Thursday, June 21, 2012

JOM MAKAN-MAKAN....

dah 2 3 hari tak makan nasi..
sibuk mengalahkan pm...
jadi malam ni layan nasi...
terasa bermakna hidup ni bile dapat makan nasi..
hhuuhuhuhuh


nasi ambik macam kebulur tahap maharaja je..
dah lama tak makan frog of peria..

kacang bendi goreng+cili..+ telor..
ni lah untung nyer ..bil
burung bersarang dan bertelor kat belakang umah..
nak makan gi je ambik..
heehehhe...
macam2 leh wat hidangan.

pencuci mulut..
biasa cuci mulut guna klorok je..
malam ni cuci mulut dengan..
jeruk pelam pedas..
adik ipar aku bagi...

ni plok dari kak tihara..
dah 2 3 hari sampai...
yang ni xleh makan...
tapi boleh di pakai kat selendang...
sebab kerongsang..
satu lagi tu penanda buku...
tima kasih ye kak..

54 comments:

teratak hati said...

sedapnya jeruk pelam tu..telan air liur tengok gambar tu..

Deq's Qienz said...

ehhh suka mkn jeruk ek??sy pon sukee..hihii

Nadhirah said...

:) suke betol crochet tuh...
slalu tengok kat blog kak tihara..
mmg tringin nak beli,, but tak reti :P hahaa

Ujie said...

Kurus le slalu tak mkn nasi..

Jeruk pedas? Baru tau ni..

eita said...

@teratak hati
memang sedap pun...

eita said...

@Deq's Qienz
sekali sekala layan jeruk ni sedap jugak

eita said...

@Nadhirah
tanyer lah kak tiha..

eita said...

@Ujie
kadang tu kalau dah sibuk keje...
memang tak lalu nak makan nasi..
jadi makan je apa yang ada....

akak tak pernah makan ke?

Tihara said...

mekasih byk2 jugak utk eita...

byk2 makanan tu, jewuk jugak..ishh nk cakap kl jugak kan..ngengada..

arr jeruk tu jugak rasa cam ngidam ni..tengah ngandung ni, jangan tak taw ita, mengandungi bijih timah lam pewut..kih3 :)

izzah said...

sedapnyer...mmg terliur gk jeruk pelam tu..hehe...

angahpikah said...

kak eita, tok sah la mkn sayur je.. nt kurus tak boleh join club beautifulgorgeous (BG) saya.. wakakak

anyway, jeruk tu seyes nampak menarik. dah lama x mkn jeruk.

izan mama mia said...

hai..i love peria katak gak..heheh.. nak g rumah ita makang nasi.sedap tu..tapi tak suka telo burung...sbb kecik..hahahaa...cantik hadiah dr kakak tihara kiter tu...

Wanieys said...

bendi tu sedap la wani suka hihihi...wah best dpt hadiah dr kak tihara :))

fieda said...

jeruk tu dulu sokmo2 mok buat..pastu wat aiskrim pun ada gok..sedap kan..peria katok tu wlpn pahit tp sedap..wat ubat kan..

IntaNBerliaN said...

jeruk pelam tu yg tak menahan tu.. adehhh...

dulu kt trg selalumkn.. sedap ni..

ce ajo siket, gane nok wat jeruk tu.. hihi

ainnoraini said...

Jeruk pelam yg tak tahan nengok tuu...

MOH KEMBARA said...

Salam Ta,
Ohhh jeruk pelam buat tumis-tumis eh...tak penah jumpa menu ni. Yg dlm gulai kari dan acar jer nampak pelam nih!

Saya Disini said...

sy xpenh mkn jeruk pelam pedas..sedp ke eh

Norzie said...

Kecur betul tengok jeruk pelam tu....sedapnya.

Nazayiena said...

Terliur tgk pelam jeruk pedas tu...

wantie said...

haih.. tetiba rasa nak makan jeruk

sHaR!Na eLyaNa said...

sha suka mkn peria heheehe...

Afasz said...

kurus la nnti 2 3 hari tk makan nasi :)

eita said...

@Tihara
sekali sekala ngada kan..
hahahha...

mengandung bijih timah...kalau jual agak2 dapat berapa ribu tu..
:P

eita said...

@izzah
sdap..rugi tak makan

eita said...

@angahpikah
akak memang makan sayur je yang oi...

wat aiskrim malaysia tu sedap...

eita said...

@izan mama mia
boleh2...
sedap makan saing ni...

eita said...

@Wanieys
lama tak makan kacang bendi..tu yang teringin nak makan..

best2

eita said...

@fieda
ha'ah...buat askrim malaysia...sedap ni..

kalau hiris nipis2 tak rasa pahit pun

eita said...

@IntaNBerliaN
buat askrim sedap ni...

ita tak kursus lagi wat jeruk pedas..sokmo x jadi sedap..
nanti tanyer adik ipar wat guane..

eita said...

@ainnoraini
jadi jangan tengok..
hehehehe

eita said...

@MOH KEMBARA
wslm kak..
bukan lah kak..
ni tak tumis pun....

eita said...

@Saya Disini
sedap bangat deh...

eita said...

@Norzie
nah tisu...
hehehe

eita said...

@Nazayiena
terliur kena makan ni...kalau tak kempunan nanti

eita said...

@wantie
haaaaa....mengidam jugak ke?

eita said...

@sHaR!Na eLyaNa
sama lah..sedap...

eita said...

@Afasz
kena maintance..

Djangkaru Bumi said...

Makan tidak ngajak ngajak.., saya juga lapar nih ?? hehehe

Siti K------- said...

memang nikmat dapat makan nasiiiii :D

IntaNBerliaN said...

tu la.. sy buat pun xjd sedap mcm yg mkn kt trg.. tu yg xpuas nk mkn tu.. nanti tanya lah... dah kecur muut ni tgk jeruk tu.. adehhh...

tibe2 mak buyung nak masukkan jeruk ni dlm list mengidam.. muahahhahah

HeNRieTTa JoSe said...

rietta ada gak beli kerongsang kait tuh..mahal juga...nak wt sndiri malas...hehehe....

haipp...jangan mam telur burung...biar dia netas...hehehe....

9n0L4 said...

mane aciiiiiiiiii. nok gok penande buku tu. hihi.

eita said...

@Djangkaru Bumi
moga kau jauh di seberang laut...
sebab tu lah tak ajak..

eita said...

@Siti K-------
betol2..terasa nikmat sangat

eita said...

@IntaNBerliaN
adik ipar sibuk etek layan anak..
tu yang x dan nak tanyer...

alahai..mak buyung ni..asik kemaruk je..
sabar2..heheh

eita said...

@HeNRieTTa JoSe
nak murah2 n comel gi lah kat blog kak tihara...blog crochet..
banyak..rambang mata nak memilihnyer

eita said...

@9n0L4
ambik lah kalau boleh..
hehehehe..
konfem tak sampai tangan kan..

Che Rosliza Che mat said...

Sedapnya jeruk...hari tue balik ganu makan mempelam cicoh gan nisan..sedap giler...

Masya said...

salam singgah dimalam hari... wahh rumah dah lain.. banyak perubahan.... terliur tgk gambar2 ni... pttlah nak jengah esini malam hari ...;p

9n0L4 said...

ddose besor gile ah wat statement gitu. huhu. takmo wi, kabo je laaaaaaa.

eita said...

@Che Rosliza Che mat
baru dengar ni...
nisan cair ke?

eita said...

@Masya
umah dah bertukar...
cat baru beli

eita said...

@9n0L4
hahahahha.....
dose besor x tahan dengar tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...