Wednesday, July 18, 2012

MATI KUTU....


mendengar tajuk tak semestinyer di tuju kan pada kutu atas kepala ye...
ataupun kutu yang mati..
atau pun..
mati disebabkan oleh kutu...
takde kaitan pun ....
kihkihkih....
kepala aku memang bersih dari kutu ok....
apa?...tak cayer?..
tak cayer sudah...
hahahahah.....
sebagai seorang yang hardworking....workaholic....
aku tak sesuai langsung duk lama2 kat umah orang...
jemu sangat2...
orang ganu kata puah jemuh...
naik kejang kaki aku...
dah macam benda buat...
bosan jugak..
asik tengok dinding je..
nampak gaya nyer...pah diorang selamat balik..
aku pun akan selamat balik ke kampung..
errrmmmm...
patut lah orang tua tak nak duk umah anak2 diorang kan...
jadi macam aku ni lah...
mati kutu

32 comments:

Acik Erna said...

assalam eita..kalau rumah sendiri..tak kisah le kan..macam mna pun seronok je..tinggl kan lm sikt rindu kan rumah

izan mama mia said...

tulah pasal..saya pun kalau dok rmh org lama2 mmg mati kutu segala...habis bersih kutu tuu...hahhaah..boring tahap gaban kan...bila nak balik kg?..tak sempat laa..nak puasa kat shah alam?

teratak hati said...

wah cantik la background blog ni..sejak bile bertukar ni,tak perasan pun..hehe..

Ujie said...

betul eita, akak pun mmg takleh tahan stay rumah org lain lama2. semalam dua ok lagi.

slmt mlm!

eita said...

acik erna...
wslm...
kalu umah sendiri mcm2 bnda leh buat...leh jln tnah...lepak2..

eita said...

izan...
tu lh kta...
dah takde kutu dah nk cr..
sempat seminggu kot pose kat shah alam..

eita said...

teratak hati...

dah lama dah

eita said...

kak uji...
tu lh kak..
jemu nyer rasa...

rindu kt bntal busuk etek...hehehe

Tihara said...

tu mesti rindu kat katak pisang dia dengan telo burung unta dok netah2..betui ke akak speaking ni??haha..
tak pung indu ke ehem2..hik3 :D

Suhana Shuib said...

eita..kak su pon x bole dok rumah org lama2..busan! hahaa.. rumah sendiri gak yang paling syiok.

Che Rosliza Che mat said...

hihihi cr tak suka duk umah orang lama2 hihihi...mati kutu,mati lipas semua ada....

angahpikah said...

alaaa ksiannya die..
saya nak bawa akak jln2 mkn kt shah alam xde keta la plak..
xpe kak.. sabo2..
lg skit je.. hehehe

MOH KEMBARA said...

Salam Ta,
kat ner tu? Kena babysit sampai demo balik yaa? Mau gila meroyan akak jaga bebudak!

fieda said...

sian pulok..hihi..sama2 lah kita pakat ngadap dinding ye eita..

Saya Disini said...

mati kutu = bosan yg teramat

eita said...

kak tiha...

mesti lah kak....
member baik tu...kihkihkih...

ehem2...?
akak batuk ke tu?...
baik makan ubat batuk..pose dah nak dekat ni..
hahahahhaha...
hari2 duk mesej rindu apa lah sangat..gaduh ada lah...

eita said...

suhana..

tau takpe...
gi mari gi mari....
bosan giler wooo....

eita said...

che ros...
mujur tak mati katak kan che ros..hahahhaha

eita said...

angah pikah...
kete kan umah ni ada 2..
tapi sayang nyer tak reti bawak kete..
pandai bawak kete labi je....
hehehehheh...

yea..tengah bersabar ni..

eita said...

moh kembara...
wslm..
kat shah alam kak.....
ha'ah...tunggu diorang balik umrah...

eita said...

kak fieda...
sian..sian..sian...
semalam mimpi kan akak lah....

eita said...

saya disini...
yup...10 markah..

wantie said...

hahaha.. cer cuba gi bercucuk tanam.kalau umah tu tak de tanah tuk di tanam. beli je pasu bunga. then belek belek pokok bunga tu. leh hilang kot boring...

tapi kan, stay umah orang memang tak best. kalau umah sendiri tak buat apa pun bestttttttt.. zzzz lagi best.

angahpikah said...

hahahaha...
xpe kak.. akak masuk keta wat "vrooommm vrooomm"... pun jadiklah..

9n0L4 said...

haha. tulah gaye nye bile duk rumah org kan. tak tahu nak bende. ;)

eita said...

wantie..
nak cucuk tanam apanyer...simen je..
nak beli pasu tak tahu kat mana...
tanam dalam game je lah..
hehehhehe

eita said...

angahpikah..
oloh lah..
tak mencabar langsung...

eita said...

9n0L4...
tau takpe....

sHaR!Na eLyaNa said...

kakak pendiam ka? hehe..sama la sha pun

IntaNBerliaN said...

a'aa biasa org2 tua mmg xnk duk lama2 umah ak2 kan..

Masya said...

samelah kt pun.. rasanya semua org pun mcm tu kot x tahan dok rumah org .. mcm mane keadaan pun rumah sendiri gak lagi selesa kan huhuhuhu.....

Si Matatajam said...

Dulu masa M budak2 dulu M ingat mati kutu tu kutu yg mati kat atas kpala.. Ha ha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...