Monday, April 25, 2011

JOM...... BELAJAR BUAT KOKTEL....


hari ni aku ajak korang belajar buat koktel bodoh je...

hahaha...aku ni lah tak habis dengan bodoh..lama2 terus jadi bodoh kan...
baru tau....nak sangat bodoh...
bukan macam tu...
bodoh bagi aku ni buat benda yang simple but nice...
simple cara buat tapi memang sedap..hehehehe...
(masuk lif tekan sendiri)
aku ambik resepi dari anak saudara abang ipar aku....
cik pija.....
tulis resepi dalam fb....
zaman sekarang ni semua nya kat hujung jari je.....
meh aku share plok macamna nak buat ye...
tengok betol2 sebab berita hanya sekali je...takde ulangan...
selamat mencuba...
bagi yang nak cuba....



antara bahan2 yang diperlukan...
selain dari yang kat atas ni..
boleh jugak tambah puding,
nata de coco...sumi...
ikut kreativiti masing2 lah..
aku baru nak cuba jadi beli sikit dulu..
kan kalau tak sedap rugi plok..





masak susu cair + gula...
gula kalau nak manis letak banyak..
aku cuma letak 4 sudu je..
kalau tak nak letak gula pun boleh...
sebab air buah tu pun dah manis....dan..
sebabnya aku ni dah manis..
jadi kalau letak banyak kan..
terlampau manis plok...
hahahah....
perasan!!!!
lepas gula dah hancur..
sejukkan dulu....






bila campuran susu tu dah sejuk...
masukkan bahan2 yang
kat dalam tin tu....
pastu kacau..




masuk sekali dengan air buah2an tadi...
kalau tak...
nanti rasa susu plok yang lebih...
kan dah siap...
bukan susah pun...
tak sampai pun setengah jam...







tadaaaa......ni lah hasilnya..
kalau nak best..
simpan dulu dalam peti...
bila makan maveles...
nyum...nyum...delicious...






dan ni plok...
selamat masuk dalam perut aku..
alhamdulillah...
hehehe...
best giler...


4 comments:

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Nampak memang sedap, tapi semuanya manis2 ditambah dgn senyuman eita yg manis. Rasa2 kalau ditambah `ice-cream` soda atau f&n soda yang jernih tu tentu lebih berperisa! Tak caya cuba...

republik n9 said...

manis? hahahahahahahahhahahahahahhahhahahahahahhahhahahahahahahahaha

hmm nampak sedap. suap aku sikit mak cik, bleh?

eita said...

waalaikumussalam.....
memang manis pun....
eita pun tak berapa boleh nak telan manis2...
lagipun senyuman dah manis kan...hahahaha......
dengar dah macam sedap..natilah kalau ada masa free eita cuba buat...
ermmmm.....
nak join tak?
:)

eita said...

republik:
hahahaha....ada unsur dengki kat aku tu.....
alololo...manja nya nak bersuap bagai...
ermmm....boleh...
boleh blah lah lu...
tangan ada makan lah sendiri...
:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...