Friday, March 1, 2013

REZEKI JUMAAT...

hari ni aku dapat anak sedara yang ke 41...
ahmad umar dah dapat adik...adik lelaki
tapi tak sempat lagi nak gi tengok...
cuma sempat coll je tanyer kabar..
tanyer ahmad guane....mak dia cakap sibuk je nak cium nak pegang,...
mybe dia ingat tu tedy bear kot...
hahhaha...tak sabar nak tengok...


lepas tu aku menang TOPUP RM 5...
menang GA yang fizgrahic hari tu
rezeki lagi tu..bertamboh kredit aku..



rezeki lagi ni...
hari ni lunch
goreng kacang buncis+telor+ayam secoit...
n guna rempah kasih sayang dari mama mia
aku jenis vege jadi rempah tu banyak aku guna dalam sayur..
nak masak daging tapi susuk berlian ..
masih tak bertukar lagi ke platinium jadi..
terpaksa berpantang lagi..
hehehehhe...

rezeki lagi kan...
tadi abang long aku atar timun..
yang projek sekoloh dia punyer..
nak tengok klik je SINI
gred A semua dia dah atar kat pasaraya..
yang gred B..buah dia tak menepati piawaian...
jadi dia mai atar kat umah aku..
esok plok aku agih kat jiran2 aku..
jenuh jugak ni makan sorang2...
mau kembong perut...


tadi plok tengok berita..
jarang sangat aku ni tengok berita..
tapi nak tengok berita yang 2 komander di tembak mati tu..
akibat serangan mortar di lahad datu...
al fatihah untuk yang terkorban..



44 comments:

izan mama mia said...

tahniah eita makin bertambah ank sedara...tak sbr nk tgk anak sedara eita yg baru tuu..tentu comel cam ahmad iumar gak..laki ke puang..eita..
tq eita suka gn rempah tu..bangga laa..kiter..heheh
woo banyaknya timun..nnt buat jus..sedk gok tu eita..
mg akan aman damai kembali kat lahad datu tuu..

Tihara said...

oo tahniah, umar buleh adik..rasa dia kecik lagi..seronoknya dapat baby ni..tumpang hepi..alhamdulillah :)

dayana yana said...

tahniah!!!
jengukla bila free

dayana yana said...

tahniah!!!
jengukla bila free

Nao Mei said...

Tahniah dear...nak komen timun tu...memang banyak sangat...bila tengok belog satu lagi...cam ladang sayur dah sekolah tu..hihi...tapi best gak dear...berbudi pada tanah insyaAllah Allah bagi kita rezeki...memang rezeki bebenar lah nie...amin..

eita said...

izan...

memang bertambah...bingit lah umah...

lelaki...
rasa dia sedap..bangkit selera makan...

ita cuma ambik 6 butir je timun

eita said...

kak tiha..

memang lah rezeki ..rapat sikit nak buat macamana....

eita said...

dayana yana..

tima ksih

eita said...

nao mei...

sekoloh tu banyak tanah terbiar..jadi diorang manfaat sepenuhnyer sebelom ada projek lain...

memang berbudi pada tanah sikit pun tak rugi

Jay Ar said...

Syukurlah murah rezeki....

Telor Power said...

Rezeki....alhumdulillah

Karukord jagau said...

esok pg leh meniaga....jual timun :)

TiranaAduka said...

salam sis eita
Syukur alhamdulillah.

umi alya said...

tahniah atas kelahiran anak buah..

(akak gak tak terkira berapa ramai dah sedara & cucu sedara, aci tak?)

sHaRiNa eLyaNa said...

kita smala hehe..sha pun mng topup hehe..rezeki2 kan kak

wanie amerie said...

salam kenal eita..
tahniah di atas ank sedara baru tu..

dah follow eita, sudi2lah follow akak yer..tq

Djangkaru Bumi said...

Buah timunnya banyak amat, gede-gede pula.
Ikut berdoa atas meninggalnya dua komander.

ainnoraini said...

tahniah ieta..dpt anak sedara lagi...bertambah meriahkann...

nea lopah said...

Tahniah dpt Ahli baru dlm fmily.

QasehnyaRania said...

innalillah dan salam tak ziah buat kelaurga arwah..

byk timun tu..pos mai kl sikit dato seri..hihi

tahniah juga dapat anak sedara baru ;)

9n0L4 said...

dah 41 anok ddare? huhu. ramai tuh. lame dok jenguk sini. maap la ye. hee.

eita said...


jay ar...

ha'ah..rezeki terpijak

eita said...

telor power...


:)

eita said...

karukord jagau...

betol2....
nak nege nasi lemak

eita said...

tirana aduka...

wslm...

syukur sangat2

eita said...

umi alya....

tima kasih..

dah takde benda nak kira..kite kira anak sedara je lah

eita said...

sha...

rezeki jumaat...
kan sha

eita said...

wanie...

salam...
nanti ita terjah ye

eita said...

djangkaru bumi...

ni pun baki2 yang reject..
tapi masih rangup untuk ulam..
sedap..

eita said...

ainnoraini...

ha'ah...paling meriah hari raya lah

eita said...

nea lopah...

tima kasih

eita said...

qasehnya rania....

kalau pos tak sempat sampai dah lembik..
tak best lah...

eita said...

9n0L4...

meme r

HeNRieTTa JoSe said...

Uiks...ahmad umar dh jd abg....chantek chantek timun tu walaupown gred b....rempah tu mmg bleh pkai utk semua msakan erk akk?

Che Rosliza Che Mat said...

Banyaknya Timun batang....Tahniah...dapat anak saudara baru...

Kesuma Angsana said...

rezeki tu... byk tul timun tu ! mmg menjadi. mungkin tanah tu sesuai lah tu!

jaakechik said...

pandai kak eita oleh rempah mama mia tu yer.. kreatiff!

Puan Kutu said...

serius ada 41 anak sedara?ramainya..mesti meriah..kataorg timun ni tak bagus org pmpuan amalkan selalu makan.sejuk n boleh sbbkan keputihan kot..

Alhamdulillah merasa la jiran2 dengan timun free..:)

eita said...

rietta..

ha'ah..dah jadi abang long dah sekarang ni...

boleh je...kite yang masak kan..

eita said...

che rose..

tima kasih

eita said...

kesuma angsana...

sekarang ni pertanian dah makin canggih....

eita said...

jaakechik...

sendiri makan takpe

eita said...

puan kutu...

seyes...41...time raya je lah meriah...

ye ke..baru tau..biasa suka sangat buat ulam....

rezeki bagus di kongsi bersama

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tahniah nk dpt anak sedara baru :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...