Friday, January 6, 2012

BABY BARU.....


hari ni gi majlis akikah anak sedara aku..
kat kemasik....
eeeiiii...comel sangat....geram tengok..rasa macam nak makan je budak tu...
hahahaha..
jahatnya mak sedara kan....



nama dia ahmad umar....
baru 7 hari....
tapi apasal hah kulit dia banyak mengelupas..
tua dalam perut ke?

pada aku makan budak tu....
(ingat aku kaum kanibal ke..)
baik aku makan bihun...
bihun pagi tadi..
di renovate kan....untuk makan malam..
alhamdulillah...kenyang..


bulan senja...
nak ambik waktu malam..
takut turun umah..

24 comments:

Tihara said...

seme bby mmg cumel..dia tengah salin kulit baru tu..nt jd halus mulus..ske bau bby..lama dh tk cium bau bby sejak kakak akak dah tak beranak lg setelah anak nya yg ke 7..seko pn tk tersesat dlm perut akak..huk huk..tah pape kan :..

bihun leh makan sampai ke mlm, akak bese buat cemtu..tahan lama kan bihun :)

eita said...

insya allah ada lah rezeki akak...

memang tahan lama pun..
kakak ipar masak banyak tadi....
tu yang sampai ke petang..

ashrafi said...

Assalamualaikum.

Geram lihat bayi comel itu. Bila turun ke bawah sedikit, nampak gambar bihun, jadi lapar pula. He he he...

Salam ukhuwwah. Terima kasih sudi beri maklum balas di entri saya.

eita said...

waalaikumussalam....
semua bayi comel kan....

jemput makan....tapi dah tinggal kerepok je...

Afida Anuar said...

banyakknya ciliiii....

telur kasi siram dengan kicap...

terbaekkk...

eita said...

tak pedas tak best....nanti cepat muak....
makan kicap lemak manis dengan telur...bertambahlah lemak nya....

Abang Jonni said...

Ah!! tgk bihun siap cili semua... mmmm... lapo plak...

huhuhu. nak mkn ah. Bai....

eita said...

nak gi makan pun macam nak cari gaduh je ni.....
berat..berat

9n0L4 said...

org tranung eh? kemasik kat mane tuuu. hee. ;)

Iqlima Jannah said...

comey nye ahmad umar. X sabar nktgk live

Iqlima Jannah said...

comey nye ahmad umar. X sabar nktgk live

9n0L4 said...

kak eita ditag sini. hee. http://farizafairuz.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Wah! Inilah anak buah, bayi comel yang mencukupkan angka 40 bagi mak su dia ye? Hemm, bagus sekali namanya macam nama2 ulama besar yang terdpat dlm kitab2 tafsir! Eloklah nama macam tu seperti mana anjuran Rasulullah saw dan jika dipanggil pun dgn nama penuh. Tidaklah mcm org sekarang, konon2nya nakkan Islam dgn bercopkan kiasan kata2 Arab (لَحْنِ الْقَوْلِ ۚ) sampai org Arab sendiripun hairan!
Takpe, tunggu lagi 4 orang menggenapkan korum 44 supaya lebih makbul permintaan keturunan tersebut.InsyaAllah.

hani@debumelukut said...

bayi tak ada dosa itu pasal lah comel jer..

a.samad jaafar said...

tua dalam perut??? hahaha.. nakal !!

eita said...

9noL4..
yelah orang tganu...
kemasik kat kerteh...
kerteh plok kat dungun...

kena tag lagi..
nanti akak gi jenguk ye..

eita said...

iqlima....
kalau tengok live muka dia benkeng..macam ayah dia jugak..hahahaha..
tapi macam tau je aku nak ambik gambor dan2 tu jugak kontrol macho..
hahahaha.....(kecik2 dah pandai bodek aku budak ni)
raya cina ni balik lah leh tengok..

eita said...

tajnur..
waalaikumussalam...
ni lah baby nya....
ayah dia ambil nama sempena khalifah umar al khattab....
harap2 hebat dan beriman macam khalifah umar jugak..

alahai lambatnya nak tunggu 44 tu....

eita said...

hani..
betol3....

eita said...

a.samad...
hahahahahaha.....doh semua orang kabor gitu...tua dalam perut...
ikut je lah..

Intan Wandalaara said...

hi.. zita.. awak dah join GA ke ? send link di ruangan komen ya.. :)

eita said...

ye...
tadi salah link..
kih3

IntaNBerliaN said...

ololooo comelnya baby.. ni yg buat sy makin xsabar nak tambah anak lg ni..hihii

eita said...

kalau ada rezeki leh tambah lagi...best ada baby...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...