Thursday, October 18, 2012

YEEAAAAHHHHYYYY....



baru ni kan takde angin..takde ribut..tengah panas plok tu
tiba2 kilat sutir....
ingat takde effect apa2 sekali tengok..
modem jahanam...kena kilat....
meroyan sehari semalam xleh intenet...huhuhuhu...
modem tu kat umah kakak aku....
bile modem dia jahanam..dengan aku aku sekali xleh guna net...
sebab apa?...
sebab nye abang aku seorang bomoh IT..
buat kabel networking (btol ke aku cakap ni hah..ermm..kira betol lah tu..)..
dari umah kakak aku sambung ke umah aku...
kira kongsi bayar lah net tu..takleh terbeban sangat....sebulan rm33 sorang....
jadi bile dah jem....say godbye je lah...
nasib hari tu abang aku ada tinggal modem spare kat umah aku..
jadi anak sedara aku...asuhan bomoh IT...
sambung balik modem...
umah aku xleh lah plok..huhuhuhu....
ini takleh jadi...
abang aku coll....aku usaha baiki network aku dari jarak jauh...
hohohoohoh...berjaya...
hebat jugak aku ni...
sebab tu boleh update blog...
tu je nak citer...hehehehheh....

51 comments:

Cik blogger said...

hahaha terer tu hehe

Telor Power said...

syabas.....

ingat sampai bila2 bila hujan lebat ada guruh jgn la pakai tenet

wantie said...

Wah teror benor bomoh it ni yer. Kena pi berguru ni

Tihara said...

as salam

betui..kalau hujan jgn on lappy..nt nanges tak belagu..tp takpe la mung doh jd bomoh puang :)..ape akak ngarut ni haha

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah ada bomoh IT..hebakk tu..kalau tekder tenet APTB hahhaa

Ujie said...

Skrg mmg slalu petir kilat..kdg tak ujan pun.

lps ni sngla..eita dah boleh jd pembantu bomoh IT! :-)

JR said...

Saya dlm dua tahun ni dah tiga kali modem disambar kilat. Mujurlah yg kena tu Streamyx..TM ganti balik tak sampai 24 jam lepas buat laporan...

Ima Salsuzaima said...

bahaya tu.xde angin xde ribut tetiba ada kilat.hehe

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Saya ni bukanlah bomoh IT tetapi tahu le siki2 kalau bab buat networking dan bina Access point pada jarak yang jauh. Ya tak ya juga, kenapa tak guna streamyx tmnet sebab ada warranty jika berlaku kerosakan! Harga pun lebihkurang je dgn `service-provider` dari badan2 lain.
Tak mengapalah kalau dah ada bpmoh IT dgn budak PA... lagi baik, semua bisa diatur.

sHaRiNa eLyaNa said...

wah terer la tu hehe

TiranaAduka said...

salam sis eita.

Kalau ujan tirana off lp dan tv. Tak nak peristiwa lama berulang kembali

Karukord Jagau's said...

hahaha saya ucapkn tahniah dgn kejayaan itu :))

IntaNBerliaN said...

nasib baik skrg dah blh update :-)

IntaNBerliaN said...

nasib baik skrg dah blh update :-)

izan mama mia said...

hebah abang mung !!..leh sambong-sambung....memeng lo ni kilat dok sutir je x bg klu pong...hok aloh....hhiiiiii..ntah.. saya pun tak faham taip apa ntah nie..mu fahe dok nih...kihkih...

HeNRieTTa JoSe said...

Wah...terror la akk nie....

Psss...bru cntikkan....

ieda said...

aduhh skrg nie cuaca mendung2 pun boleh petir kan dikk ..
kat tmpt akak punn sama .. tensi betul , nak2 bila jahanamkan modem @ rosakkan harddisk .. mahall woo

aduhhh lagi tensi bila dah dibetulkan x dpt line lak huhuh .. sabor jelah dikk :)

Saya Disini said...

bahaya klu guna tenet time hujan gurh

sukakartun said...

haha cayalah..bolehlah buat tutorial

juanz said...

er...er... UNIFI xde lg ke kt area sana? kalo ada UNIFI senyum lebarlah. Ribut petir pn x gusar. huhuhu....

Norzie hany said...

Bestnya eita....ada bomoh IT.

Nory Zoulkefle said...

modem tu mmg snsitif ngan kilat....gerammm btull..

Kesuma Angsana said...

wah hebat betul tu!

KY said...

hehehehe...ieta pun dah nak jadi bomoh IT juga dah tuuu..

eita said...

cik blogger....
kalau tak terer xleh main net...huhuhu..
terpaksa lah

eita said...

telor power...
masalah nyeribu sawat dia kat umah kakak aku...
dia yg pasang...time kilat ada

eita said...

wantie....
jom..jom...pengeras ayam golek sekor...
hahahah

eita said...

kak tiha...
wslm kak..
kat umah ita memang tak pasang pun..
tapi umah kakak biasa dia memang tak tutup...

eita said...

wanieys...
tau takpe

eita said...

kak ujie...
tu lah....
tak nampak tanda langsung...

hahahahha...pembantu selalu jem otak

eita said...

JR..
ita pun streamyx...tapi guna modem sendiri...

eita said...

ima...

takde amaran langsung tu..

eita said...

tajnur..
waalaikumussalam...
memang ita guna streamyx pun...cuma guna modem sendiri....

bomoh it duk kat shah alam....
pakai coll jarak jauh je....
mujur boleh buat

eita said...

sha...

hahahhaha

eita said...

tirana aduka...

wslm...

kat umah ita memang tak bukak pun..
masalah nyer kat umah kakak yg buka...
tu yg kena kilat tu..
dia tak tutup

eita said...

karukord..

thank u very much...hehehe

eita said...

intan berlian...
tu lah ....mujur gok..

eita said...

izan...
pahe..pahe.....
hahahha...
kena nyakit mung ni...lain macam je kecek...
kihkih

eita said...

rietta...
akak baru try nak jadi hebat...
ahhahahha

ha'ah..

eita said...

ieda...
tu lah kata kan...
jenuh kalau rosak

eita said...

saya di sini..
betol2..

eita said...

sukakartun...
hahahha..masalah nya akak bukan reti pun nak ajar orang..
untuk fahaman sendiri boleh lah

eita said...

juanz...
x tahu plok...

eita said...

norzie hany...

bomoh ni tak syirik....
tu yg guna perkhidmatan dia ni

eita said...

nory...
memang lah...

eita said...

kesuma angsana....

hahahha...x hebat mana pun..saja je gurau2..

eita said...

KY..
in training
hahahha

Si Matatajam said...

Blogger cam kita ni kl tenet problem mmg tak bleh duduk kan,,ha ha...fuhh bomoh IT tu..hi hi..

9n0L4 said...

hehe. sepeseng dgn adek jaa. die buat LAN connection kat rumoh. so sume bilik boleh gune intenet. tapi lening pakai wireless pulok. hee.

a.samad jaafar said...

bila dah sesak..wanita jadi srikandi.. di sini, srikandi ternet..huhuhu..

Che Rosliza Che mat said...

kalau kilat memang bahaya kena hati2...modem sis pun pernah kena gara2 kilat...suis plug tak tutup..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...