Wednesday, November 30, 2011

JENUH NUNGGU KALAU GI SPITAL....



bangun awal aku hari ni..biasa pah subuh tido balik...
maklumlah cuti sekolah......
hari ni takleh...terpaksa bangun awal....
terpaksa melepak kat spital....
ambik darah.....
tapi bukan darah aku pun..
darah PA aku....
mengantuk nya....
takleh nak cakap......



tip2 mencegah penyakit malaria...
tambah2 plok sekarang ni kan musim banjir...
banyak air bertakung...
bila dah bertakung jadi tempat landing nyamuk...
korang baca lah..
aku dah jenuh baca kat spital tadi..


betapa aku bosan menunggu..
sampai kan pintu pun aku klik jugak...
tambah plok..
hari ni ..
cuma ada sorang je doktor....
yang lain semua pergi kursus..
jenuh lah makcik2 tu menunggu..
hari ni plok hari untuk pesakit kencing manis...
mau tido lah makcik2 tu semua..
nak ambik gambar makcik2 menunggu..
kan tak pasal plok orang kata aku ni wartawan..
akhbar sinar lagi....



bosan duk dalam..
aku lepak kat luar...
ambik gambar bunga..
ntah bunga apa pun aku tak tahu....


pah selesai...
ni yang best ni...
gi lepak makan lah..
yelah nak ambik darah kan kena pose...
jadi ni nak buka pose lah ni...
sedap...
dah lama tak makan laksang...
faberet aku tu...
laksang ni plok..semua cukup rasa....
best....nanti kalau jupe doktor nak gi makan lagi lah...
sapa nak ikut aku...??


malam ni nak tengok 360..tv3....
nak tengok motor besar......
teruja nya....

17 comments:

Sekamar Rindu said...

salam..

di spital kerajaan selalu lama menunggu..tu yg ramai suka pergi hospital swasta..

eita said...

wslm..
tau takpe.....
kejang kaki nunggu...tapi nak buat macamana.....dah ada temu janji...terpaksa lah

Afida Anuar said...

Wahh ada PA!;)...

saya kak, kalau gi spital kerajaan, memang prepare satu buku, lagi elok yang tak baca lagi, untung2, menunggu di hospital tu boleh habiskan satu buku.. he he..

Allah..malam2 ni dia tunjuk gambor laksang pulok doh...:P

Abang Jonni said...

ak ah... spital kerajaan lambat sikit....

ramai pulak tu...

sbb nak pegi swasta mahal...ramai pegi kerajaan... huhuhuhu.

eita said...

afida....
malas nak bawak buku...sebab hujan....bertamber we..dengan jaket motor lagi..dengan helmet lagi.....

kih3....laksang best..
(saja nak bagi jeles..)

eita said...

abang jonni...

betol3....
kebanyakannya warga mas yang ramai...sian tengok termenggok nunggu....

Waqheh said...

gua kerap kena penyakit "malas ria" tau tak kat mana nak cek darah sakit ni?

rindu kat hang ita oiii...

Ujie said...

malaria tak sama dgn denggi ke?

kat tmpt saya ni mmg dok kena fogging je sbb denggi.

a.samad jaafar said...

saya lebih suka ke klinik swasta.. saya lebih suka berjumpa dgn doktor yg boleh dianggap doktor peribadi saya..malas menunggu kat hospital..

eita said...

waqheh....
dulu ada spital untuk pesakit malas ria ni..tapi sekarang ni dah tutup sebab semua dah jadi rajin....
kih3.....

eita said...

ujie...
sama kot.....

eita said...

a.samad....
nak buat macamana....dah temujajni kat spital kerajaan.....layan jelah..

ghost writer said...

ape ke halnya tinggalkan sorang jer doktor.hantar lah sorang dua jer gi kursus.

eita said...

tu lah pasalnya...
biasa 4 orang....cepatlah jugak ...

Tihara said...

cantik bunga kuning tu eita..nyempat tu :)

kakyong said...

laksam ke tu... sedapnya..

~SaL IjOu~ said...

laksang tu kalo taruk belacan bertambah best~ ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...