Monday, October 28, 2013

AIR TERJUN...SUNGAI CONGKAK...

baru ni belajar dengan abang aku..
macamana nak buat air terjun jadi macam kapas..
aku tak pernah menjadi..
jadi ambik kesempatan gi sungai congkak..
hasil nyer memang teruja sangat aku..
tapi tak puas hati jugak..
bab tripod aku kecik..dan pendek..
aku lupa nak pinjam yang abang ipar aku punyer..
huhuhu..
takpe next time aku ambik lagi...



ni lah asignment aku..
guna setting TV..
aku guna speed yang rendah 0"8-1"
iso auto...
timer 10 saat...
sebab abang aku cakap dia xleh bergegar..
memang takleh nak sentuh..
jadi kena guna timer..
mujur dok jatuh kamera aku dalam air...
nak terbalik...


bahan2 yang diperlukan...
(dah macam rancangan masakan plok)







18 comments:

umi alya said...

serius, cantiknya Ita, akak cadangkan pasni sediakan pakej tunang or kahwin dsb

Jay Ar said...

Indahnya panorama....

jaakechik said...

cantik! mmg nampak macam kapass... putih suci murni jer... pandai akak snap. menjadi benarrr dah tuuu...

t.a.t.a said...

kak, bila akak kata nak jadikan air terjun macam kapas, okay, seriously saya percaya akak nak buat air terjun itu jadi kapas secara LITERAL nya!

wah sangat lurus nya saya ni.

izan mama mia said...

camera mahal...patutlah gambar cantik...tahniah eita dh berjaya buat air terjun bak kapas

Puan Kutu said...

YA Allah mmg cantik la eita.hebat la kamera mahal.hiks

Masya said...

cantik sgt... kamera canon sentiasa dihati.. gambar terbaikk.. tp kamera lama canon dah x blh pakai huhuhu.. kamera baru ni x best

wantie said...

cantik.. pandai kamu edit. akak ni hancusss bab edit edit. hahahaha

TiranaAduka said...

salam eita
Lama ta tak turun sg cogkak.
Cantik pandangannya lagi.

Farah said...

Wow! Teringin juga nak cuba >.<

Cantik sangat :D

nea lopah said...

cantik lah yangg... tak perlu nk guna dslr yer.

HeNRieTTa JoSe said...

Chanteknye akk...rietta pown xpernah try lg amek gmbo cmne...mls nk usung tripod...

eMMe said...

Wahh... eita, cantek bangat! hehehe... betul2 kapas umpama gula2 kapas, heeee~

mmg minat la dgn Camera Canon, puas hati.. gambarnye cantik kan...

Tihara said...

whoaa memang cantik ita, dah macam pro..
pasni ambik gambo akak plak :)

eita said...

umi alya....heheheh....gambo kawen tu mkena betol2 pro kak..



jay ar....ha'ah kan..


jaakecik....1st time mencuba...



tata...hahahahaha......


izan...hehehehe...malu i..



puan kutu...tima kasih kak...


masya....canon memang terbaik



wantie.....sekadar mencuba...



tirana aduka...wslm TA...situ memang comel..




farah....try lah...



nea lopah....memang lah...



rietta.....tu yang akak mencuba ni...



emme....dan2 tu jugak brtukar jadi indon..hahahaha..canon memang puas hati kan



kak tiha...boleh je....

Gee GTG said...

perghhh comelnyewww...
tahniah awakk..^^

Kesuma Angsana said...

wah serius cantik even sg chongkak taklah secantik pic ni hehehe

Che Rosliza Che Mat said...

pernah sampai sungai congkak...memang best berkelah kat situ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...