Monday, April 15, 2013

SEMALAM...SEMALAM..SEMALAM PUNYER CITER....

Baru hari ni leh bernafas...
dah banyak hari aku bernafas dalam lumpur....
ramai sangat duk bertandang kat homestay aku...
walaupun bukan cuti sekoloh...
takpe2 meriah sikit...

pada yang tag aku ajak join GA ke segmen ke..
sori lah weyh...aku kekurangan masa..
tambah plok kalau yang ada nak kena like baaaaaaannnnyak sangat..
tak terlarat aku nak join...
aku cuma had masa bersama net hanya 1 jam setengah je..
kalau aku free..banyak masa..inshaa allah...
aku join jugak...
saja meriah kan lagi suasana...walaupun aku ni wujud ke tak wujud ke sama je..
hahahahhaha.....


balik dari pejabat tanah hari tu..
aku ke MDD...
urus pasal longkang tersumbat....
longkang tersumbat?..
memang takde longkang pun...
 sokmo banjir...
jenuh nunggu....
pejabat tetap kosong..
masa ni dah kul 2.30ptg...
makhluk asing pun takde...
macamana nak buat aduan...

duk menunggu kat luar..
hujan plok...
takpe lah...
nak klik jugak..
ni bunga tikar seladang..
bau dia..
perrggghhh.....
wangi yang teramat giler...
ermmm...
korang cari apa?..
cari seladang...
memang takan jupe pun..

petang tu..balik kait pelam..
ada tok peraih dari KL...
nak makan pelam...
penuh satu bonet kete....
aku cakap ambik sendiri....
sebutir siyal...
jadi...pakcik kayo..pakcik kayo..
hahahhaha....
tapi rasa nyer kan macam tuan tanah tu sendiri je yang jadi peraih pelam tu..
hahahha....
penat kait pelam..
malam lepak kat pasar malam..
beli..beli...pahtu makan kat hujung pantai teluk gadung...
berpiknik tengah malam buta...
ingat takde orang ..
rupanyer ramai budak2 uitm duk berBBQ...
hamlet....
nasi beriyani..
laksang...
sate....

takde bulan malam tu...
jadi takde feel nak ambik gambo..
nak ambik gambo apa nyer kalau doh gelap guguk...

42 comments:

Haruno Hana 하나 said...

terliur tengok pelam tu :/ kecur air liur.. :/

TiranaAduka said...

salam ieta
lawatan petang nampak sate ...nampak pokok yang yiada bulan mengambang.....

Tihara said...

oh rindunya kat ita..kehkeh
ada alien yea kat MDD..kuikui
cantik bunga tu, tak rajin dengar nama dia..dah pencen bab2 herba..kohkoh

sedapnya woh pauh wak colek..nok suter
sedapnya ada sate,nasik briani,laksang..behnye ganung..nanti akak nak buat family day kat ganu lagi,insha Allah tapi kat bukit keluang kuts..verangan lebey dah ni :)

dan gambo pokok tu sangat seram pulak..

umi alya said...

sempat lagi eita dating dlm gelap 'gelemat'

Che Rosliza Che Mat said...

Sedapnya mempelam....kecur air liur akak kikiki

Gee GTG said...

salam..
adakah anda juga.. sengaja menyebabkan air liuq saya mengalir sederas sungai amzon..cis!!

Obat Sakit said...

wow alangkah nikmat dan sedapnya itu makanan, minta donk

Ujie said...

Yeah..akhirnya eita muncul!

Oh..ramai tamu ya, mmg busy le gitu. Akak pun kalau tgh ada tamu dtg tido, mmg tak blogging la jwbnya.

Fuh, pelam tu byk betul la ita. Kalau dkt nak ngecek sikit.

Cik Pena said...

Perh kak eita....semalam?? huhuhu berapa banyak semalam da hehehhe....dpt cuci mata je lah tgk pelam tu...huhuhu

Jay Ar said...

Lo ni memang musi pelam..Belakang rumah JR ponk banyak pelam muda sdg bercambah sampai tak larat nak cicah...

LYAfrina said...

sama la dgn lya..pon x smpt nk join ga/segmen...

padat sehari dgn cerita,, banyaknyer pelam.. klo makan colek mmg sedap

Telor Power said...

Simple life yg menarik. Tapi budak2 tu ada pun ok, tak la sunyi sgt suasananya

Puan Kutu said...

mesti terliur amik bau bebudak tu tgh bbq.hehe nasib baik dh bawak makanan sendiri.berkelah malam2,terbaik!

izan mama mia said...

woh..pelam mude..ngidam lagi lee sedak tuu...wat colek bok kate tiha tuu... wah pokok bunge tu meme xpernoh jupe kalu jupe pong mesti xtau name die.... wahwah..sedaknye kelah tepi pantai tgh malam bute...xdok nyamok ker ? ketik dinyamok..paroh... oaloh... jenuh menaip ikot slang mu nie eita..dah campo kelate doh.... haahahahah...

HeNRieTTa JoSe said...

hemlet? aper tu akk....xpernah dgr pown....bunga seladang tu pown rietta xpernah tgk....eeeehhh...siyal setir,kyoooo....

wantie said...

hamboi.. mahal benor pelam ko. sebiji seringgit tu. memang boleh kaya raya la kalau cam ni...

gelap guguk. baru first time dengar perkataan ni.

MAZLIZA ABD RAZAK said...

banyakkya pelam...pecah air liur tengok.

Tihara said...

hamlet tu roti hot dog salut telor kang ita..tetiba nak tolong jawab..gewdiks tak ? :P

Kesuma Angsana said...

sedapyner pelam tu ...

eita said...

haruno hana...

nah tisu..lap air liur tu..
hheheheh

eita said...

tirana aduka...

wslm TA....

tu lah tunggu bulan takde..

eita said...

kak tiha...

waaaa.....ada orang rindu kita...
:D

ermmm..bukit keluang?...bukan bukit kuang ke?...

seram sebab lampu hijau yang menyluh pokok tu....

eita said...

umi alya..

sempat je kak...
bukan sennag nak kuar malam

eita said...

che rose...

nak ke?...
banyak lagi tu..

eita said...

gee...

wslm..

hahahahhaha...saja nak bagi terliur..

eita said...

obat sakit..

ambik aja dong...

eita said...

kak ujie..

sibuk berkempen kak...hahahha...

tulah..kalau ramai sangat orang kat umah...tak sempat langsung nak sentuh pc...banyak sangat aktiviti...

kalau dekat ..takyah kecek pun..ita sukarela gi atar...
sayang jugak...banyak buah terbiar je..
sedekah kat kera

eita said...

cik pena..

hahahahhaha.....
sebab dah lupa bila tarikh nyer

eita said...

jay ar....

tu lah menjadi sungguh2

eita said...

lyafrina..

tu lah kan..
sibuk je memanjang

eita said...

telor power..


memang lah..diorang duk pakat melalak dengan gitar

eita said...

puan kutu...

angin ke arah lain tiup nyer..
takde bau langsung kak....

eita said...

izan mama mia..

hahahhaha...
ita pun pening nak baca....

xdok nyamuk pun..angin kuat...

eita said...

rietta...

hamlet tu...macam anak beranak roti john jugak..
mak lain ayah lain....
hahahha..

kak tiha dah tolong jawab tu....

memang teramat kayo..
nanti leh belanja rietta..
kihkih

eita said...

wantie...

hahahha...kalau murah sangat bile nak kaya nyer..


gelap guguk tu..malam yang terlalu gelap...

eita said...

mazliza..

pecah air liur takpe jangan pecah mulut

eita said...

kak tiha...


hahahha...betol tu...
dalam tu inti ayam/daging+sayur kobis purple+timun+sos cili+mayonis..

naik gaji lah macam ni...hahah

eita said...

kesuma angsana..

mengidam jugak ke?

sayA tonaH said...

waaa bestnyer buah pelam

nak seket

9n0L4 said...

mak oiiii. byk nye pelam. dok hntr dh rumoh kite etek. ;)

Masya said...

KIKIKIKI.. DAH KEMAN PULAK 2.30 X MASUK LG TU HUHUHU... X PASAL MSK BLOG EITA

AMBOI BANYAKNYA PELAM GEGEGEGEGEGGE

Si Matatajam said...

Pelam tu kalau menicah ramai2 mmg best tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...