Saturday, November 5, 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA....


duk buang kulit kacang tanah sorang2...
teringat arwah mak aku....
biasanya kalau time macam dia lah yang paling sibuk sekali...
walaupun tak sihat tapi tetap jugak nak menyibuk...
bila tak bagi buat keje...mak aku akan buat muka seposen...
merajuk marah aku lah tu.....
biasanya tugas buang kulit kacang ni tugas mak aku..
sebab nya sambil duduk je boleh buat...
tapi nya....
mak aku ni sambil buang kulit sambil dia tido....
hebat kan...jenuh nunggu nak kisar kacang....
ermmm....nak buat macamana orang tua kan......
sekarang...sorang2 buat keje.....
rindu kat mak aku...
nunggu orang balik..takde jugak yang balik.....

apa2 pun.....
selamat menjalani ibadah korban esok.......





meh lah tolong aku...
boring wat kje sorang....
mata pun ngantuk...


11 comments:

Waqheh said...

aku tolong ko lepas semuanya siap k...aku tolong rasa

Abang Jonni said...

selamat hari raya aidiladha...

eita said...

waqheh...
cehhhh...tolong rasa..baik xyah....
aku pun boleh...

eita said...

abang joni...
selamat hari raya..

Acik Erna said...

eita..salam aidiladha..
tak perlu buang semua kulitnya tu eita..nanti kuah kacang lagi cantik warnanya..

eita said...

selamat hari raya kak....
tak rasa pahit ke?
sebabnya kulit tu hangit...

Tihara said...

kalo dekat gitu..leh g berlabun ngan eita..pinjam ayat kak halima..cane dia ye,kt tanah suci..moga selamat dan sejahtera :)

selamat hari raya :)

aleen aiden said...

semoga rohnya dtempatkan dikalangan orang2 beriman.slamat hari raya.. :)

eita said...

TIHARA....
kalau dekat dah sah2 melabun...
harap2 kak halima sihat lah ye...

eita said...

aleen..

amin...selamat hari raya..

Afida Anuar said...

Tahun ni, time raya korban, mak fida sakit...demam teruk. Masa sampai hari tu dah start sakit2..tp alhmdulillah, time hari raya Allah bagi dia kekuatan pulak. Sehari selepas tu sakit balik...

anak kesayangan dia ni pun terpaksa lah ambik cuti emergency besok hari.. sepatutnya hari ni dah fida kena balik KL...

Bila fikir2, kerja tu berlambak kan, tapi mak cuma sorang, takde galang gantinya, kerja boleh dicari..

Fida doakan mak akak sentiasa bahagia di alam sana, insyaAllah sat sat lagi kita pula yang akan menyusul..

salam eiduladha buat kak eita sekeluarga..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...