Thursday, June 7, 2012

AKTIVITI MALAM

baru ni merayau dengan kakak aku sekeluarga..
lepak kat pasar dungun....kat bawah jambatan seberang pintasan...
tengok orang mancing...
saja je..
lagipun bukan selalu aku jalan malam..
harap ada orang balik je leh jalan malam2 gini..
ambik udara pantai...



bulan malam yang gojes..
kakak aku kata..
'ambik lah gambo malam2...
kan ambik gambo  benda lain..barulah..
terjerit..'
hahahha...sebagai photograper tegar..
ada aku kisah..

tengok..
nampak tak taburan planet2...
korang  percayer tak  
itu taburan planet?..
hah?...tak cayer...
errmmm ...aku pun tak cayer..
kihkihkih....
kebetulan je dapat klik gambo macam ni..

set2 kaki pancing..
dengan anak2 sekali diorang angkut..
yang aku tak fahamnyer..
bukan ada ikan pun..
kebanyakan yang aku sempat temuramah..
rata2nye...banyak dapat ikan duri...
chewah..dah macam temuramah ruangan joran lah plok aku ni..

umpan jap2 pasang baru..jap2 pasang baru
ikan takde pun..
nampak tak yang tengah isi umpan tu..
dia tanyer aku..
wartawan mana?...
aku jawab wartawan akhbar nanyang siang pau..
dia kata....laaa....ingat akhbar tamil nandu tadi..
siyut betol lah...

ada sorang yang dapat ketam..
besar jugak..
tapi lupa nak flash..
jadi ketam tu kelabu asap lah..
ikan kecik2 tu diorang buat umpan..

30 comments:

izan mama mia said...

ish udah ler malam jumaat pulak tu jln2 mlmnyer...
heheeh..siap g temuramah tu....mesti eita ni jenis peramah kan...

ish ..tahu dh xdok ikang g mancing tu buat apa?... cer g tanya sat eita...

HeNRieTTa JoSe said...

aik....ketam bleh pncing kew? Igtkn kna pkai apa nma ntah bnda tu...

Uncle Jonni said...

wah... best tu mancing... best tu... huhuhuhu

eita said...

@izan mama mia
terlebih peramah sebenarnyer...
kihkihkih...

diorang kata hobi...
yang tak tahan nyer bawak lori RORINE..
rasanya baru balik keje terus lepak sini...

eita said...

@HeNRieTTa JoSe
mungkin ketam sesat kot...

eita said...

@Uncle Jonni
best bile boleh ikan..
bile xleh ikan boring r.....

Siti K------- said...

bape jam mancing kt situ...mesti penat menunggu..hehe

Ujie said...

Wartawan persendirian..takde suratkabar mana2..^_^

*ada blog ni buat kita jd mcm wartawan kan..yelah..nk cari bahan.

Saya Disini said...

BESTNYE..

eMMe said...

Salam Eita, minat mancing ke? akak tak minat, mujur abg akak pun tak minat mancing, cam adik akak, huhu.. harapkan koleksi batang pancing je, hahaha....

syok gak sebenarnye jenjalan memalam... akak kene kurangkan aktiviti malam, dok umah rehat, heeee~

gadisBunga said...

ketam tu makan umpan mcm ikan jugak ke?

Asrul "iLham" Sany said...

lama aku tak gi mancing...rindu

wantie said...

hehehe... kalau kat kg kita pun ramai jugak la yang berbaris kat atas titi dok memancing.

eita said...

@Siti K-------
ita gi kejap je kat situ..
bab dah lewat sangat...

eita said...

@Ujie
betol tu kak...
wartawan pada akhbar yang kuar sendiri..

eita said...

@Saya Disini
jom lepak mancing

eita said...

@eMMe
wslm..
minat jugak..

sekali sekala best lah jugak..
akak mana leh kuar malam..
bahaya pada ibu mengandung..heheheh

eita said...

@gadisBunga
ye kot...

eita said...

@Asrul "iLham" Sany
dah kau sibuk mengalahkan PM

eita said...

@wantie
tu lah kata..
ikan takde pun...

9n0L4 said...

lame dok lepak sini. ;)

eita said...

@9n0L4
siang je yang biasa lepak..
malam2 jarang..
jauh tu dari umah..

IntaNBerliaN said...

ketam pun bkenan gk dkt umpan yer...

Telor Power said...

malam gerhana, malam planet zurah transit
malam tika bulan sgt indah...masa tu aku sibuk..

cis tak dapat nak amik 1 gambar bulan pun malam tu. tambah2 pula masa paksi horizonnya masih rendah...lagilah nampak bulan itu besar

eita said...

@IntaNBerliaN
ntah lah...
tersalah ngail kot..

eita said...

@Telor Power
akak main snap je..kebetulan masa tu bulan nampak cerah..

Telor Power said...

baca lah info di website falak online search je di google lupa plak link address nya

Telor Power said...

baca lah info di website falak online search je di google lupa plak link address nya

Telor Power said...

astronomi juga benda yg paling amat ku gemari. malang terbatas.

Che Rosliza Che mat said...

Malam2 bahaya jadik photogarafer...nanti tertangkap benda lain hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...