Tuesday, January 17, 2012

SANDWICH VEGE....


baru ni ada kawan belanja sandwich bakar....
ada ke patut.....nama je sandwich tapi tak nampak pun sardin....
sapu air sardin adalah...
tak puas hati langsung...
tapi kan kalau....
nak inti banyak masak sendiri lah...
banyak plok songeh aku ni kan ..hehehe....
mulut manuasia biasalah..
selalu je tak kena...
kalau nak kena meh tengok aku masak sendiri...
leh makan banyak....



bahan2 dia...
bawang...ikut suka berapa ulas nak...
carrot yang di parut...pun ikut suka korang..
lada kecik....ikut suka..nak pedas letak banyak...
1 biji tomato..
1 tin sardin kecik....lenyek kan dia...

panaskan sikit minyak...

masukkan sardin...
gaul....
jangan letak air..
sos dia dah cukup banyak tu...

masukkan..
bawang..
lada..
carrot..
secubit garam...
gaul sampai sardin tu kering..

masukkan tomato...
gaul sekejap je..
pahtu tutup api..

last sekali masukkan daun sup...
takde daun sup pun takpe..
tak dosa pun...

dah siap...
ada rasa masm n pedas..

ni hasilnya..
roti tu lapik dengan timun ke salad ke..
no hal lah...
jangan lapik dengan kain buruk dah lah..
naya kan..takde sapa nak makan...
see....melimpah dari perut roti..
baru terasa sandwich....

23 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

buat sendiri gak yg sodap kan

:D

Acik Erna said...

eita..kalau airtangan sendiri..buat apa pun sedap.

MOH KEMBARA said...

Salam Yong,

Terer pun Yong Eita masak.

Tu sebab akak selalu masak sendiri, sebab nak puaskan ati dan boleh makan banyak dan ikut anak tekak sendiri!

Afida Anuar said...

kak..fida buat sardin roti tu, tak pernah lagi letak carrot... boleh cuba la lepas ni;)

pisau belati said...

Pembunuh Tanpa Bayang :

nampak sedap lapar pula perut
kamu pandai memasak ya.

eita said...

asrul..
tau takpe....

eita said...

acik...
sedap ke tak sedap ke...kite yang makan kan..hentam je lah...kih3

eita said...

moh kembara...
baru reka resepi ni kak..panas hati makan kat kedai takleh ikut citarasa...he3..

eita said...

afida...
sedap...cuba lah...kalau letak saderi lagi best...
tapi masa buat ni kat umah akak..ada tu je bahan2 nya...
jadi campak je..

eita said...

pisau belati....pembunuh tanpa bayang...
boleh lah sikit2....

~SaL IjOu~ said...

arghh..tidakk..aku sgt terliur!!~ =p

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Wah! nampak mmg menyedapkan. saya suka makanan yang `simple2` rasa nak makan skrg juga tapi bila nampak `background`nya terkeluar kepak `cakcibor` (kata org Perak sebelah yob Mad) langsung tutup selera!

Abang Jonni said...

ada 2 keping tuuuu...
bagi aku 1...
huhuhuhu..

eita said...

salijou....
kalau terliur leh mencuba..

eita said...

tajnur...
waalaikumussalam.....
agaknya yob tak suka cakcibur...
tu pasal lah geli tengok cakcibur kan...

eita said...

abang jonni....
2 keping tu taik gigi aku je...
mana cukup...
kau nak buat sendiri..
wakakakak....

eMMe said...

eita...sedap! sure sedap ni, tgk pun tau, tapi akak suka mentah2, heeeee~

eita said...

kalau mentah hanyir sangat...
tu pasal eita goreng dulu..

fieda said...

mmg sedap kalau buat sdiri..

kakyong said...

kalo nak makan puas & kenyang.. memang elok masak sendiri... :)

Fakhruddin Aziz said...

nyam2..sedapnya...baik yang dibuat sendiri..lagi sedap!

9n0L4 said...

mcm² campak kan. tu yg sdap tu. hee.

sHaRiNa eLyaNa said...

sdpnya kakkkkkk~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...