Thursday, December 15, 2011

KRONOLOGI KEMBARA AKU....PART 3



lokasi : dalam jeti menuju ke pulau pangkor...
date : masih 3.12.2011...


dalam jeti tu...
berdebar jugak..
takut mabuk laut ke mabuk darat ke...
kan jenuh plok orang nak mengangkat aku...
korang layan lagi citer aku ni....



angar2 dah stabil dalam feri...
baru jalan naik kat atas...
klik2 gambo.....
klik2 orang....
ermmm.....nape plok..
budak ni masuk dalam blog aku....
minah interframe betol lah...




indah kan ciptaan allah...
walaupun duk tengah laut..
takde plok tenggelam nya..


kul 1.30.....selamat sampai...
ni aku tengah duk usha2 nak pilih motor...
untuk aku sewa...
sewa motor biasa = $30..
skuter = $40
sewa kete aku tak tahu lah berapa...
sebab aku tak sewa kete...
kalau aku sewa aku tau lah berapa...
pihak sponsor tak bagi tau plok...
berapa sewa kete..


ni motor yang aku sewa...
nampak ok..
tapi bunyi macam celaka je...
mengalahkan traktor....
begitu annoying bunyinya...
bawak pusing satu pulau..
test power dulu...
tapi haram tak serasi dengan aku..
malah amat menakutkan aku....
nak naik bukit pun tak lepas..
tolak dengan kaki...
jahanam sungguh lah....




tukar motor ex5 plok..
test power...
boleh lah...
serasi sikit dengan aku....
yelah biasa naik motor besar..
motor kecik ni...
rasa gayat sikit...
kena ambik mood dulu....






ni tempat aku menginap...
pangkor village..depan dia betol2 menghadap laut..
babnya anak sedara aku nak mandi pantai...
katanya....
bukak pintu terus terjun dalam laut....
takyah merangkak macam penyu...


ni bilik aku...
selesa sangat...
apa tak selesanya...
duk sorang dalam bilik besar...

ni bahagian dalam...
baru sehari dah bersepah..
yelah...
tuan punyer chalet tu kata..
buat macam umah sendiri....
jadi aku manfaat kan lah sesungguhnya...
hhahahah....



ni bilik anak sedara aku....
selang 2 bilik dari aku...
katanya kalau ada apa2 teriak je..
nanti dia datang...
dia datang nak buat apa..
kalau superman datang bila aku teriak tu..
best jugak...
baru terserlah ayu aku..
kahkahkah...



rehat jap...
terus lepak kuar..
rugi kalau rehat lama2...
lepak kat perkampungan cina..
teruja tengok ikan naga.....
besar....
kalau telan aku rasanya..
sah2 ikan ni kenyang...


jom panjat tangga...
test pernafasan......
sapa2 yang ada asma tu..
xyah lah cari penyakit...
takde sapa nak bawak turun....
kalau nak suh aku ...
rasanya malam karang belom tentu dapat turun lagi..
aku pun sama taraf dengan warga mas...


ni replika tembok cina...
banyak tak terurus...
tak nampak mana pun..
takpe lah...
tak dapat pergi ke cina..
masuk perkampungan cina pun takpe...
janji rock..



aku masih tak faham..
napelah budak couple ni ada lagi dalam..
blog aku..
hishh..hishh,...
posing tahap dewa cina tu....


molek lah tu...
dia ambik gambo aku..
aku ambik gambo dia...
cantikkkk.....



ni puteri bunian yang sempat aku klik...
lepas tu hilang tak dapat di kesan...
hahahaha.....
nasib tak di timpa batu besar..
kat belakang tu..
kalau tak riuk jugak tulang belakang aku tu...




dari puncak bukit..
menyaksikan awan nano...
cun giler...


jangan tiru aksi ini..
hanya untuk yang pro saja yang..
boleh menongkat batu besar ni...
kih3


dalam lelah memanjat..
sempat lagi posing...
tak tahan betol lah aku....


ingatkan perarakan tarian tamil..
ingat nak join jugak...
sekali berarak india mati daaaa.....
ceh..siyot betol lah..
simpan balik sari dalam beg...


lelong...lelong..
ikan bilis..murah2...
berebut diorang beli ikan bilis...
kat tempat aku pun banyak ikan bilis..
tak yah lah beli..
buat berat beg je...


tengok2 tempat yang nak gi shopping plok..
nak beli apa erkk...
aku kalau berjalan ..
jangan harap lah nak beli..
apa2..
bab aku lebih suka ambik gambo..
bukan selalu pun dapat datang sini..


waaaa.......
berpinar mata..
tengok cenderahati....
nak beli...tak nak..
nak beli..tak nak...
ermmm...
tak yah lah....


kat senja baru balik...
berenti tengah jalan....
klik gambor senja....
menakjubkan...
ingat nak tunggu matahari jatuh..
tapi tak sempat lah...
hari macam nak hujan je..


bila dah jalan2 ni....
lapor lah plok yang oiii....
berenti makan ...
ni je tempat yang ada ikan bakar...
dah anak sedara aku mengidam nak..
makan ikan bakar...
2 kali pusing cari kedai...


ni antara menu...
yang aku sebat...


sepinggan kangkung ni..
cuma 3 batang kangkung je..
yang diorang goreng....
taik gigi aku je ni..


ikan bakar yang di sebat oleh anak sedara aku..
bukan main sedap lagi diorang makan..
aku tengok je...
aku takleh nak telan ikan...



jus orange...
malam2 minum ais..
nasib tak kencing tilam..
hahahahah...


home sweet home...
bila dah kenyang.....
dah penat..
balik bilik tido lah....


kita sambung esok plok lah ye..
aku pun nak tengok citer hantu kat tv3..
orang ramai lagi kat umah aku..
leh lah layan citer antu..
kalau sorang2 jangan harap lah aku nak layan...

18 comments:

Tihara said...

wahhh best nye holiday eita kali ni..lepas ke pulau tu..
jemput join GA akak yer..ke tak sudi dah :)

eita said...

hisshhh..sapa kata tak sudi kak...sudi lagi lah....
cari idea kaw2 punyer

Ujie said...

pemandangan senja tu mmg sgt cantik!
maha suci allah..

dulu pernah g pngkor..camping tepi pantai je..student takde duit..

eita said...

suasana pagi lagi cantik....

Abang Jonni said...

huahuahua... detail...
bagus... bagus...
terasa mcm kat sana juga...
huhuhuhhu.

a.samad jaafar said...

catatan perjalanan yg cukup bagus.. nampak mcm best sgt p pangkor tu.. tapi ngape waktu saya pegi mcm tak best hah ?? musykil...

byk yg saya terlepas baca ni..dh yang ke 3.. nak jenguk lain plk..1 dan 2

ghost writer said...

tunggu aku lak jelajah Pangkor akan datang.leh dijadikan lokasi honeymoon nih jawabnya.

Afida Anuar said...

eh kencing tilam lagi ke malam2? he he;)

ORLANDO AHMAD said...

rupe2nyer ngko la yg merempit hari tu ye?

eita said...

abang jonni....
nama dah wartawan sinar kan...
mestilah detail...
kalau tak macamana nak promote kat orang kan....
kih3...
tu baru tengok gambo..
kalau gi sana lagi best...

eita said...

a.samad...
memang best yob..
rasa macam nak tinggal terus kat sana....
errr...yob pegi tempat lain kot tu yang tak best tu....

eita said...

ghost...
waaa...honeymoon tu....konfem citer lagi dasat dari aku kan...

eita said...

afida....
kah3....
malu i

eita said...

orlando....
gian beb.....
kau perasan aku erkk....
macamana aku x perasan kau ada kat tepi hari tu...

QasehnyaRania said...

akak silap tadi url yang ini tau ..

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-tanpa.html

izan mama mia said...

bestnyer g pangkor

izan mama mia said...

bestnyer g pangkor

Karukord Jagau's said...

mcm jln2 cari makan je nih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...