Saturday, November 24, 2012

KENDURI KAWEN LAGI....at kemasek

g kenduri...kat kemasik...
kakak adik ipar aku kawen..
masa gi dari umah aku panas terik je..
sampai kat tengah jalan hujan renyai2..
masa balik lagi sadis..
hujan selebat-lebatnyer ..
sampai jalan pun tak nampak....
dah lah berpeluh tunggu penganti bersolek tak sudah2 jugak..
yg sudahnyer...
aku balik je lah... 


sampai kat kerteh rasanyer..
awan hitam dah mula berarak..

ni makan beradab..
walaupun takde orang kat sini..
ini perkahwinan halimunan..

ni lah pengantin nyer...
hahahhaha....
aku tunggu pengantin..
sudah nyer camera man 3 orang ni je yg duk terconggok dari tadi..
menghalang laluan aku nak ambik gambo pelamin..
tak tau lah apa benda yg diorang duk cari kat situ..
ntah2 pengantin tu..
orang kenit tak...
tu pasal lah terconggok kat situ..

bile diorang dah lari baru aku leh ambik gambo..
rupanyer diorang ambik gambo bunga merah...
yg seketol duk tertonggek..
atas pelamin..
cissss...
kan betol aku cakap..
ini perkahwinan halimunan....
mana ada orang atas pelamin..

lambat sangat tunggu pengantin bersolek tak habis..
layan makan lagi bagus kan..
pah makan ..
aku pun balik...
tak larat nak menunggu lagi..

38 comments:

محمد رازيق said...

musim cuti sekolah ni memang bayk org kawin. hehe. last2 makan jugak ek lama tgu pengntin. hehe

9n0L4 said...

haha. kesiannn. pengantin tak timbul ehhh. gmbor nasik ttp snap tu. :)

HeNRieTTa JoSe said...

Mesti chnatek gmbo bunga merah yg dorg amek tu....

Tihara said...

as salam

cer teka akak buat ape? akak duk tenung gambo profile ita..ekekekek

pengantin bunian ke ita..yg penting lauk dia sedap2..hehe..

IntaNBerliaN said...

oooo dorg ambik gmbo bunga merah tu... tu bunga yg pengantin akn pegang kn...

eita said...

mohd razik...

rata2 orang kawen...

lama tunggu..perot pun dah menyanyi bagai

eita said...

9n0L4...

tau takpe...

makan lah yg paling best..jadi tetap kena snap..

tadi lalu depan umah..senyap tupah...

eita said...

rietta...

ye kot...tak tengok mana plok

eita said...

kak tiha..
wslm...

hahahha...jngan di tenung lama2 gambo tu...

tau takpe...makanan kenduri lah yg paling best..
hohohoho

eita said...

intan berlian..
ha'ah..orang berseni...tak tahu lah apa yg menarik sangat tu..

Puan Kutu said...

tak smpt jmpk pengantin la nie?hehe sadis tp yg penting perut kenyang kan?

nadia said...

tema dia sweet sangattttt kak.
pink purple dan kelabu. nampak tenanggg je.

Cho Zila said...

baca entry nak tergelak ler pulak... memang halimunan...
seronoknyer dapat makan kenduri...

Nieyxzha Hassan said...

Suke tema die..pink purple

izan mama mia said...

Ialah tiha...gambo profil eita dh bertukar..comel dikelilingi unger2..hik...

eita,..nasib baik nasi pun tak jadi halimunan..idak..balik gtu jer kome...hihiih

syiela said...

sana sini ada kenduri kawen... hehhehe ada pulak pengantin halimunan :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hadoi tunggu pengantin xnampak bayang....layan makan jer baik perut pn kenyang hihihihi

Kesuma Angsana said...

mmg dah musim die lah skang ni!

LYAfrina said...

heheh,,bunga ros tu gak y mjadi pilihan photoG.. agaknyer lme sgt tgu pgntin..

eita said...

puan kutu...

hahaha..tau takpe...
tu yg penting..

eita said...

nadia..

bunga rose tu yg comel

eita said...

cho zila...

dah lama sangat tunggu...

eita said...

niey...

ceria je kan

eita said...

izan..

hahaha..dah..dah..jangan di tenung lama gambo tu...

mujur gok x jadi halimunan..
kalau dok makan angin je lah

eita said...

syiela...

ada...tu yg pelamin kosong je

eita said...

wanieys..
tau takpe..

eita said...

kesuma angsana...

betol2..

eita said...

lyafrina..
rasa nyer kot..
tu yg merata ambik gambo

Che Rosliza Che mat said...

teringin nak makan nasi orang kawin kat ganu...mesti sedap...lagi2 kalau ada nasi minyak..

eita said...

che rose..

sekarang ni dah jarang orang buat nasi minyak...
rata2 nasi putih

9n0L4 said...

hehe. balik kemaman doh ni. sume org masuk sarang keje masig masing. :)

Si Matatajam said...

Cantiknya pelamin ngan hiasan meja mkn beradab tu..kaler pun mmg my feberet ni..

Jna marcello said...

cantiknya tempat mkn beradap dye... Na suka ;)

eita said...

9n0L4..
laaaa....balik kemaman doh....

eita said...

si matatajam..

kaler terkini masa sekarang

eita said...

jna...

suke nanti leh lah buat jugak

kinara kinatara said...

cntik pelamin 2 sma itu tempat makan beradap..kak eita bila lagi nyh..jangan lupa jemput ya,,.

9n0L4 said...

ho laaaaa. turn dinung pulok. hehe. jumaat ni turn seremban pulok. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...