blog kak eita ni

rndu ssgt

terbaekk la gmbr buah nyamuk tuh

ni first time tonah tgk

eita said...

tonah...
haaaa...lama tak tengok dia...

kat bandar memang takde buah ni...

Karukord Jagau's said...

hahahaa....aku dh tau dh pokok tu nama apa...

Karukord Jagau's said...

alaaa...jawapan nya dh ada dh....x jd lah nk jawab...kehkehkehkeh

eita said...

@Karukord Jagau's
ah!!!!..tak aci2...soklan dah bocor...
hahahhaha

Azhafizah[フィザ] said...

pelik pelik betul namanya tapi rupanya cantik cantik semua.^__^

eita said...

@Azhafizah[フィザ]
memang cantik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...