Wednesday, January 11, 2012

BILA OMBAK RINDU MENGGANAS.....


ombak rindu yang makin menganas....
(takde kaitan dengan filem erk..)
tengahari dalam hujan renyai aku lepak kat pantai...
lama benor tak pergi...
dan hasilnya....macamana lah aku boleh....
terlupa yang jalan sedang di baiki..
sudahnya redah je lah..
masa tu diorang tengah sibuk menambak pantai...
dalam ombak yang betol2 giler....
orang tengok aku buat derk je...
nak pergi dekat sangat takut...
angin memang kuat...
rasa macam nak terbang pun ya jugak....
jadi korang .....
layan je lah ye.....
hasil lepakkan aku kat pantai...






hujan2 ni cepat sangat lapornya...
balik pantai masak bihun sup...
breakfast + lunch + dinner...
3 in 1..
dah macam iklan shampoo lah plok...


26 comments:

Afida Anuar said...

eh eh, tengah2 layan gambor2 pantai yang dipukul ribut tetiba ada makanan last sekali...sedapnyer kak.

hah? 3 in 1... isk isk.kagummnyer!

eita said...

hahahahaha.....biasalah...tengok pantai dipukul ribut perut mesti lapor...
layan makan lah dulu....
3 in 1.....perut berdangdut..kih3

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Eita,

gitu ropa deme tambak? Hmm tahan semusim jer tu. Tahun depan tambak lagi, ratus2 ribu abis! Mesti ada gangguan pd bahagian tertentu pantai atau kawasan yg menyebabkan ombak makin kuat makan pantai! Yang lagi best makan mihun sup!

fieda said...

ombak kalau dh mennganas takut dibuatnya...tetiba plk perut ni rase lapo..sabo jer la..

kakyong said...

rumah ita dekat2 situ ker..
sebu perut tgk kawasan situ.. kiranya berani sungguh mereka yg dok kawasan situ..

sedap nya bihun sup tu..

Abang Jonni said...

oit!! mana aci.... dari pantai terus ke bihun.... aku nak la jugak...
huhuhuhuhu

~SaL IjOu~ said...

uik..sekali je mkn..kalo breakfast + lunch jadi brunch..kalo da campur 3 tu jadi apa pulak ye..hehe~ ;p

Waqheh said...

dok tambak pantai ke dok tgh shoting filem ombak rindu yg menggila hingga aku angau tgh malam

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Rindu, merajuk, sedih, cemburu dsbnya hanyalah emosi manusia sahaja. Cuma kena kuatkan `self-esteem` utk menghadapi kesemua ini walau pelbagai badai yang menimpa. Apa yang penting sekali, cukup makan dan minum supaya terjaga kesihatan walaupun yang ringkas2.
p/s Hai biarlah Teluk Lipat, Dungun dilanda tsunami saja takkan hati eita mcm itu kot...

eita said...

moh kembara...
wslm kak....
tahun ni memang angin pantai pelik sikit...
kuat semacam je....tu yang ombak laju je makan pantai...

eita said...

fieda....
memang ganas...
sekarang ni pun tak banyak kedai yang bukak kat pantai tu...
semua dah tutup...

eita said...

kak yong...
jauh lah jugak...
kebetulan kuar semalam...lalu ikut pantai..
rindu nak tengok pantai..
tak berani pun kena berani jugak..dah tu umah diorang..nak lari kat mana lah...
jemput makan...

eita said...

abang jonni...
aci ke tak aci ke...
ada aku kisah..kah3....

eita said...

salijou...
bercampur 2 jadi brunch...
kalau 3 jadi brunchdd...
di qalqalah kan....

eita said...

waqheh,,...
kau pun layan jugak ke cite jiwang tu..
sejam nak habis aku dah bosan tengok..baik kau baca novel dia lagi best...

eita said...

tajnur...
waalaikumussalam....
emosi manusia berbagai-bagai...payah nak melayan emosi ni...
ringkas tapi penuh khasiat...

hati eita dah lama di telan tsunami...sampai sekarang tak jupe lagi di mana hati tu...huhuhuh

najwa aminah abas said...

bihun tu mengundang! mengundang bebeno!

hani@debumelukut said...

suka tgok ombak..memang peminat pantai.

Asrul "iLham" Sany said...

hahaha makanan akhir skali tu mengguda ar :D

ORLANDO AHMAD said...

makan sokmo ni hihi

Ujie said...

ombak yg kuat tu lagi best direnung..

bestnya rumah dkt pantai yg cantik! boleh slalu layan rasa..

eita said...

najwa..
mengundang?...
jangan undang2 sudah...

eita said...

hani...
tenag tengok ombak kan....

eita said...

asrul....
jangan tergoda..kih3

eita said...

orlando...
makan untuk teruskan kehidupan....
kalau tak makan aku k.o

eita said...

uji...
umah kat pantai memang best tapi bila jadi macam takut jugak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...