Tuesday, November 20, 2012

PEKAN BUDAYA 2012....

hari ni kan..x tau lah nape yg serabut sangat kepala...
aku x gi keje pun..bosan r...
hari2 duk tengok warna warni...mata aku pun dah naik berpinar jadi nyer...
korang jangan ikut macam aku ye...
tidak bagus untuk kesihatan....
ph kelas...aku gi lepak kat pekan budaya...
meh jalan2 dengan aku..
hahahah....dah rasa macam mad market yg hanis zulaikha je...kahkahkah....


ni yg sekolah abang aku punyer...
diorang buat projek tanam sayur kat sekoloh..
ni lah hasilnyer..
murah...RM1 sekilo...
2 biji pun dah mencecah 1.5 kilo...
disebabkan kroni..dapat 3 biji..
heheheh...
nak tengok projek sekoloh abang aku..
klik SINI..
mesti teruja punyer...
setakat teruja je lah ..nak buat rasa nyer tak kot...


kalau pergi sini ..
aku tak pernah miss lawat  ni...
perhutanan...
dulu ayah aku pun renjer hutan jugak..
tapi tu dulu lah...sekarang dah arwah pun..
tiap2 tahun perhutanan menang...

gi kat bahagian polis..
teruja tengok motor dia je..
kat polis aku tak teruja sikit pun..
agak2 kan....sampai tak kaki aku kalau naik motor ni..
ahhahaha....
belom sempat naik rasa nye dah tertonggeng kot..

ni landskap dari..
majlis perbandaran dungun..
sempat ambik yg ni je..
belah sini ada orang sibuk bergambo...

buah salak dia macam tak masak pun..
lupa plok *retuh se tadi...

ni rock melon...
bukan janji rock ok..
punyer lah panas...
habis kecut daun dia...
mujur lah susuk berlian aku tahan panas..
kalau tak habis lah...

dia tulis tanam timun dengan pukat..
tak larat nak belek dah celoh pokok tu..
*takdok pun pukat..
macam kencing aku je...

dalam duk jalan2..
eh!!!...ada pelamin..
rasa nyer aku pergi ekspo bukan gi makan kenduri..
oooo....sekarang ni kan musim orang membina masjid..
patut lah takdok makan2....
ambik peluang kot2 ada tempahan kan..
kalau tak silap orang tu cakap..
ni dari tanjung jara...

tengok awan..
jap biru...jap kelabu..
mujur tak biru mata hitam ku..
nak hujan....
jadi nak balik lah...
motor aku takdok bumbung...


ni jagung yg aku beli kat ekspo tadi..
RM1 satu batang..
aku beli 2 batang je...
phtu patah 2..
jadi 4...
nampak lah banyak sikit..
rasa menyesal plok beli 2...
ni macam jadi taik gigi aku je...

dah macam pengantin kat bangladesh plok..
nak tengok kena selak2 kain gitu..
hahahhaha...
tak perasan dah besar rupanyer buah nenas aku..
aku tudung dengan kain...
takut si ekor panjang tu pau dulu ..


*retuh bermaksud.....ambik sutir...
*takdok bermaksud...tiada

52 comments:

QasehnyaRania said...

sabaq je la...susuk berlian byk lagi ke.bak mai sikit ke sini..kih..kih

Si Matatajam said...

Kl M pi ekspo camni, mmg borong sakan la sayoq ngan jagung tu Eita oiii.. Ha ha x menahan tgk isi jagung tu..kuning cantik.

Kuazue Mohd said...

siyok nyer jalan tgk2 dier..

Cik.blogger said...

hahahha...kak eita...kak eita...hahaha lawak den baco...seronok lettew heheheh

Saya Disini said...

cantiknye pelamin tu

Che Rosliza Che mat said...

murahnya sayur...cantik pelamin..

izan mama mia said...

woo..dosa oo pakai susuk ita...bestnyer jalan2 tangkap gambo...kalu dekat mau nak ilot nie merempit naik moto xder bumbung..kalau ada bumbung acaner tuu..masih moto lagi ker...heh...tanam imun gn pukat?....

wantie said...

rock melon tu memang pebret akak dik oi. dorang jual bape sekilo?

kalau akak dapat ni memang memborong. tak nak buat kat penang gak ke?

Jna marcello said...

Yang menarik sgt hati Na is buah SALAK!!!!!!! nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Waqheh said...

kalo diizinkan gua ingin nak bina masjid lg 1 hahaa..

Ujie said...

Rajinnya ita tanam nenas!

*smlm g beli brg kat KT, sbb tak paham loghat ganu..berkali2 org tu ulang baru kami paham. Rasa mcm org pekak la pulak..lawak je. ^__^

KY said...

KY suka jagung..buat bubur sedap tu..

9n0L4 said...

ayah jaa keje kat mpd tu. hehe. ni gi ekspo, dok ajok pun kite. huhu.

Jay Ar said...

Semuanya JR suka, kecuali pelamin, sebab dah naik pelamin dulu dan permaisuri di rumah tak izinkan naik pelamin kali kedua...hehehehehe...

Kesuma Angsana said...

hehe tq share pic2 yg cantik!

Tihara said...

as salam

sutir tu gape dier? hehe
oo takdok tu takde..buat2 mcm tak tau:)

best jugak ada tpt nk cuci2 taik mata dgn buat taik gg..

akk tk g memana mood nak jln sorang2 tak mari plop :)

محمد رازيق said...

wah. hari yang warna-warni. hehe. nice pic. sedpnya tgk gmbr buah salak tuh.

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

salam kenal..
org trg ke? heheh.. kite pun.
yg psl rock melon pun opis kite pernah buat, hari2 dpt mkn free..
mcm2 variety kite tanam dlu tp itulah.. peruntukankureng so projek fertigasi kureng dh skrg

izzah said...

bestkan gi ekspo tanaman cmtu..pernah gi skali je thn lps kt klantan....

eita said...

qasehnya rania...


banyak cik su..hampir seluruh tubuh..
hahahahhaha

eita said...

si matatajam...

terliur tengok tu yg beli tu..
manis...

eita said...

kuazue...
heheh...jom jalan etek

eita said...

cik blogger...
kau ni lah...asik suke je

eita said...

saya disini...

kreatif orang tu

eita said...

terlampau banyak tu yg murah

eita said...

izan...
hahahhaah....

jangan tanyer tanam pukat ke apa ke...ita cari tak jupe pun

eita said...

wantie...

rock melon tu untuk pameran je...x jual pun..

eita said...

jna...
mesti peminat setia salak ni..

eita said...

waqheh..

amboi..bukan main kau sekarang ni...mentang2 isteri kau jauh...kahkahkah...ada hati tu

eita said...

kak ujie..
abang ipar yg tanam..ita kutip hasil je..
hahahahah...


hahahahhaha...lain kali ambik ita jadi tour guide...

eita said...

ky..

tak sempat buat bubur ..
dah habis pun

eita said...

9n0L4...

ye ke?...tak perasan plok..

ingat jaa takdok doh kat umah..
lalu tepi umah nampak senyap tupah je...

kalau dok leh nyanyi atas pentas...
hahahah

eita said...

jar ar...

amboi..amboi....mujur permaisuri marah..

eita said...

kesuma angsana...

:)

eita said...

kak tiha..

sutir tu sebijik...

eleh padahal akak pun expect tu basa ganu..

tau takpe..memang best pun..
hari jumaat ni nak gi lagi..jom kak...

eita said...

mohd razik...

memang berwarna warni..
berpinar mata

eita said...

leily...

salam kena....
ye..dari dungun...

kita tak suka makan rock melon..rasa dia macam pelik je sikit

eita said...

izzah..
memang best pun

Karukord Jagau's said...

banyak nya timun....huhuhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

uishhhh tergoda tgk jagung tu....

9n0L4 said...

haha. pentas mane pulok. ade je kat rumoh tu. duduk dlm rumoh senyak². hihi.

Kasih Salina said...

akak org ganu juge tp dungun tak tau sangat..

IntaNBerliaN said...

kalu g ekspo amni mmg est ni... buah nampak sedap le plak..

IntaNBerliaN said...

done maxis

eita said...

karukord...

jualan terus dari ladang

eita said...

wanieys...

sedap..manis...

eita said...

9n0L4..

pentas orang wat pertunjukan lah....

patut pun..senyap tupah kat umah..duk nusuk rupanyer

eita said...

kasih salina....

ita plok orang dungun tapi kureng tau pasal ganu..
hahhaha

eita said...

intan berlian..

memang best ork

9n0L4 said...

elehhhhh. nak bgmbor pun pyh, ni kang nok nyanyi atas pentas pulok. hihi.

eita said...

9n0L4...

hahahahahhaha......belom cuba belom tau

syiela said...

sedapnya jagung tu...

murah betul dorang lelong timun tu kan...

ada lebihan ke susuk berlian :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...