Monday, January 7, 2013

CATATAN PERJALANAN AKU.....2

date : 25.12.2012....

kali ni gi berpiknik kat Taman tasik perdana..
kalau tak silap lah..aku dah lupa lah...
saja.gi lepak2..hari cuti...
sesudah subuh kami bertolak..
hahahahh..bertolak turun dari katil...


berpiknik lah sangat kan..
tak berapa kerat pun..

tadaaa...makanan sedia macam nak makan untuk 10 orang je..
takpe...
leh makan ulang2..

nasi lemak yg kakak aku buat..
ayam tu perap n goreng guna ..
rempah kasih sayang ..
yang beli dengan mama mia..
sedap sangat..
tak caya korang leh try..

masa nak basuh tangan ternampak siput gondang..
tunggu jugak ..
mana lah tau kot2 ada putera gondang kat dalam..
hahahahha....
dah macam fairy tales..

ni ada sekor lagi .
kat pokok yg macam lengkuas tu..

ni aku main klik je..

asik orang lain je bergambo..
aku pun nak posing jugak..
hahahah..posing lah sangat..
macam tiang lampu..

teringin nak main macam anak sedara aku ni hah..
tapi .....
pakai baju kurung leh ke main..
kan habis kena sensor..
hahahahha..

1st time ambik gambo teratai...
nak pergi dekat lagi..
takleh..bunga ni jauh sangat..
aku cuma zoom je..
nak terjun..
suit berenang aku tak bawak..
lagipun bau air ni busuk sangat..

aksi berani mati..
mengalahkan budak2 je..

budak cina ni ..
mak dia bawak 4 bungkus roti..
untuk bagi makan rusa..
sempat lagi kitorang pow roti..
untie ni...
bagi makan rusa..

berenti kat tengah tasik...
banyak sangat ikan..
tapi yang banyak muncul..
ni hah..ikan bandaraya..


dah rupa zombie dah..
tak larat nak berjalan..
aku je yg aktif..
hhahahah....
takpe ..
sikit je lagi nak sampai atas..


sambung esok plok ye..
hari ni baru mula keje..
lepas 3 minggu beristirehat ..
sakit bahu..
huhuuuhuhu

45 comments:

Jna marcello said...

berkelahh di tempat yang indah bermacam acara di>>lalalalallaalla

hehehe bestttt~!!!

Kasih Salina said...

amboiiii eita, piknik sakan dia yer..bestnya dapat berkumpul dgn famili camtu..nasi lemak tu terliur..

HeNRieTTa JoSe said...

Taman tasik perdana ada rusa? Bestnye...nnti bleh tmbah dlm list layparking selangor february 2013....

Psss....rietta bukan pandai akkl..rietta pkai close up filter...klu soh rietta yg klik manual....mmg xjdik la gmbo bunga tu smeua....

Asrul "iLham" Sany said...

Tapi napa muka ko tak nampak???

jaakechik said...

wow bestnya gi piknik...lama dah jaa x gi piknik ngn keluarga mcm ni... sedap kan, bwk bekal byk2 nanti boleh ulang makan byk2...hihi..

MAZLIZA ABD RAZAK said...

sedap ja nampak sambal tu
buah apa yang macam durian tu

Ujie said...

meriahnya makanan..byk!

ngelat, letak gambo takde muka.. ^__^

QasehnyaRania said...

as-salam..wah, semangat..
asal akak blurr pic muka tu.potong stim toi la :)
a`aa..rempah mama mia mmg sedap.. ;)

Cho Zila said...

bestnyer berkelah2 sesama.. meriah makanan tak sedar nanti dah habis...

Kesuma Angsana said...

mmg best kalu piknik ramai2 macm ni

MulutPayau said...

Gelak sakan akak baca ntry eita....adoooooiii mmng kelakar..terutama bab zombie tu...
Bestnya dapat berpiknik mcm tu....

wantie said...

hahaha... lawak suit. tak larat nak jalan dah. terhoyong hayang gitu.

Jay Ar said...

Bila mkn ramai2 di tengah bayu berhembus segar, memang tak terasa nasi bertambah berpingan2...sedapppp...

fieda said...

hihihi..semua keletihan akhirnya.

9n0L4 said...

hahahaha. dan dan tu die hitamkan bhgn muke. :)

Kak Mahh said...

Apasal bergambar kabur muka.

Puan Kutu said...

sesekali berpicninc cmnie dengan famili mmg best!ada nasik lemak ayam pulak.wallah!

pena cikblogger said...

perh...sodap ns lomak tu ^^

eita said...

jna....

hahahha...sekali sekala...

eita said...

kasih salina...

sekali sekala kak...

eita said...

rietta..

banyak lagi ada tu..
taman herba..taman orkid..taman burung..
jenuh berjalan ni...

ooooo.....

eita said...

asrul..

hahahah...nati along bukit beruntung cari aku kalau aku letak muka kat situ..

eita said...

jaa kechik...

memang best sangat2...
leh berchit chat....
makan hari tu macam nak pecah perut

eita said...

mazliza..

ntah..tak tahu plok pokok hiasan apa..

eita said...

kak ujie..

memang banyak pun..sampai ke petang makan nye..

hahahahha...mana ada ngelat kak...

eita said...

qasehnya rania...

wslm...

hahahahha...takan lah pasal potong muka pun leh potong stim...

sedap kan..

Tihara said...

haha..yg last tu mmg betui2 ada gaya zombie kampung pandan.. :)

eita said...

cho zila..
betol2..

eita said...

kesuma angsana...

ha'ah kan

eita said...

mulut payau...

masing2 dah penat kak...

eita said...

wantie..

letih tu..

eita said...

jay ar..

hahahah..tau takpe

eita said...

kak fieda..

memang lah tu..berjalan je..

eita said...

9n0L4..
hehehehehhehe

eita said...

kak mah..

alaaaa..tengok kat profile pun sama jugak...

eita said...

puan kutu..

terbaik...

eita said...

pena cik blogger..
meh lah

eita said...

kak tiha..

hahahha..
zombie kampung pandan tu...

Si Matatajam said...

Tak menahan tengok last pict yg macam zombie tu..x makan ka terlebih makan.. Ha ha

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

best giler dapt piknik ramai2 mcm tu

sHaRiNa eLyaNa said...

ctk gmbar siput babi tu..heheh..amboi dpt piknik bestnya hehehe

Che Rosliza Che Mat said...

Seronoknya...

Masya said...

lah awatnya possing.. muka di tutupnya haihh.. saboo jerlah..

kinara kinatara said...

wah...menarik cerita nie..huhu:)
napa muka di di tutupi sih...mau kenal sama ini tuan jajahan..:)

9n0L4 said...

best la org gi jln jln 3 minggu. kite cuti skoloh pun dok jln byk hari gitu. hee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...