Monday, September 3, 2012

RAYA & KENDURI LAGI..

Hari sabtu baru ni...
sekali lagi balik kampung kat senggora, maran...
anak sepupu aku kawen...
hari panas terik giler giler...
apa tak terik nyer..
kul 11 baru nak bertolak....
meh tengok gambo je lah...

baru lepas pada durian mentangau..
sume kete kena duk tepi..
ingat kan ada sapa yang meninggal..
rupanyer orang naik basikal je..
konvoi basikal apa ntah lah..
lupa plok tanyer polis yang sombong kat tepi tu..

sampai kat kg..
dah kul 2.30ptg..
orang pun dah tak ramai mana...
nasib tak pakai kasut bertumit...
kalau tak ada yang bergolek jatuh bawah bukit...

nasib masih tak baik jugak..
baru nak ambik gambo..
pengantin dah masuk dalam..
nak salin baju lain..
malas nak nunggu sebab abang aku dah nak balik pah makan..
ermm...agaknyer lah pelamin ni nak tunggu aku duk
kat ats tu kot...
tu yang asik takde gambo pengantin je..
wakakkakak....

ni lauk nyer..
nasi putih..
sayur pucuk ubi masak budu..
acar timun berempah..
kari daging..
ayam masak merah..
tak sempat nak menghayati makanan..
abang aku dah start basuh tangan..
laju nyer dia makan..
bile dia dah sdah....sibuk lah duk gesa orang makan cepat..
sadis nyer...

berenti rehat mayam.
kat umah sepupu aku..
pah mayam..
diorang duk borak...
aku malas nak layan orang tua menyembang....
aku redah belakang umah..tepi umah..
ambik gambo..

keliling umah dia penuh dgn bunga ros..

yg ni plok..
dalam pokok tebu ada bunga ros..
dalam bunga ros ada pokok kacang botol...
tanah bukit...
semua menjadi..

ni tak tahu orkid apa..
tak sempat nak kembang..
cik pinggang ramping ni hah..
dah hurung bunga dia..
habis...
diorang bantai buat ulam..

masa berenti rehat kat r n r..
gambang kalau tak silap aku..
napok motor besar...
menitik air liur nengok motor ni..
hhahahah...

aku hanya berkenan kat motor..
bukan kat tuan motor..
huhuhuhu...
macamana lah dia boleh perasan...

ni kat kerteh..
bosan nyer lambat sampai...

dah nak garib masih sempat lagi berenti kat pantai paka..
abang aku sibuk nak makan ikan celup tepung..
n sotong celup tepung...
aku tengok diorang je makan...
alam hati je bersungut..
macamana lah diorang boleh makan ikan n sotong..
tu..
hanyir giler...
sotong tu tak masak mana pun..
goreng pisang je aku makan..
tapi xleh makan banyak sangat pisang kelat siang ni..
takut susuk berlian aku bertaburan plok atas meja..
hahahhahah.....

52 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

meriah pelamin dia... kompom ko kena tanya soalan cepu mas kannn gak hahhaa :D

Everything's Everythings said...

lawa betul pelamin pegantin tu..
pucuk ubi masak budu xpernah lagi makan mcm sedap je.. ni juadah org pantai timur la ni eh? (ak xtahu maran tu dkt mana)

kalau sotong tu yg separuh masak ak rasa ok lagi, tpi kalau ikan tu yg hanyir cannot go la xD

QasehnyaRania said...

haha..ko pakai susuk berlian kak..biar betik?

dh kenyang mkan nsi nuri meh sini nk blnja mkn pelam plok..hehe

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/09/jom-menyicah.html

QasehnyaRania said...

ko pakai susuk berlian kak.biar betik?
haha

dah kenyang mkn nasi nuri meh sini nk jamu pelam pulok..kih2

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/09/jom-menyicah.html

eita said...

asrul...

hahahahha...kau ni macam tau2 je.....
soalan cepu mas tu biasa di telinga....jadi no hal walaupun bernanah hati wooo...

eita said...

everything..

memang lawa sangat...
dah ada rupa telor..hahahah

maran tu kat pahang...
atas tempat...setengah tempat ada lauk macam ni setengah tempat takde pun...
tapi lauk yang jarang ada ni lah yang sedap ni...

akak xleh terus...

eita said...

qasehnya rania...
hahahahha......
untuk kelihatan awet muda....
hahaha....

alahai ..akak pose hari ni...
takleh nak cicah sekali...rugi2

izan mama mia said...

g kenduri lagi ???..pengantin lari lagi ???..mmg pelamin untuk eitalah lepas nie...ish..tak best ler kalo g kenduri tak sempat menghayati nikmatnya lauk kenduri yg sedap tuu...huhuuuh....mesti rumah sedara eita tu wangi sbb keliling ngan bunga rose kan...kan...kan...
cantik gambar permandangan tu....

wantie said...

akak pun ada jemputan kawin. tapi entry raya belum updated habis lagi. jadi simpan dulu entry kawin kawin. hahaha...

BTW pelamin dia cantik bangatttttttttt

HeNRieTTa JoSe said...

suka sotong goreng tepung.....yummy.....

dEdEQ dE wIshEs said...

HAISH .. MENGIDAM SUTONG CELOP TEPUNG DA .. HAHAHA ..

SMARTKAN MOTO BESAR .. TERINGIN NAK BELI 1 .. KUIKUI

Zie said...

cantik pelaminnya.. konvoi basikal merdeka kot. hehe

Tihara said...

kemain lagi bersusuk..susuk budu ado?
mamat moto besau tu cam hepi terlebih je ada awek puko gamba .. :)

Ujie said...

hahaa..susuk berlian bagai!

unik la pelamin dia, tapi design tu perlu ruang besar nampaknya.

Norzie hany said...

Sedapnya lauk kenduri tu....siap ada sayur pucuk ubi masak budu.Susuk berliannnn....hehehe.

Pondok Usang said...

perghh... lauk pucuk ubi yang tak tahan tuuu...

Acik Erna said...

assalam eita..comel dah tak perlu susuk he he

Cik.blogger said...

sempat lagi tu hehehe clik...clik...heheh

eita said...

izan...
ye..raya2 ni kenduri banyak....harap2 lah kan....

tau takpe..tak rasa nkmat nyer....

memang wangi pun..
tak puas nengok...
bau semerbak harum...

eita said...

wantie...
akak banyak sangat aktiviti tu...
tu yang tak sempat nak updated...

memang cantik..

eita said...

rietta...
meh akak belanja....
rietta bayar...
hahahahaha

eita said...

dedeq....
hahahah..kalau mengidam jom gi lepak pantai...

memang smart giler....

eita said...

zie...
ye kot..
banyak sangat polis

eita said...

kak tiha...
susuk budu ada..tapi mahal sikit...
akak nak ke?...
kihkihkih....

tau takpe kak..dan2 tu jugak menyengih..

eita said...

kak ujie...
untuk awet muda....hahahhaha....

separuh umah tu kalau duk dalam umah...
tu yang dia buat kat tanah je

eita said...

norzie...
lama tak makan lauk macam tu...sedap giler..

kihkih...

eita said...

pondok usang..
tau takpe

eita said...

acik erna...

untuk jadi lebih comel....hehehheheh

eita said...

cik blogger...
sempat apa...

Arham Md Ali said...

Memang banyak sangat jemputan kenduri kahwin lepas raya ni, terutama 1 September haritu, ramai sangat pilih tarikh tu.

Telor Power said...

lauk pengantin yg sempoi habis....

sayA tonaH said...

makan gulai memang the best

Si Matatajam said...

Wah memang kurlasss la pelamin dia...cantik sangat..

Si Matatajam said...

Seronok bila tengok keindahan alam dan flora ciptaan Allah kan..tenang ja rasanya..

sHaRiNa eLyaNa said...

wah mc dlm mood raya ni :D

Wanieys said...

cantik pelamin dia...eh kak eita xmkn ker seafood hehe

Karukord Jagau's said...

Penoh aktivitinyeeer

Masya said...

pg kenduri sempat lagi amik gambar bunga2 yer... cantik pulak tu ...

Kesuma Angsana said...

musim2 raya ni mmg bayk pown orng wat kenduri kawin kan!

eita said...

arham...
memang pun....

eita said...

telor power..
yang sempoi ni lah yang jarang jupe

eita said...

saya tonah...

betol2

eita said...

si matatajm,...
trend masa kini....

memang indah kan

eita said...

sha...
masih lagi mood raya

eita said...

wanieys..
makan jugak tapi tak beria sangat

eita said...

karukord...

sudah semestinyer

eita said...

masya ...

aktiviti sampingan...

eita said...

kesuma angsana

banyak sangat2....
sebab sanak keluarga masih berkumpul

9n0L4 said...

mak aihhhh pelamin die. mcm gempak je tgk.

IntaNBerliaN said...

cantiknya pelamin dia...

Che Rosliza Che mat said...

Pelamin cantik...makanan mesti sedap...

QasehnyaRania said...

jom tengok..berminat tak?

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/09/paten-terbaru-fareeda-zaynab.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...