Tuesday, October 22, 2013

AKU PUNYER PERJALANAN ...PART 2

Date  :13.10.2013


pagi ahad tu...
celik mata je...
g terjah kat buah anggur yang abang ipar aku tanam...
ingat kat malaysia takleh tanam anggur ke...
pahtu siap2...
nak gi Care4..n umah anak sedara aku...
dia masak nasi ayam....
hohohohooh....


ni baru separuh masak..

ni yang masak betol..
yang ni khas untuk aku..
masa petik terus simpan dalam plastik..phtu taruk dalam peti..
baru rasa dia manis..
kalau petik terus makan..
rasa dia masam ...

masa nak masuk Care4...
nampak motor ni...
giler jap...
fuhhh....tak bernafas aku tengok motor ni...
bile agaknyer nak merasa naik ni..

pahtu kan beli top4 spare..

tak sangka plok beli top4 ada free gift..
hohoho..
paling suka dapat hadiah free macam ni..

ni hadiah diah...
yang pink tu..phone holder...
krim fair n lovely..
mainan tangkap bole...
panty liner...
shower bath.....
kalau korang nak hadiah gi lah beli top4 kat care4..
tapi pasti kan top4 korang dalam..
 1 bil bersama dengan apa saja barang..
lagi tinggi nilai top4..lagi banyak hadiah korang dapat..
hahahah...

dah shopping...
gi terjah kat umah cucu aku..
muadz ....
budak ni pun dah makin gemuk...
seheh dada aku bile dukung...
disebabkan lapor..
langsung tak ingat nak snap gambo makan2..
huhuhuh

17 comments:

umi alya said...

alahai hensemnya dak kecik ni..

adrianna syaz said...

Buah anggur..sgt hebat...yang ad kat sini sya tgk buah dia kecik2 je..

shahdiana said...

macam anak cina ...geramss...
akak pun suka dapat free gift banyak-banyak...hehehe

Djangkaru Bumi said...

Bagi doang buah anggurnya :)

hainom OKje said...

Baru sorang? Okje lagi ramai cucu.....huhu tua dah....

Jay Ar said...

Saya pernah tanam anggur, tapi buahnya kecil2 dan paling malang masam macam buah asam..Salah teknik kot??

t.a.t.a said...

pagi tadi pun baru cerita dengan abang ipar pasal ladang anggur di tempat kami ni.

dulu siap masuk paper, tapi sekejap aje. sekarang dah tukar tanam lain pulak.

Kesuma Angsana said...

byk cerita dlm satu n3 ni tp part plg best tang buah anggur tu hehehehe

ros_reeza said...

buah anggur tu yang best tu,,.. segar!

wantie said...

beli top4 dapat hadiah. jelesnya..

Cik Pena said...

wah, syok tu!

sobri yaacob said...

hai mlawat sini.. perh x sangka bleh tanam buah anggur kat malysia.. slalunya klu tanam dekat farm ..

eita said...

umi alya...masa diam memang hensem...hahahha...


adriana syaz....ni pun boleh tahan lah tak kecik n tak besar



shahdiana....sama lah kite...



djangkaru bumi....ambik aje...


hainom okje....cucu kita dah 4..tua sangat..hahahhah



jay ar....ita tanam pun jadi masam....


tata.....yang ni memang tak tukar tanaman selagi dia tak mati...



kesuma angsana...hehehehe...


ros reeza...terbaik dari ladang..


wantie...jangan jeles...hahahha



cik pena...memang lah...

sobri yaacob..ni pun tanam kat umah flat je...

Tihara said...

bestya dapat hadiah, comeynyo cucu mung :)

Puan Kutu said...

comelnya cucu,rambut pacak2..

dpt free gift punya banyak..gila best..:)

Masya said...

beli top up pun dapat hadiah biar btl terbaikknya...

alahai bape bnyk part ni gegegege.. maraton baca.. baru sempat nak singgah

Che Rosliza Che Mat said...

sedapnya anggur tue...terliur kita..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...