Tuesday, January 3, 2012

KENAPA???



kenapa Allah temukan kita dengan orang yang salah....
supaya kita dapat menilai..
dapat mengkaji.....
dapat menghayati....
dapat mensyukuri nikmat yang Allah bagi...
agar kita dapat fikir ...
cinta dan kasih sayang yang kekal abadi..
hanya untuk yang maha Esa.....
Allah takkan lupa kita..
walaupun kita sering lupakan Dia......





hari ni tekak rasa nak makan koktel.....
bila sakit..
macam2 dalam otak nak makan...
rasa nak makan manis...
jadi ni jelah yang paling senang...
main campak2 je....
kali ni campur sumi..
yang lebih masa kenduri kawan mak aku tu..
campur je apa yang ada..
sapa nak belajar leh klik SINI

26 comments:

Afida Anuar said...

buat koktel makan sorang2!..tak baik tau!..heh~

eita said...

laaaa....lenguh orang ketuk pintu tak bukak pun......
ingat nak bagi semangkuk....

9n0L4 said...

sedap nyeeeeeeeee.

eita said...

jemput makan...
:)

Abang Jonni said...

nak... nak... nak...
aku punya bubuh payung kecik tau...
huhuhuhu....


sumi pun ko campak masuk... huhuhu

Tihara said...

waw sangat sedap lah eita..mau mau :)

Waqheh said...

koktel ni last gua pekena masa kat hawaii...

eita said...

abang jonni....
payung kecik takde...
payung ceti leh?...

dah tu je yang ada..aku campak je...sedap....

eita said...

tihara...
jemput2..wat macam umah sendiri...

eita said...

waqheh...
owoh....jauhnya kau makan koktel...

IntaNBerliaN said...

saya setuju dgn kata2 awak dkt ats tu pasal knp Allah temukan kita dgn org yg salah..

eita said...

kadang tu cinta boleh buat orang jadi lupa diri....lupa tujuan asal pada kehidupan....

ORLANDO AHMAD said...

nanti gua kontek Lu, jangan sedey2

Asrul "iLham" Sany said...

semua itu ujian ;-)p

cik Kartun said...

da boley komen!!
huhu nk pinjam entry nie nnti b0leh ;)
suke sgt entry nie

aleen aiden said...

astaghfirullah..rindunye puding koktel mak...hu3

eita said...

orlando..
mana ada sedih..
tengok ni tengah menyanyi riang..

eita said...
This comment has been removed by the author.
eita said...

asrul..
ujian tanda kasih sayang dari Allah..

eita said...

cik kartun....
komen banyak2 sementara boleh tu..
ambik je....

eita said...

aleen....
kalau rindu try lah buat sendiri..tak susah pun cincai je...

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Sememangnya Allah SWT menemukan kita dgn seseorang samaada org baik atau orang yang salah dari segi muamalah. Itu adalah takdir dan ketetapan kita yang tidak berubah. Surah AlKahfi:27 لَا مُبَدِّلَ لِكَلِمَاتِهِ وَلَن تَجِدَ مِن دُونِهِ مُلْتَحَدًا Tiada sesiapa yang dapat mengubah kalimah-kalimahNya; dan engkau tidak sekali-kali akan mendapat tempat perlindungan selain daripadaNya.
Namun Allah SWT memberikan kita peluang untuk membuat pemilihan samada memilih seseorang betul atau yang salah. Surah AlInsan:3 إِنَّا هَدَيْنَاهُ السَّبِيلَ إِمَّا شَاكِرًا وَإِمَّا كَفُورًا sesungguhnya Kami telah menunjukkan kepadanya (melalui akal dan Rasul) akan jalan-jalan (yang benar dan yang salah; maka terserahlah kepadanya) sama ada ia bersyukur (dengan beriman dan taat), ataupun ia berlaku kufur (dengan mengingkari kebenaran atau menderhaka).

InsyaAllah semoga usaha /ikhtiar pemilihan kita seiring dgn takdir kita. Wallahualam.

Papa Mifz said...

best nyer mkn koktel...balik kang nak suh wife buat kan la..:)

eita said...

tajnur...
waalaikumussalam.....
insya allah...harap takdir Allah yang terindah dalam hidup ini.....

eita said...

papa....
best lah ada orang tolong buat kan...

wantie said...

nampak sedap koktel tu. lama tak makan. tetiba rasa nak buat la pulak.

Salam kenaalan. saya follow awak yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...