Saturday, December 15, 2012

MENJELAJAH HUTAN....

2 3 hari ni sibuk bebenor...
ikut kakak aku gi lawat kebun buah dia...
pokok memang dah berbuah....
tapi aku tak layan lah buah2 ni..
aku biasa r merayap....

rata2 memang semua pokok dah berbuah...
duku...rambutan..durian..
jering...
tapi buat masa sekarang ni..
buah dia semua nyer kera yg dah buat perasmian dulu..


semalu dalam tompokan ..
kek coklat..
hahahahha...
mujur tak hujan ..
kalau tak jenuh jugak dengan bau kek coklat..

sempat jgak ambik gambo rama2...
diam je tak bergerak..
leh lah klik..

pokok ribu2..
ni melata kat tanah..
kawasan terbiar..
memang penuh lah..
alangkah indahnye kalau pokok ribu2..
ni bertukar jadi beribu-ribu ringgit..
kihkihkih...

masked rider...
aksi selepas bertukar..

yg tak best nyer ni lah..
pacat...
kasi gentel je masuk abu..
abu arang ye..
bukan pak abu...
kan sian pak abu kena gigit pacat..

tak tahu bunga apa..

ni pun tak tahu buah apa..
aku main klik je..
janji pelik..

ni bunga kantan..
rasa nyer kalau berkembang habis mesti..
comel..
macam teratai kan..

giler tengok buah duku atas pokok..
ni baru sepokok..
ada lagi 10 pokok kat belakang..
jenuh nak makan ni..

ni lah durian nyer...
semua berbuah dengan lebat...
tapi yg ni pokok orang..
hahahahha...
aku terliur tengok buah banyak...
tu yg klik..

baru lepas hujan..
tak tau bunga apa..

53 comments:

Jay Ar said...

Semua tumbuhan dan binatang ada. Cuma satu binatang yg kita tak nak jumpa: ular..(Kelmarin JR terjumpa ular ketika nak ambik serai di belakang rumah..)

Si Matatajam said...

Semua menarik kecuali pacat tu yg x Menahan tu..eeee geli arrr

Masya said...

kek coklat????? adekah nama kiasan tu gegegege...

alamak!!! kat kebun gini pun ade pacat ke?? larikkkkkkk.... mmg geli...

Kesuma Angsana said...

wah seronoknyer cuma tang pacat tu jelah geli

Ujie said...

Paling menarik..kantan tu.
Paling geli..pacat. Kalau akak mesti takleh nak shot..sbb tgh geli.

kinara kinatara said...

seluas saujana mata memandang:)

Asrul "iLham" Sany said...

suka kau dgn alam semulajadi ni kan... bagus2... :)

Tihara said...

wahh tangkap arr banyok lagi, tak puas nak tengok..siyes mmg geli tengok pacat, inikan pulok nk pegang :)

syiela said...

bestnya ke kebun.. tak termakan kan....

sayA tonaH said...

mak aih sy da lama tk merasa pegi kebun

rndu rasanyeer

Puan Kutu said...

org seronok nak makan buah dia seronok tgkp gambar plak.hehe..tp best kan menghayati keindahan tumbuhan..:)

Karukord Jagau's said...

dengan penuh tekun aku membaca dari atas sampai bwh.....

x ada pun offer "ada sapa2 nk buah" hahahahaaa

IntaNBerliaN said...

alahaiii tiba2 nmpak pacat plak.. geli...

MAZLIZA ABD RAZAK said...

gelinya tengok pacat..
durian memang best..

Cho Zila said...

syiok tak terkata kalau dapat jumpa ngan pokok buah2an.. teringat zaman kecik2 dulu jaga kebun durian ngan sepupu2... rindu...

Jna marcello said...

awk sape yg pengang pacat tu? BERANINYA ;|

izan mama mia said...

semua gambar suka..kecuali yg geli geleman itu..

wantie said...

memang suka sangat kalau pergi dusun. teringat masa kecik langkah pagar kawat pi curi durian pak cik.

tetiba terserempak ngan pak cik. hahaha kantoiiiiiiii... tapi pak cik kan pak cik kita, mestilah dia kasi kita makan...

pacat? hmm.. dah sinonim ngan hidup ni.

sHaRiNa eLyaNa said...

pacat..bru nmpk wajah sebenar hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bestnyer tengok kehijauan alam..tp yg tu eeeiii geli la haha

p/s:dh cubit disini :-)

jaakechik said...

tgk gambar pokokw kat atas tu sume nya best, tp yg x best nya bila part pacat tu..haha.. meremang jap bulu roma jaa...hehehe...~jaa fobia!

Telor Power said...

terbaik utk sang kupu2, sang belalang dan pacat. best betul gambar tu

Saya Disini said...

geli la pacat tu..isk

eita said...

jay ar....

memang tak nak jupe binatang tu

eita said...

si matatajam...

takde geli nyer kalau dah biasa

eita said...

masya..

hahahahha...nama kiasan untuk tahi lembu....

hujan..tanah lembab...memang ada lah

eita said...

kesuma angsana...

ita ada pengalaman 3 tahun hidup dengan pacat kat kg jerangau...

eita said...

kak ujie...

tunggu bunga kantan kembang...
tak sempat jugak rasa nyer..
baru adventure kak

eita said...

kinara..

sejuk mata memandang

eita said...

asrul..

tu memang jiwa aku

eita said...

kak tiha...

pakai baju kurung kak..
pengerakan dalam hutan agak terbatas lah sikit...

geli apa nyer kak...

eita said...

syiela..

memang lah

eita said...

saya tonah...

seronok gi kebun

eita said...

puan kutu...

sebagai photograper tak berbayar memang seronok

eita said...

karukord...

hahahahahha...kalau nak meh singgah ganu...
tapi tahun depan lah...

eita said...

intan...

hahhaha...
semua nampak pacat macam nampak atu je

eita said...

mazliza...

kihkihkih

eita said...

cho zila..

memang teruja sangat2...

eita said...

jna..

hahahahha....pacat tu kan kecik je..takut apanya

eita said...

izan..

penakut jugak ke?..

eita said...

wantie...

hahahah..tau takpe..

eita said...

sha...

tak pernah tengok ke

eita said...

wanieys..

semua penakut lah..
adehhh

eita said...

jaa...

adeeehhhhh

eita said...

telor..

thanks

eita said...

saya di sini..

rilek lah

Che Rosliza Che Mat said...

hihihi pacat....gentel2 pastu bakar...banyak buah...

fieda said...

pandai eita ambik gambor..comey2 belaka..

9n0L4 said...

wohooooo. ade kebun. nok gokkk. hehe. tapi yy dok tahan tu pacat laaaa. ;)

Norzie hany said...

Geli tgk pacat tu....bila tgk pokok durian yang berbuah lebat tu,rasa nak balik kg pulak.

shahdiana said...

pacat tu atas tangan eita ke..ayoyo...geli betul...

shahdiana said...

banyak betul buah-buahan...macam ni eita sebulan tak yah makan nasi...kunyah buah jo...

QasehnyaRania said...

oh indahnya alam flora dan fauna..
dah lama tak tengok pacat sejak dok bandor ni..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...