Saturday, December 17, 2011

KRONOLOGI KEMBARA AKU...PART 5

lokasi  : masih di pulau pangkor...(hari terakhir)
date    :4.12.2011



masa nak balik hujan turun...
tergesa2 hantar motor..
pahtu sewa kete..
sebab nak angkut barang2 yang menimbun..
masa datang bawak hanya 1 beg..
masa balik beg tu beranak jadi 3..
tak faham aku...biasalah shopping....
dalam hujan tu sempat singgah kat kota belanda..tapi sekejap je..
sebab nak kejar feri...
feri last 8.30 malam...
layan lagi....


shopping yang penghabisan...
cari sotong kering +gula...
sambil tengok ikan kering....


singgah kat teluk ketapang...
ke teluk nipah..
aku dah lupa lah.....
saja ambik gambor..
dalam hujan....
yang agak ringan dari gerimis...
sebelom balik ....
singgah makan...
ni kalau tak silap..
mi asam...
dah lupa nama dia...
air cincau...
rasanya lori gula terbalik..
dalam air cincau ni..
manis giler...
nak sawan aku..
er...rasanya aku yang terlebih senyum
 kot masa ambik air ni...
abc..
tak tahu rasa macamana..
sebab ni bukan aku yang punyer...
anak sedara aku yang order..
aku tengok je..
singgah kat kota belanda...
sempat ambik gambor je..
sebab hujan..
nak beria-ia sangat..
baju dah lencun kena hujan..
batu bersurat....
tak tahu apa yang tersurat..

kota yang telah di bom...

confius corak apa....
ingat tempat orang main game...

gambar yang terakhir..
sempat aku klik..
sementara tunggu anak sedara aku bersiap...
kitorang nak balik...
sayang rasa nak tinggal pulau...


kitorang dah nak balik....
huhuhuh...
sedih woooo.......
mujur tak teriak...

selamat sampai..
masa nak balik takde mood nak naik..
atas feri ambik gambo...
nak teriak malu..
kih3

senja di pelabuhan....
last klik sebelum kuar dari terminal...


meredah malam dalam hujan....
suasana gelap...
takde apa yang nak di klik...
layan gelap je lah...

 rasa tak nak balik....wooooooo...
dah macam werewolf aku ni....

14 comments:

Abang Jonni said...

wakakakaka... xpe... len kali bley dtg lagi...
huhuhuhuhu

MOH KEMBARA said...

Salam Yong,

Mee asam? Apa rasanya?

~SaL IjOu~ said...

sedapnyehai nampak abc tuh!~

tonaH iS herE said...

besnye janjalan

eita said...

abang jonni....
lain kali gi tempat lain lah plok....

eita said...

moh kembara...
rasa masam lah

eita said...

salijou...
tak rasa pun..
sedap lah tu kot...

eita said...

tonah..
berjalan memang habis....
abis duit tu yang tak best tu,..kih3

Tihara said...

eita yg usung beg merah tu ke ? :)

eita said...

bukan lah...tu anak sedara eita...
eita yang jadi puteri bunian tu..kih3

Afida Anuar said...

wahh, sampai tak nak balik!...ni mesti ada jumpa putera raja kat sana ni..heh~;)

eita said...

hahahaha...jupe putera katak je fida...

kakyong said...

sempoi .. suka baca catatan perjalanan nih... ;)

eita said...

kalau serius orang jemu plok kak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...