Saturday, March 9, 2013

SANTAI HUJUNG MINGGU...

hari ni mood rasa nak ke laut dalam...
jadi masa balik wat lubang butang baju melayu pakcik tu..
pakcik ni pun dah bising..baju lambat siap..
katanyer nak pakai ke surau..
bukan tak nak jahit cepat tapi sibuk.....
nama dah datuk seri kan mesti lah sibuk...
masa balik tu lalu ikut pantai..
ikut jalan raya sibuk sangat...
jom..kita lepak di pantai...



singgah kat kedai binatang jap..
bukan terapi minda kat sini ye...
jenuh tahan hidung..
beli ikan mas 3 ekor..
ganti balik ikan sepat yang mati hari tu..
ada ikan ...rasa jugak ada kawan kat umah...

ada orang dating kat pondok tu..
heheheheh..
tapi bukan pakwe makwe..
ni hanya makwe n makwe..
duk santai baca buku...

sapa2 yang rasa mood dia ke laut...
sila naik bot ini ye..
free je...
bila mood tu dah datang balik..
balik semula ke daratan..

pokok pine ni mengingat kan aku..
masa kat australia dulu...
hahahaha...

opps bersih 10.0...
balik tadi tunggu orang datang mesin rumput kat umah...
tak larat dah nak bela rumput yang sama..
tinggi dengan aku...

ni kat belakang..
semua kasi bersih..

hutan tebal untuk di jual....
180 ribu..
sapa berani tarik nafas dalam2..

sementara bersih tengok pokok duit2 hantu raya...
masa kecik dulu suka ambik..
letak bawah bantal..
mana lah tau kot2 leh bertukar jadi duit betol..
hahahhahahah...

kulat ling zhi...
dah kulat ni duk bertapa atas batang kayu..
sian plok nak gi bakar kayu ni...
takpe lah..duk je lah sini..



jangan di tanyer kenapa gambo aku semua kelabu..
semua gambo ni aku ambik guna miniature effect...
nampak lain sikit...






aku masih tak berdaya untuk menjadikan hati aku kering..
sebab Allah menjadikan hati aku basah ...
basah untuk di sakiti.....

44 comments:

umi alya said...

cantikpun gambar tu

Jay Ar said...

Pokok duit2 hantu raya...nama yg menyeramkan...tapi nasib baik rupa pokok tak menyeramkan langsung...

HeNRieTTa JoSe said...

Chnateknye pantai tu akk....suka tgk....wah...ops bersih umah.....besarnye umah...kawasan umah pown besar....pnat juga nk bersihkan tu.....
Psss...akk take care yea....xmo sedey sedey.....biar la org buat kita, jgn kita buat org....

Ujie said...

-akak paling suka gambar no.3, timbul bot tu.
-pantai ni mengingatkan akak pd Pantai Batu Rakit..sbb mcm sama je.
-sdg melalui ujian hati ya..hmmm..sape la tu ya? :)

wantie said...

Cantik. Lenkali nak try la teknik ni

Tihara said...

cumelnya amster..ke monster hihik nampak sgt jakun tak kenal..

lawa la gambo ita snap blur2 gitu..cun cun

akak pun rasa ke laut je..kekgi nak pinjam bot tu..
pokok pine tu akak ingat kat cameron..kukuku

sape sakit kan hati ita tu..
jum humban dia ke laut..

take care adik ku

eita said...

umi alya...

:)

dah lama tak ambik gambo..

eita said...

jay ar...

hahahhaha....nama kasi gempak..

eita said...

rieta...

time bosan memang pergi kuar cari pantai..
meh lah datang sini sekali...

hahahha..tau takpe...rasa lenguh seluruh badan....

xpe..sudah biasa...

eita said...

kak ujie...


bot tersesat kat pantai...

pantai kat tganu ni hampir sama je kak...
biasa lah kak....kehidupan berkawan..berjiran...banyak sangat ujian dia..

eita said...

wantie..

try lah..kalau orang ramai lagi comel gambo tu

eita said...

kak tiha...

boleh belaka kak..janji ada bunyi kat belakang tu sama...

dah lama tak ambik gambo...saja je gi lepak pantai....try ambik guna teknik blur ...

hahahhaha..jom kak kita naik bot....

hahhha..meh pakat usung...

thanks kak

MaMa Rey said...

singgah sini dan follow..
suka pic 2 3 tu..teringin pula ke pantai

izan mama mia said...

nak komen semua gambar,..
pic 1- ee geli xmo tgk
pic 2-kalaulah dapat dok kat pondok tuu..bestnyer...na[alah rumah saya jauh dr laut
poc 3-xmo naik bot,..kita fobia takut tenggelam
pic 4-cantek view
pic 5-oo rendah laa rupa eitta..xsupa rmh saya kat kg..tinggi
pic 6-dah lama tak hidu asap bakar daun kering petang2..
pic 7-wah semak...
pic 7- ms bebbudak dl dok heran napa duit lekat kat pokok...napa tak simpan dalam beg duit,...kata duit kan...dl laa zaman kecik
pic 8-kulat ni.br tau namanya...
selesai...oppst,..hgn sedih2.....bw berenang..laaa laut dekat..

zulhilmi tempoyak said...

rajin xplore kawasan ek.. bgos2.. :D

Djangkaru Bumi said...

Saya berminat untuk membeli hutannya, harganya berapa ya ? :d

Si Matatajam said...

Tak tau plak Nama Pokok tu duit2 hantu raya..setau M, pokok duit2 ja..tapi tak pernah plak letak bawah bantal...hi hi

Telor Power said...

Nais...gambar2 kat pantai tu. Terubat jiwa.lama benor dah saya dop jejak ke pantai timur

Puan Kutu said...

dulu pernah tinggal kt australia ekk?ke dlm mimpi?haha

nazeef nazeem said...

effecxt mmbuatkan gambar lagi cantik..btw, gambar pondok ngan bot tu mmg osem laa

Kesuma Angsana said...

hehehe pic2 tu cantiklah !

are_lin@yu said...

wahh cantiknya laut tu..huhu

Masya said...

caniknya gambar² ni eita, eita edit ke.. mmg original mcm ni..

juanz said...

baju melayu abang kt mana sayang? x jumpa pun... ;p

eita said...

MAMA REY...

jom kita lepak kat panrtai..

eita said...

izan..

komen jangan tak komen...
hahahhaha..
jenuh banyak komen mama....

takde sedih ...

eita said...

zulhilmi...

saja santai

eita said...

si matatajam...

hahahah...saja letak nama glamer...

eita said...

telor power...

akak pun lama tak ke pantai..jadi saja jejak kaki ke sana..

eita said...

puan kutu..

hahahahah.....dalam mimpi je kak

eita said...

nazeef nazeem...

betol2....

eita said...

kesuma angsana...

tima kasih..

eita said...

are_lin@yu...

laut memang indah

eita said...

masya....

tak edit pun...
memang dah setting kat kamera

eita said...

juanz....

hahahahha....ada kat belakang almari...
sori lah baju dah koyak kena seterika lah abang...

eita said...

djangkaru bumi..


harga kan ada kat situ..
hahahha..murah je ..180 ribu

Pena Menari said...

hehehe kak eita nk pinjam bot free tu...ekekekek

eita said...

ambik je

eita said...

ambik je

QasehnyaRania said...

cantik la pic boat dgn pondok makwe berdating tu :)

kenangan lama mengamnit kembali ke datuk seri. hhiii

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

suka tgk laut tu cantik sgt..best la bdk dua org yg baca buku kt bwh pokok tu ambil angin laut hikss

shahdiana said...

entry best..keindahan sungguh ye eita...jeles pulak boleh tengok laut sokmo...hehehhe...tapi memang ops bersih...tak nampak dah cucu cicit lalang

9n0L4 said...

luasnye tanah rumah akak. bile la nak sampai sini ni. hee.

Che Rosliza Che Mat said...

Indahnya pantai ganu....seronok tengok laman rumah ieta...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...