Thursday, April 25, 2013

PERGI TAK KEMBALI...

balik keje...
terjah kat kawan aku dulu...nak bagi makan...n bukak oksigen...
hahahha...kawan aku bukan kena asma ok....
sekali tengok....alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
dah mati.....
pagi tadi elok lagi aku bagi makan tengok dia berenang....
lepas say bye2...aku gi keje..
balik tengok dah takde..
huhuhuhuhuhu....
mati itu pasti.....setiap saat setiap detik..sapa yang tahu..
hanya Allah je yang tahu...



dah takde kawan dah...
sunyi lah aku...
mati belaka plok tu...


gi turun tanah gali lubang..
sian nak buang macam tu je....
hasil bedah siasat..
menunjukkan ikan mas ni mati lemas...
hahhahah...

dah siap pun kubur dia...
manalah tau kot tumbuh pokok beringin ke..
pokok tanjung ke..
kan tak pasal2 ada VVIP datang masuk meminang..
hahahahhaha

47 comments:

umi alya said...

lorrrrrrrrr lemas gamaknya, x smpat nak wat CPR ye??

Gee GTG said...

salam kak eita..
lah.. takziah kak eita..

tapikan awal2 saya nak rasa sedih..
tapi x boleh tahan dengan ayat akak yang paling bawah tu..haa...
amboi..babap kang..^^

Tihara said...

simpati atas kematian mereka, sabar ye ita.
bela ikan bilis la plok pasni..ngeee

Ujie said...

Sampai serentak mati...eita bg makan byk sgt kot.
Mati kenyanng..

jaakechik said...

hihihi...lawak la kak eita ni... kalo betul tumbuh pokok nanti, keluar poko emas lah kan? kekekeke...

Kuazue Mohd said...

ler..tinggai tak pasang oksigen ker? tak pa..mati tu pasti..pas ni bela jer puyu ka..sepat ka..bela ika especially puyu bagus..boleh mematahkan sihir..sama mcm bela kucin dlm rumah...mana ada org sihir sekali dengan haiwan..wallahua'lam...ntah betui ka tak...tapi yg pasti..tgk ikan berenang..tenang...tapi ikan mas ngada...PUYU jer OK!

intanfirdaus247 said...

lor serentak ke mati..ieta mesti sedih kan...siap wat bedah siasat lagi tu

eita said...

umi alya...

hahahha..tak sempat kak....

eita said...

gee...

wslm....

hahahahha...sedih tau...

eita said...

kak tiha...

pada bela ikan bilis baik ita wat sambal nasi lemak..sedap gok....
hahahahah

eita said...

kak ujie..

biasa je lah kak..pagi sekali malam sekali...
gamok nyer lah kot..mati kekenyangan...

eita said...

jaakecik..

kalau kuar pokok mas..akak kayo lah weyh..hahahhaha

eita said...

kuazue...

memang tak bukak pun oksigen....bila balik keje baru pasang balik...

tak suka ikan puyu...x comel...

eita said...

intan....

tu lah....

mesti lah buat bedah siasat..nak tahu sebab kematian...hahahahha

Kesuma Angsana said...

alahai sedih jugakkan... ikan jenis ni mmg x boleh bg makan byk sgt...

Obat Sakit said...

dikubur....
pergi tak kembali lagi

wantie said...

entah betul ke idak le kan. menurut kawan akak ckp ikan ni selagi ada makanan dia akan makan. makan makan makan sampai boleh mati tau. Ko terlebih bagi makan ke hape ni eita?

ha..ok ok.. mana tau, ada le tu VVIP yang datang minang kau. doakan dari kejauhan...

Nadhirah said...

kak ta, jgn sedey k.. bele lahh ikan baru, ade lah kwn balikk...kak ta bele lahh ikan lage kak :D ikan lage cantikk.. tak pon bele ikan kecik2 tuh.. ikan tuh tak banyak songehh.. ikan emas susahh bele.. pantang bg mkn lebihh sikit mati lah die.. hihii.. ade pengalaman dah before nie.. >.<

izan mama mia said...

ikan mas mmg senang nak mati lemas... nampak jer comel... wah nnt dah tumbuh pokok mas kat ctu,..tumpang naik buai yer..haah

fairus mohamad noor said...

salam kenal dr m3h
done follow sini
http://mama3heroo.blogspot.com/

Ibu Lala said...

Lor sedihnya... Cane leh lemas ek. X cukup h2o kut... Sabo ye. Lepas ni cari kawan baru..

Cik Pena said...

huhuhu kak eita...beli yg baru

Jay Ar said...

Kena cari ikan perak pula kot ganti ikan mas..

Hijab Valley said...

Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Stok terhad. Jangan lupa follow ye..

Terima kasih.
~Hijab valley~
http://hijab-valley.blogspot.com

Puan Kutu said...

alahai kesian ikan ni mati..ikan emas mmg cpt mati kot..

eita said...

kesuma angsana..
takde lah banyak sangat....

eita said...

obat sakit..

betol2...

eita said...

wantie...

laaaa..ye ke...
tengok mulut dia asik duk nganga je...ingat lapor....
hahaha...dah sampai ajal kot..

amin...

eita said...

nadhirah...

stop dulu untuk bela ikan...

eita said...

izan...

tu lah....

hahahah..boleh2...ajak mia sekali

eita said...

fairus...

thanks...

nati kita terjah

eita said...

ibu lala...

tu lah kata....terlebih h2o kot...
hahahaha

eita said...

cik pena....

mals dah nak beli....

eita said...

hijab valley...

ok nati kite terjah ye

eita said...

puan kutu...

tak tahu lah kak..sampai ajal kot

QasehnyaRania said...

aamiin :)

Dayana Bahar said...

thanks follow blog baru akak...

ikan emas memang senang mati.. manja sangat penjagaannya kan...

Bee Haa said...

takziah atas kematian ikan disebabkan oleh mati lemas

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Kata omnputih," Care cat dies: Bunyinye pendek tapi lebih bermaksud kucing yang berkeliaran di jalanan luar itu lebih panjang nyawanya dari kucing yang dijaga dan dibelai! Strive to survive. Mcm itulah juga dgn ikan tu, gamak dah lama sgt hidup didlm habitat yg bukan sebenarnya. Atau gamaknya bagi pellet makanannya byk sampai mabok airnya. Apa2 pun `innalillahi wainna ilahi raaji`uun. Kan kedua2nya pun makhluk Allah SWT spt kita! Wallahualam

eita said...

qasehnya rania...

amin....

eita said...

dayan bahar...

sama2....

tak tahu lah...banyak makan kot

eita said...

bee haa...

tu lah...

eita said...

tajnur..

waalaikumussalam.....

2 3 biji je bagi makan....

dah sampai ajal dia kot..

Si Matatajam said...

Tunggu VVIP nampak! Dasat la Eita ni..

Obat Sakit said...

wah kasian itu ikannya, sudah almarhum

HeNRieTTa JoSe said...

Eeehhhh...dua dua sekali perginye....

9n0L4 said...

sehati sejiwa. mati bersame. mati lapor ke ni. hee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...