Monday, September 10, 2012

MENU HARI INI...

hari ni ada sikit rajin...
keje dah banyak yg beres..
jadi leh lah duk manja2 kat dapur...
kalau tak cincai je...
kalau cincau tu sedap lah plok...
korang masak apa hari ni?

ni lah hasilnyer rempah yg..
mama mia bagi hari tu..
aku perap daging ni sejam..
lama tu..
mujur takde effect apa2...hehehhe
sedap sangat2....
tak rugi kalau korang order...

kes nyer pah perap daging aku
gi lepak kat pustaka..
sambung balik buku yg aku pijam..
kena denda rm1.40....
aku terlupa atar...
pahtu dapat info baru...
pustakawan tu cakap...
leh sambung buku kut intenet...
xyah g pustaka...
waaa.....bagusnyer...
nanti xyah kena denda lagi..

nasi putih n 
kobis goreng + buah pelam..
banyak sangat pelam kat umah masak sayur pun aku letak pelam..
ubah stail sikit...
mujur aku tak mengalami sawan buih..
makan macam2 benda yg aku letak..

terlebih rajin..
ada lebihan bronok yang belom di gaul nyor..
aku buat ala2 pengat gitu..
tapi nisan xde...
x tau kemana hilang..hari tu rasa banyak lagi...

57 comments:

Acik Erna said...

eita..yang ala2 pengat tu la yang buat acik terliur

Cik.blogger said...

owah, nak jugak!

izan mama mia said...

owh..dah masak yer..tq kerana sudi mencuba eita..... tahniah atas tahap kerajinan anda ....

Everything's Everythings said...

ooo ni rempah daging masak hitam tu yer... nmpk menyelerakan betul plak ;D

Tapi tu kalau ak sendiri yg masak ntah jadi mcm mana la plak owh hak2

Siap ad dessert lagi tuu..

KY said...

alaaa....sedaplah pulak nampak

eita said...

acik erna...
sedap kak..1st time mencuba

eita said...

cik bloger..
meh lah..

eita said...

izan mama mia...
dah...
siap bagi 3 bahgian lg daging masak ni..
jiran sebelah sikit..ita sikit..ustazah sikit...
memang sedap lah...

hahahah..tengah rajin memang masak bagai2

eita said...

everything...
ni lah hasil nyer..
makan dengan nasi separa panas..
sedap sangat....

memang menjadi pun kalau ikut step yang di tulis..

itu sudah semestinyer bila tengah rajin..hahahha

eita said...

KY..
jangan nampak je..meh makan....
hehehhe..
ada lagi ni

Si Matatajam said...

Ada plan gak nak beli rempah dari Izan..

Uncle Jonni said...

abis laaa... kalu terlebih rajin... abis la dapur umah mu tonggang terbalik.... huehueheuheuehue

IntaNBerliaN said...

sedapnya... sy xpnh try lg msk itam guna daging sbb time dapat rempah tu ada ayam je.. so, guna ayam.. hihii.. nanti br try daging lak

Zie said...

wah sedapnya.. ooo inilah yg mama izan bagi tu yer...

Ujie said...

Rajin..dn tak membazir. sume eita msk..pelam, sagu.

Nisan tu gula merah ke? Abih tu takde, eita guna gula pasir la ya..

wantie said...

Nisan ko dah jadi batu kot. hehehe sebab lama sangat ko tak guna dia. dah merajuk le tu.

ha.. rempah ni ke, memang dok tercari cari. nanti nak ke mama mia lah nak order gak. Raya haji nanti leh masak tuk emak.

Wanieys said...

sedapnyer nengok daging tu hehe

Kesuma Angsana said...

best mesti sedap nikan!

Asrul "iLham" Sany said...

sedap gile... dah layak jd bini ni muahahaha

QasehnyaRania said...

mmmm.dah 2 org ciksu jumpa guna rempah mama mia ni..cmna ordernya?

akak ditag..jom join=)

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/09/koleksi-terbaru-kznabihah-butik.html

eita said...

Si matatajam...
Leh lh try buat nati

eita said...

Uncle jonni...
Xpe leh kemas blik...
Mesti kau jeles aku lebih rjin dr kau kn..kan...
Hahaha

eita said...

Intan berlian..
Kat umh ita hnyer ada dging je...
Tu yg buat dging...
Nk test...

eita said...

Zie...
Ha'ah...ni lh hsilnyee

eita said...

Kak ujie...
Sebelom xlh mkn baik msk sume tu dulu...
Hehehe...bjimat cermat..

Letk gula je lh kak

eita said...

Wantie..
Hahaha...agaknyer lah ye....
Jenuh mencari..x jupe ph sudah....

Cicah dgn lemang ke ketupat ke ns impit ni ms raya nati best tu

eita said...

Wanieys..tu bru tengok..belom mkn lg...mkn lg sedap...hohoho

eita said...

Kesuma angsana..
Memg sodap..

eita said...

Asrul...
Hahahaha....tau takpe

eita said...

Qasehnya rania...
Gi je msg kt blog dia...

Nati lh akak jenguk ye

John Ram said...

sedap nye..aku mau :D

angahpikah said...

menarik... macam kena try jugak je.. dah lama tak ketuk2 kuali kat dapur ni.. hehe

HeNRieTTa JoSe said...

Yummy...nmpak sedap jew daging tu....

Psss....rietta suka bronok xletak nyior...mam dengan nissang cmpur santang....

eita said...

john ram...
ambik je lah

eita said...

angah pikah..
kalau ketuk tu jangan lupa atar kat akak sikit ye...

eita said...

rietta...
ooooo..macam best plok....

Mishter Izwän said...

nmpak interesting menu dia

9n0L4 said...

waaaaaa. nok gok daging hitam tu. huhu.

Si Matatajam said...

mai jenguk lagi kat sini..masih nampak daging masak hitam..ha ha...

Tihara said...

ooo nisan takde..nisan kat kubor..tihehe..sawan buih mmg takleh tinggal eks...btw ita ni rajin masak, untung sape jadi laki dia :)

eita said...

mishter
nak cuba?

eita said...

9n0L4..
tunggu raya haji plok kita wat..
hehehe

eita said...

si matatajam...
kite malas...huhuhuhu

eita said...

kak tiha....
tu lah..nisan tu jauh sgt nak gi ambik..hahahha....

dah biasa tengok orang sawan macam tu...kihkihkih...

tu time rajin kak..leh lah masak...

Che Rosliza Che mat said...

rajinnya ieta masak...cr pun ada rempah tue tapi belum guna lagi..

fieda said...

kak fieda pun masok doh aritu rempah ni..mmg sedap..doh jadi mcm rendang pulok..

Norzie hany said...

Alahai sedapnya Eita.....terliur sudah.

Masya said...

SEMALAM BARU MAKAN DAGING ALA² GINI .. KAWAN KATA MASAK PAKAI REMPAH KUZI YER...

AMBOI SEKALI TUNJUKK BAKAT MASAK.. PELAM PUN DI MASAK YER...

SIAP ADE PENCUCI MULUT .. LENGKAP²...

eita said...

che rose...
sekali sekala rajin

eita said...

fieda...
memang lah...
makan dgn tupak tu sdap gok

eita said...

norzie hany

semlm baru tengok akak masak..
sedap sungguh

eita said...

masya....
ita punyer yg izan bagi...

masuk je benda yg ada kat umah...

baru sdap makan

9n0L4 said...

alaaaaaa. raye haji kite tak balik dungun. huhu. balik jelebu. ;)

Puan Kutu said...

adui nmpk sedap gila.sy suka kuah yg hitam2 cmnie.hehe

Karukord Jagau's said...

aku tgk kaler daging tu pun dh tau dh....kumpum sedap (^__^)

kak tini (umialya) said...

kena order byk2 ni

sHaRiNa eLyaNa said...

wah..bselera sha tgk.. hntar ke sbh bole?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...