Monday, July 23, 2012

RINDU PADAmu....

Sepanjang duk kt KL ni baru aku rasa...
Ianya memang tak sama berbanding kampung sndiri...
Sini...susah benar nk cr laksang...kalu ada pun rasa dia memang tk sama...
Sini...susah benar nk mkn bubur lambuk yg mcm biasa aku buat...
Bubur lmbuk sini pelik...memang xleh nk telan...
Semlm plok tekak yg jht ni terasa benar nk mkn rojak ayam...ank sedara aku beli pasembor...hmpir tersembur aku mkan..memang lain sgt2...

Tak sabar nk blik...sebab jiwa aku tak sesuai tinggal dibandar

Tk sempt nk bw lg..pc di konkey oleh budak2...
Hatta nk pegang keybord pun takleh...huhuhu...
Kalu kat umah..pc tu aku yg punyer...memag lain kn...

32 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

aku pun dh bosan ngan kl...tp nak wat cam ne, rezeki kat sini ~

Tihara said...

dugaan tu..dugaan bulan poce.. take care :)

Nadhirah said...

:) cube adapt dgn suasane baru..
camtu baru dpt sonok2..
try cari kelebihan and ignore kekurangan..
baru lah kak ta dpt rase enjoy ciket kat tempat len ;)
lgpon smpai bile kan nak dok kat tempat same jehh..
skaliskale kene gak brubah angin..

Ujie said...

Hmm..mmg mencabar emosi.
Sabo jelah eita kan..
Anggap la sekali seumur idup buat keja gini.

Kesuma Angsana said...

kalu nak compare kg sendiri n KL mmg totally different lah.. huhuhu

Cik.blogger said...

hehehhe sabar je lah kak eita...

angahpikah said...

hahahha.. ala dengan ank buah pn nk berebut pc ke..

g jejalan kt bazar dpn stadium ni kak. bnyk mknan.. hahah

Che Rosliza Che mat said...

Kat sini laksang tak sedap sangat...tak sama dengan pantai timur buat...hihihi

Nurlyla said...

kakak kena sabar.. hehe. bulan pose ni ..

izzah said...

kl memang jauh beza dgn kg sendiri...dunia kl smua bnda org jual nk profit tnpa pikir nk bg yg terbaik...

izan mama mia said...

huuhuh..sedey sungguh terasa di hati hamba membaca pengakuan tuan hamba itu...sebak rasanya...arakian adanya,...tuan hamba,..bersabarlah...nanti,...bila nak raya,..pulanglah kedesa..pc tuan hamba tentu amat rindukan tuannya...kan..kan..

Djangkaru Bumi said...

Anggap saja lagi berpetualang :D

ieda said...

memang lah dik
bak pepatah hatiku tertinggal di kampung halaman ;)

eita said...

Asrul...

Kau keje..lainlh..memang dah biasa kt sini..
Aku xleh..

eita said...

Kak tiha...

Memang dugaan pun..
Sabar.sabar

eita said...

Nadhirah...

Betol tu..
Tapi orang seni mcm kak ta memang tak sesuai tinggal sini..

eita said...

Kak ujie...
Sikit je mencabarnyer..
Jd mcm ni sebb ita x pernah tinggal umah lama2...
Xpe janji kita ikhlas nk tolong orang.
Bb2 emosi ni kita tinggal dulu kt belakang.

eita said...

Kesuma angsana...
Memang jauh sgt berbeza

eita said...

Cik blogger...
Ye itu yg kita cr

eita said...

Angah pikah..
Dah asik diorang je maen..
Celik mta pc..celik mta pc..

Dik oi..bkan setakat stadium shah alm..tandas awam pun akak x tau kt mna....hahaha..
Kau nk suh akak naik kete labi ke?kihkihkih

eita said...

Che rose..
Tau tkpe...huhuhu

eita said...

Nurlyla...
Betol tu..dugaan bulan pose tu memang banyak

eita said...

Izzah..
Btol betol betol...jauh sgt bezanyer

eita said...

Izan ...
Haha..pandai sungguh tuan hamba membaca ht ambe...lagak seperti bermadah pujangga..
Ambe cuma rasa x sama hidup di sini..
Umpama berada dr alam batu ke alam besi saja...hahaha

eita said...

Djangkaru bumi..
Cuba untuk beranggapan sebegitu

eita said...

Ieda...
Jasad je ada sini.hati duk kmpung

9n0L4 said...

haha. tak pernoh mkn jugok pasembor tu. tkt tersembur jugak. :p

Masya said...

hihihihi.. edisi meluahkan perasaan ni.. kesian dia .. sabar² .. kalau tak sabar piat budak² tu hihihihihi.. gurau jer..

IntaNBerliaN said...

a'aa kalu bab makanan, makanan tmpat kita jugak yg sedap kan :-)

eita said...

9noL4...
hahahahha...tau takpe....

eita said...

masya..
ho lah..betol2 luah ni....
mana boleh piat ...anak orang tu..
kan jadi kes dera plok..

eita said...

intan berlian..
tau takpe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...