Thursday, January 26, 2012

SISA-SISA PERJALANAN....


tak habis lagi aku ni bercerita kan..
kih3...
nak buat macamana lah...
aku ni kan photographer tak bertauliah...
korang layan lagi eh....


rasanya ni bunga kembang kul 10..
kul 10 baru kembang...
nak balik dah masa ni..
ternampak atas pagar...
umah uncle aku...
klik je jap....

ni tak tahu lah bunga apa...
aku klik je.....

sepanjang perjalanan ke pasir gajah...
sini kawasan sawah padi...
kebetulan masa lalu hari tu..
sekumpulan burung pucung..
tengah buat tarian naga...
hahahaha....
mengejut adik aku berhenti kete..
suh aku turun ambik gambo..
bukan senang nak suh adik aku berenti...

lepas buat tarian naga...
burung2 ni landing dalam kolam..
bersiram lah plok...
sambil2 usha2 makwe...
kih3...

dalam sawah padi ni ..
ada 3 kolam...
aku sempat klik 2 kolam je...

'weyh...weyh....
landing sini....
sini makwe ramai...'

aku tak tahu samada ni buah peach..
betol ke palsu..
cantik je aku tengok landing atas dahan pokok tu...

ni belakang umah uncle aku..
pantai kemasik...
ni pun dah banyak terhakis..
masa ribut hari tu..

pasir kat atas air tu leh..
jalan2...
ombak bawak lari...

29 comments:

Bancik said...

cantik gambar

Waqheh said...

buah letak je tuh..nampak sangat hahaa

eMMe said...

pandai la eita snap gambar, cantik je... saujana mata yg memandang... akak penah gi Pantai kemasik, gi masa kenduri kawen adik ipar... cantik, coz snap kat byk batu2 laut....

Tihara said...

Subhanallah, indahnya..nice! semakin pro nampaknye..tenang je tengok gambo ni :)

budak kacamata said...

nice..!

Uncle Jonni said...

hmmm... bestnya kalau umah aku blkgnya laut....



hari2 dpt tgk pelancong asing mandi manda...
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm........

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Bila terbaca je entri ni, teringat masa kecik2. Belajar macamana nak menjeratkan burung2 ni. Kalau tidak ada kemahiran, bukannya senang w/pun nampak byk terbang berkawan. Begitu juga kemahiran menangkap udang sungai, ikan2 sungai dgn kemahiran tangan (tanpa alat). Kesemua ini adalah pengalaman hidup, Bila tengok ombak2 memukul pantai dan mengajak pelang pada waktu senja hari teringatlah pula lagu Alleycats benar2 mengingatkan nostalgia hidup yang tidak akan kembali ketika dlm kesusahan dahulu....

eita said...

ciptaan allah semuanya cantik....
tak tahu bila dapat pergi lagi kat sini..

eita said...

hahahahaha...memang pun.....

eita said...

tak pergi kat situ....
takde orang teman.....kawsan batu tu lagi comel..

eita said...

ha'ah kan kak...suke sangat tengok lapang je fikiran..

eita said...

yup...

eita said...

pakcik ni lah tak habis2 nak skodeng....
takde keje lain dia ni..
sekeh jugak kepala tu...
kih3

eita said...

waalaikumussalam....
burng ni liar....
baru je ita melangkah ke depan sikit....
semua terbang..
ita duduk dalam semak ni....tunggu burung ni landing...
rasa macam national geografi je yob..menyusup dalam semak..

kenangan bagi ita boleh bawak ita ke alam lain...
kenangan lalu memang tak dapat kutip kat mana2....

Ujie said...

cantiknya gambo yg burung byk2 & pantai tu.
bestnya ita dok t'ganu..ada pantai. akak suka sgt pantai.

eita said...

memang best pun...
kalau boring mesti gi lepak pantai...
tengok ombak..

Sekamar Rindu said...

salam..

sangat suka menatap gambar2 dalam entri ni...tengok gambar sawah padi teringat kampung halaman yg lama ditinggalkan..

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Eita, burung bangau ke Pucung? Akak pun kalau nyongket, nampak benda mebarik mesti suruh berhenti!

IntaNBerliaN said...

mmg cantik betoi buah peach tu landing dkt situ..hihii

eita said...

wslm...
kalau rindu kampung kena balik lah ni......
rasa balik kehangatan suasana kampung...

eita said...

wslm kak..
rasanya pucung pun ye..
bangau putih pun ya...
tulah....bukan senag nak suh adik berenti..masa tu hangin dia ok sikit..jadi leh lah turun ambik..he3..

eita said...

hahahaha....
mula2 sampai..ingat buah betol...sekali belek...palsu lah plok...
tipah tertipu...kih3

Sekamar Rindu said...

salam...

eita...tunggu cuti panjang sikit..baru boleh balik..:)

a.samad jaafar said...

tenang rasa hati.. kalau selalu masuk hutan mcm saya, tentu byk gambar2 menarik yg eita boleh dapat..

eita said...

wslm...
kalau cuti lama baru best balik kampung kan...

eita said...

yob ni renjer hutan ke?
kalau ikut yob rasanya memory kamera penuh dengan gambo..silap haribulan tak cukup tu...

ita paling suka jungle tracking....
tapi tulah arwah mak n ayah selalu marah masuk hutan...
huhuhuhuh

Missqistina said...

nice shot eita :)

eita said...

thanks..
:)

OBO said...

nampak pro mu ambik gambar alam semulajadi....!!! tak pernah tahupun bila mu ambuk course fotogharphy.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...