Tuesday, November 22, 2011

NAPE LAH ASAL HUJAN.....LAPOR....


Hari ni hujan...hujan..hujan...dan hujan.....
hujan rahmat.....
tapi yang paling risau..takut tak dapat pergi kelas ngaji...
yelah asik hujan je..macamana aku nak gi...
motor aku bukannya ada atap pun...
sambil tengok hujan...sambil aku duk mereka...
nak buat kotak pensel...
lama tak buat....
jenuh mengejas......
akirnya jadi jugak...
kotak pensel untuk kakak aku...
sibuk nak simpan alat tulis...
walaupun dah berpuluh tahun habis sekolah....



ambik kain eja je..
jimat duit tak yah beli....



dan alhamdulillah.....
masuk zohor hujan berenti...
walaupun matahari masih malu nak tunjuk diri dari balik awan...
dapat lah gi kelas...
kelas aku kul 4 sampai kul 5...
balik kelas...
ya allah..lapornya......
tambah plok la hujan masih mengiler kat luar.....
dan perut aku semakin kencang berdisko...
adehhhhh!!!.......




terpaksa masak jugak...
tak sanggup nak tunggu esok.....
mi rebus..
campak je apa yang ada kat dalam peti..
sekarang perut aku dah tak berdisko lagi..
keh3..





sapa yang suka pakai perfume klik SINI
macam aku yang dah sedia wangi ni tak memerlukan perfume..he3

22 comments:

Afida Anuar said...

Ya Allah..sedappnyer... Hujan2 ni mmg cepat lapor la. Padahal baru je makan petang takdi...

PS: a'aa..menang, fida tunggu hingga ke akhirnya kak...semangat betul!

eita said...

memang lah...
sebelom kuar tadi dah makan...
balik lapor lagi...
bila dah menang mata terus jadi segar erk.....

diana said...

wah!!!
nampak lazat je mee tu..
main campak2 pun nampak sedap..
hehehe

cik Kartun said...

nampak mnyelerakan..lapor lak aihh tgh2 mlm nie huhu

midonz said...

Hmm.. terasa lapar sekarang ni.. nak order 1 mangkuk.. cepat sikit yaa... hehehe..

Niena Pengembara Ilahi said...

bla hujan mmg lapar,sbb sjuk kn....erm, best la mee tu :D

eita said...

diana..
kalau tengah lapor memang main campak je..nak cepat makan..hahahah

eita said...

cik kartun....
tu lah hujan2 ni tengah malam pun rasa nak makan lagi..

eita said...

midonz...
alamak!!!kedai dah tutup lah.....kih3

eita said...

nina...
betol2...
sini hari2 hujan..
biasa tak makan malam...time hujan mencerut perut..terpaksa jugak makan..

Tihara said...

aikk akak rasa akk dah komen semalam..pesal tk kuo sini...huhu, mesti sbb line sengal ni..
sedap nye mee tu..td akak ada bli mee, nak buat camni lah..pencil case tu pun cun..

jum join GA kak yana nak..
nak copy pate pun tk leh ni..eita g blog GA akak yek..hadiah nye cute je :)

Ros said...

salam Eita,

Sedapnya Kak Ros tengok mi ni....buat sendiri lebih jimat dan sedap kan...

kakyong said...

cantik & nampak kemas jer pensel case tu.. kakyong fail sket bab menjahit zip... huwahuwa...

hujan2 ni memang mengundang lapar..

Waqheh said...

ducati monster lu xde bumbung ek? keh3

QASEHNYA RANIA said...

singgah dari segmen GA 7 days..salam perkenalan ...
meh singgah blog aii...i follow..
salam perkenalan

eita said...

tihara....
biasa lah kak hujan memang line tak molek.....
nanti eita g jalan ambik GA..
sekarang ni pun free..leh lah join sebanyak yang mungkin..kih3

eita said...

ros...
betol2..macam2 leh letak..

eita said...

kak yong...
memang lah..tang zip tu seksa nak mengejas nya...pusing 3 4 kali tak lepas jgak...

eita said...

waqheh....
aku tak sempat nak beli bumbung dia baru ni..bajet ciput..kah3

eita said...

qasehnya rania....
ye ke..nanti eita jenguk ye..

Risik resepi said...

sedapnye...terliur dah nie.

eita said...

kalau terliur..meh kita masak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...