Tuesday, January 24, 2012

MATI ITU INDAH.....


Jangan terperanjat plok dengar tajuk aku....
masa balik..
mood nak ambik gambo memang dah down sebab cover lens dah retak...
tapi bila adik aku lalu kat tepi pantai...
mood nak klik tu datang balik....
subjek aku pokok mati...
ciptaan Allah...
walaupun dah mati...kering...
tapi tetap indah...
tak jemu langsung memandang....
dan sekarang ni memang aku tengah kumpul gambo2 pokok mati...
tapi nak ambik suasana yang cantik tu susah...
lagipun pokok mati pun susah nak dapat...
takpe2..layan yang aku klik ni dulu....








27 comments:

Tihara said...

Subhanallah, cantikk..terbaikk..makin pro lah eita :)

eita said...

cantik pokok mati kak....

budak kacamata said...

ak reply cnie ea..visit blog nie..
http://www.lyssasecret.com/p/tutorial.html
da byk tutorial ctu..mg pilih la yg mg nak tue..then, kalo xdpt gak, roger ak balik ea..ak bg link blogger laen plak..tp bese tutorial die yg paling mudah skali nk wat..do try ya..!

beautiful_rose said...

cantik...
pandai ko ambil gambar =)

HeNRieTTa JoSe said...

Sangat chantek...paling suka pic no tiga tuuuu....sweet sangat....

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Ala biarlah retak cover lens asalkan jangan semangat luntur! Mana kesenian yang ada pada eita selama ni? Bagi orang seni, dgn btg kayu arang (charcoal) masih mampu mengorakkan lukisan indahnya.

Mati tu tidaklah seindah eita, krn kita sudah pun buat perjanjian dgn Allah SWT. Indahnya adalah makhluk2 yang tidak dipertanggung-jawabkan amanahnya. Maryam a.s. pernah berkata bahawa mati dahulu sebelum mencapai baligh atau tidak wujud langsung adalah baik dan tidak didakwa-dakwikan lagi.
Surah maryam:23 فَأَجَاءَهَا الْمَخَاضُ إِلَىٰ جِذْعِ النَّخْلَةِ قَالَتْ يَا لَيْتَنِي مِتُّ قَبْلَ هَـٰذَا وَكُنتُ نَسْيًا مَّنسِيًّا (Ketika ia hendak bersalin) maka sakit beranak itu memaksanya (pergi bersandar) ke pangkal sebatang pohon tamar (kurma); ia berkata alangkah baiknya kalau aku mati sebelum ini dan menjadilah aku sesuatu yang dilupakan orang dan tidak dikenang-kenang!

Maknanya kita akan dipersaksikan segala2nya diakhirat nanti. Wallahualam

eita said...

budak kacamata...
smalam aku tengok doh...xpe nanti aku cari semula...

eita said...

rose....
aku suka benda yang orang lain tak suka ambik...
cantik

eita said...

henretta jose...
dekat pantai tu..
ada satu je pokok tu....

eita said...

tajnur...
waalaikumussalam....
terlebih seni lah ni yob oiii...tu yang retak cover lens...kih3...

mati yang satu lagi memang dah sah2 tak indahnya....indah kalau amalan tu banyak...kalau jahat yang banyak....no komen lah....
sepanjang hidup dapat rahmat dari Allah pun dah alhamdulillah....

Cho Zila said...

baguihler cari objek yang lain dari yang lain... memang kalau rajin macam2 boleh.... jangan lemah semangat...

IntaNBerliaN said...

saya mmg suka tgk pokok2 gini.. sbb mmg cantik!!..

LAici KAng Ais said...

mmg indah.ohsem la lu tngkap

pisau belati said...

Pembunuh Tanpa Bayang :

seni...
seni itu banyak cabang dan fahamannya.
aku suka ini =)

eita said...

lain dari yang lain tu yang seni....

eita said...

memang pun....dah nak tumbang pun still menakjubkan

eita said...

ha'ah kan..indah sangat2..

eita said...

betol tu....
orang yang betol2 seni je yang boleh menghayati dan menghargainya...

~SaL IjOu~ said...

hobi yg menarik~ ^^

~SaL IjOu~ said...

sgt cantik pada mereka yg pandai menghayati,kan~ =)

eita said...

hobi giler2 ni....

ghost writer said...

kalau dijadikan sebagai satu obsesi pun macam best jer kan..maknanya,dah ada benda yang nak difokuskan.

eita said...

ha'ah kan....

Ucu Faridah said...

as salam dik...
rajinnya cari pokok mati..berapa hari menjelajah cari lokasi..?

eita said...

wslm....
ni tepi pantai je kak....
sehari je...
lain kali nak redah hutan plok...

a.samad jaafar said...

macam bonsai.. saya peminat bonsai tau..hihihi..

eita said...

peminat bonsai takpe...jangan bonsai dah....
hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...