Monday, July 9, 2012

PESTA FLORIA PUTRAJAYA....

Lokasi : putrajaya.
date : 7.7.2012...

lepak kat umah anak sedara aku kat kajang....
janji nak gi tesco tapi hampeh..
so kitaorang gi lepak kat putrajaya..
ada pesta bunga...
hohoho.....teruja tu...
masa gi jupe jalan...
masa balik tersesat untuk seketika....
korang layan je lah...

mula sampai..
orang penuh giler...
takde parking..
belok kaki jalan..

nampak bear besar..
sama besar dengan aku...
dikelilingi oleh anak harimau...
tak kuasa aku nak beli...

budak ni kan selalu je menyelit kat blog aku..
ni blog aku ke blog diorang hah?...
heheheh...
dah aku gi dengan dia memang lah diaorang ada,...

teruja tengok bunga kekwa yang banyak..
rasa macam nak tido atas bunga je..


tu dia bunga nyer..
tapi banyak yang dah layu,,,

ni plok orkid ..
usaha nyer diorang susun atas para tu..
kalau aku lah tak kuasa nak memanjatnyer..

ni je kekwa yang masih segar...
cantik giler..
terlupa nak hidu..

macam2 kaler je..
tapi yang ni je sempat klik..
diorang tinggal aku kat belakang..
takut jugak tu tersesat..

masuk kat taman rose..
macam2 jenis rose ada..
korang ada?..
takde kan..

ni plok rose putih...
tapi yang kacukan,...
takde bau pun,..

yang ni warna dia pelik sikit,..
rose jugak..
spesis macam water kaler yang tertumpah..
takpun jenis yang tak cukup kaler..

wana kuning air...
harap rupe je lawa..
tapi bau memang takde..
bau ketiyok orang ramai adalah..

singgah jap kat bonsai..

ala2 citer macam kat kayangan je pokok dia kan..
pandai betol diaorang mencantas..

lalu kat orkid ...
kebanyakan orkid yang diorang pamer tu..
kat umah aku pun banyak..
tapi spesis yang ni aku tak pernah  jupe lagi..

daisy...

yang ni aku tak tahu name apa..
nampak comel aku klik je..
hahahha...
aku ni kan pantang nampak benda pelik sikit..
pelik ke?..
ke aku yang pelik...?
takpun pelik yang nampak aku..?
ke aku ni yang pelik hah?..
confius plok aku ni..


di sebabkan...aku pakai berukband...
line nyer memang tenat giler,...
mengalahkan cipan nak beranak..
tambah2 plok hari hujan ..
insya allah..
esok aku berjalan2 di blog korang ye...

46 comments:

Deqla manjew said...

cantiknye munge2 cinta... :)

izan mama mia said...

bila bunga-bunga berkembang..ada jumpa kumbang dok kat ctu...cadang nak g,..last2 minit ada hal..bila pulok nak ada ni..hihi..eita mmg pelik ..pelik yang ternampak pelik,pelik sebab tak nak tunjuk muka,..peliklah napa tak bg depa tu tangkap gambar eita,...pelik nak tengok pose eita disamping bunga-bunga cinta..cam deqla cakap tu...

eita said...

deqla...

kalau ada kat situ lagi terasa bunga2 cinta nyer..
hahhahaha

eita said...

izan mama mia..

kumbang nyer tertinggal kat dungun..
hahhahaha.....

apa plok yang peliknyer..
ita memang tak suka ambik gambo..
tapi memang suka ambik gambo orang ..kihkihkih...

datuk memang sentiasa low profile...
chewah...

Ujie said...

wah..org ganu pun sempat sampai Floria.

Akak thn ni tak pegi, dah 2 thn sblm ni pegi..sama je..bunga2..suami dah takmo pegi lagi. ^_^

Djangkaru Bumi said...

Foto bunganya tampak indah sekali.

Acik Erna said...

assalam eita..cantik2 gambar bunga eita.
eita pernah ke tengok cipan nak beranak cam mana he he

Aine Ainun said...

X kam sampai la kat sna takatni..
Tgk gambarpon jdlaaa...hehe

Uncle Jonni said...

wah!! byk gambo tu... mesti jln... benti... klik... jln... benti... klik.... huhuhuhu

angahpikah said...

Wah... jln sakan nampak. orkid banyak n cantik2 tak kak?

Saya Disini said...

mmg cntik le bunga2 tu..geram tngk..rasa nk mik wak blik je

HeNRieTTa JoSe said...

rietta xdapat pergi...xde org nak bawak....suka la ros putih tuh akk....nampak suci jew....

wantie said...

cantik bangat bunga bunga itu.

eMMe said...

Salam Eita, gi Pesta Floria ek..
org jauh pun dah sampai putrajaya, org duk Putrajaya pun wat tak tau je, hehehe...

Norzie hany said...

Pesta bunga....patut la mcm2 bunga ada.tergoda tgk rose putih tu.

Tihara said...

lawa2 nya gambo mung snap ita...bestnye dapat gi sana...

kim salam kat cipan ngan anak dia tu yer..huhi :D

Asrul "iLham" Sany said...

aku pun gi sana siap jumpe bekas PM ag muahahaha

IntaNBerliaN said...

bestnya... ramai tol blogger g sini :-)

teratak hati said...

Bestnya..thun lepas tema ros lagi best..pndai la eita snap2 gmbar..cantik sgt..

Wanieys said...

best sungguh banyak dah wani masuk blog yg lain asyik citer pasal ni....nk pergi jauh sangat tp mmg teruja tgk hihi

Telor Power said...

bunga2 tu mmg cantik...tapi kena tolok tepi pasal pokok bonsai lebih mengancam

Che Rosliza Che mat said...

Cantiknya..bunga2 tue...sejuk mata...

eita said...

Ujie...

Kebetulan je ni kak..
Tak pernh jejak kaki pun.nilh 1st time sampai

eita said...

Djgkaru bumi...

Realiti lg indah

eita said...

Ack erna..
Wslm...tima ksh...

Hahaha..tak pernh lg tengoknyer

eita said...

Aine ainun...

Ita pun 1st time sampai ni..

eita said...

Jonni.

Hahaha...byk lg gambo tp line berat..
Kau mcm tau tau je kegiatan aku..

eita said...

Angah pikah...

Comel2 giler....

eita said...

Sya disini..

Betol betol

eita said...

Rietta...

Lupa nk ajak rietta ...
Akak pun 1st time sampai sini

eita said...

Wantie...

Memang pun

eita said...

Emme...

Wslm...saja ikut ank sedara..

eita said...

Norzie hany...

Kalu kat sana lgi tergoda tu

eita said...

Tihara...

Best tapi penat kaki...

Cipan tu dah lari lh kak...hahaha

eita said...

Asrul....

Boleh percaya ke ni hah?

eita said...

Intan berlian...

Tak jupe sorang pun

eita said...

Teratak hati...

Tahun ni tema bung kertas...
Kalu tema ros lg giler tengok kn

eita said...

Wanieys..

Lepak jugak...rata2 tunggu sampai mlm...ita g siang je

eita said...

Telor power...

Mesti kau peminat tegar bonsai kn

eita said...

Che rose...

Memang sejuk pun mata nengok

Telor Power said...

minat saja....nak bela jgn harap kehkehkeh

9n0L4 said...

dok dang pun gi tgk pesta bunge ni. huhu.

eita said...

Itu akak sdah sedia mklum...hahaha...

eita said...

Ita pun nk hbs ni...kbetuln nk jd rezeki...

Masya said...

salam singgah sini.. baca maraton .... banyaknya bunga... tak sempat pun pg feita bunga ni huhuhuhuhu... tgk gambar2 kat blog jerlah...

Ixbarr Abdullah said...

kalau terjatuh pokok orkid gantung tu....adoiii~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...