Sunday, September 16, 2012

TETAMU CILIK..

sejak2 dah start keje ni..
mals benor nak menaip..
mata asik ngantuk je...
baru ni plok didatangi oleh tetamu cilik..
siapa lagi..budak botak ni lah..
yg semakin ganas...
pantang lepa sikit semua habis dia punggah..
jenuh lah aku kemas balik..
umah aku yg tak berapa nak kemas ni...


tak cukup duk atas lantai..
kerabat naik atas meja..
semua barang atas meja..
semua dia buang..

dah buang..
pandai2 plok ambik semula..
mak dia marah..
dia buat derk je..

aku baru je hampar kain..
ingat nak buat susun..
sekali dia ambik buat pertunjukan..
evening in paris lah plok...

buat kesat hingus pun ye...
habis lah tuan punyer kain ni kena selsema..

main golek2 tabung plok...
berasa seronok sangat lah tu..

jupe plok pembaris dengan tali inci aku..
ntah apa benda lag yg dia nak buat pun aku tak tahu..
aku biar je..

sekali jadi kassim selamat daaaa....
aduhhhhhh!!!

48 comments:

Wanieys said...

huk aloh comey sungguh tetamu cilik kak eita hihihihi

Che Rosliza Che mat said...

kikiki ganas betul budak botak nie...tapi cute..

Tihara said...

comey nye ta..bagi kak akak lah jaga, baru kurus sikit akak ni...heh, ingat cam anak kucim plok leh mintak2 bagi...
eh balang tu ita panggil tabung ey?..tetiba buat2 jakun la plok

QA's ~ mamapapa said...

eheehehe!!!comellll n lasak :)

eita said...

wanieys....
comel n nakal..
heheh

eita said...

che rose..
tau takpe...

eita said...

kak tiha...
rasa nyer kalau seminggu jaga sah2 turun 8 kilo tu..
hahahahha....

ye lah kak..
tabung + balang = bnda yg sama je..
huuuhu

eita said...

QA's mamapapa...
budak lelaki...memang lasak

Everything's Everythings said...

hahaha amboi tetamu ni mcm2 aktiviti dia plak.. nasib baik lah comel hak2

Karukord Jagau's said...

hahaha...budak2 mmg begitu...tak reti duk diam....ekekkee

jaakechik said...

hyperaktiff...mcm anak jaa jugak..hehehe. skang ni letih mgutip dia.

kak tini (umialya) said...

tp seronok jika kita ikuti lgkh demi lgkh pekmbgnnya..

Acik Erna said...

assalam eita..comelnya..seronok tengok aksi dia

angahpikah said...

oooo buli budak2 eh?nasib bek comey...

QasehnyaRania said...

nak jadi pereka fesyen kot..hihi
bleh ganti hatta dolmat nanti kn sicilik=)

Si Matatajam said...

Eeee Geramnya tengok keletah dia.. Comel sgt..

sayA tonaH said...

abih sume die nak gigit

tomey~

Telor Power said...

kecik2 lagi dah hebak...

aktif sungguh eh dia

Asrul "iLham" Sany said...

layan bebudak ni memang best hahaha

-meeSUPERGIRL- said...

hehe noty betooii ! comel !

Norzie hany said...

Kecil lagi tapi bukan main bijak lagi.

Masya said...

tetamu cilik yg mencuit hati ....

wantie said...

budak kecik ni kalau part memunggah memang kellllassssss.

semoga sabar dengan karenah mereka. ngeeee

Tentang Kita Ajer said...

i like budak la... nak ade anak sendri lom smpai seru agi nie...suka sngat lau dapt main gn ''baby comel ni'' emmmpphhh...:) crita sya dah ade smbungnnya...

eita said...

everything

dia kalau datang..alamak habis lah...

eita said...

karukord jagau...
tau takpe

eita said...

jaakechik..
nasib baik hanya jadi tetamu..
kalau tak memang umah tunggang langgang lah
jawab nyer..
hehehhe

eita said...

kak tini..
ha'ah kan...
macam2 dia tahu ikut peringkat2

eita said...

wassalam kak....
nak marah pun jadi suka kan ..

eita said...

angahpikah..
bila masa plok weyh...
aku kan penyayang...
hahahha

eita said...

qasehnya rania...
kalu cik su nak upah dia meh lah..
jahanam kain tak tahu ye

eita said...

si matatajm...
rasa macam nak gigit je..

eita said...

saya tonah..
tau takpe

eita said...

telor powr...
budak lelaki memang aktif

eita said...

asrul..
best sangat2

eita said...

mee...
tersangat noty

eita said...

norzie..
sekarang ni dia tengah sibuk nak belajar berjalan

eita said...

masya...
tiap2 hujung minggu tunggu dia datang...

eita said...

wantie..
ha'ah kan..
habis sume dia punggah

eita said...

tentang kita ajer..
sama lah...ita pun suka budak..

IntaNBerliaN said...

alahaiii comel sungguh nih! :-)

izan mama mia said...

rasa seronok pulok dok baca kisah budak comel nie..apa ker nama dia eita....budak tara nie..mmg best ajak main...sbb mulut dia dok senyap lagi tak reti nak menjawab bila marah...hihihiihihih....tapi teringin gak nak tgk rupo mak dia..mesti comel sbb tu anaok dia comey..btol tak eita...???

Iqlima Jannah said...

Nama dia ahmad omar...

fieda said...

comey la dia eita..

izan mama mia said...

betul ke nama dia ahmad omar..cam iqlima jannah tulis tuu eita...

9n0L4 said...

ibu die ke yg berbaju oren seksi di blkg tu? huhu.

Puan Kutu said...

comei sungguh.klu comei cmnie,nak semakkan rumah pun takpe..sy sanggup kemas!haha

sHaRiNa eLyaNa said...

alalal comeynya dia..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...