Friday, August 24, 2012

EDISI DI PAGI RAYA.....

semangat bangun awal ..
nak raya...hohohoho....
dah tua2 pun sibuk jugak mengalahkan budak2 kan...
layan gambo je lah ye...
citer dah basi ...
dah tak ingat nak tulis apa..
sambil menulis sambil layan 'unbreak my heart'...


comel sangat budak botak ni di pagi raya...
aura baju raya yang aku jahit tu...
yang naik seri..hahahhah..
perasan kan...
mata dia bukan main meliar lagi..
tengok banyak makanan..
tak tahu nak capai yang mana..

pahtu berkumpul adik beradik...
bermaafan..
sekali rasa macam dalam drama hari ni je...
kihkih...
yang ni keluarga belah mak aku..
time raya cina aku lepak kat umah diorang..
time raya diorang mai lepak kat umah aku...
meriah giler..
penuh umah...

edisi makan2...
nasi tomato...
dalca..
ayam masak merah..
acar tmun..
lemang..
rendang...
taper...

makan2....
untuk sesi yang kedua..
bergilir2 diorang makan...

pah balik berkmpul..
ambik gambo kenangan...
gambar ni aku curi yang abang aku punyer..
dalam kamera aku tak berapa lawa...
huhuhuhu..


pahtu gi lepak..
kat umah best friend mak aku...


makan lagi..
bertambah lah yogurt2 aku..

baru nak posing..
ada plok yang baik hati tolong hadang..
tak dapat lah korang nak tengok aku.
takpe..dapat tengok baju pun ok jugak kan..
yang baju biru tu aku...

pah makan...
jalan2 tepi umah untie sally...
orkid ni baru berbunga..
comel..

untie sally ni kan kalau tanam apa2 semua menjadi...
panjang giler..
aku tanam betik kementot pun tak hidup..

ingat nak gi beraya umah abang aku ..
tapi diorang gi lepak kat kelate plok..
jadi kitorang lepak kat pantai je lah..
masa ni tengah panas ketik...
mengetik2 aku lari duk bawah pokok..
sun burn tu...

tahun ni budak dua orang ni ambik peksa..
sorang spm 

acikan aku tak sempat langsung nak berposing..
semua diorang yang ambik alih...

dah letih berjalan..
balik umah makan lontong..
sedap giler..

31 comments:

Cik.blogger said...

hihihi...sempat jugak snap kat pantai...hihi..

HeNRieTTa JoSe said...

Merahnye raya akk...rietta xkemana pown...sbb sibuk jd dara sunti kat dapur...ekekeke...ramai tetamu dtg tiap hr....xputus putus....wah famly mak akk cina yea.....sure adk badik akk comei comei blake....

Tihara said...

sat sat nak teka...ita yg duk kat pintu pakai tudung biru tu kan...pun tak nampak jugak..meriahnya raya, seronok kumpul adik beradik ni :)

nur anis said...

seronok kan dapat kumpul ramai-ramai..:)

Asrul "iLham" Sany said...

meriah habis raya ko :D

Masya said...

meriahnyaaa berhari raya....

awatnya terhalang... tunjukklah muke yg comey tu .. kot² pernah selisih haru jer..

sHaR!Na eLyaNa said...

wah meriahnya kak..heh

angahpikah said...

ni malas nak singgah ni.. mesti ada gambar makanan.. kan saya dah lapaq.. kroh kroh perut berbunyi.. lalala~~

kak tini (umialya) said...

meriahnya..

FEDO said...

ewah.mkanan lagi. Yamy.he2

Puan Kutu said...

meriahnya raya umah depa.terserlah dalam gambar.hehe

Puan Kutu said...

meriahnya raya umah depa.terserlah dalam gambar.hehe

man said...

meriahnya..satu umah penuh..slmt hari raya..hehhe

izan mama mia said...

rumah eita dekat ngan laut rupanya...bestnyer....
ala...sapa yg dok hadang tuu..eita saja jer xnak tunjuk muka eks...
raya nie..xmakan lonntong lagi...nak g rumah eita bpleh??

eita said...

cik blogger...
sempat selagi bole klik

eita said...

rietta....
akak malas nak jadi dara sunti ni..
banyak keje kena buat..hahahaha

eita said...

kak tiha...
ha'ah...
diorang dengki..hehehhe..
setahun sekali berkumpul..meriah lah.

eita said...

nur anis..
seronok sangat2..

eita said...

asrul..
bukan selalu pun..

eita said...

masya....
diorang deki..huhuhu

eita said...

sha...
sangat2 meriah

eita said...

angah pikah..
ok2..next en3 takde makanan...hahahah...

gi lah makan tu..sian perut tu

eita said...

kak tini..
:)

eita said...

fedo..
masa ada makanan kena manfaat kan sepenuhnye

eita said...

puan kutu...
setahun sekali

eita said...

man...
padat hari tu

eita said...

izan..
nak kata dekat sangat pun tak jugak....
dalam 20 minit ke pantai..

hahahah...abang ita pedajal....

boleh2 tapi dah abis lah,,..

Acik Erna said...

salam eita..sukanya acik tengok betik tu..acik ni dah la peminat buah betik.pokok betik sekali namanya tu kan

Karukord Jagau's said...

Uuiiii meriahnyaaa
Slmt hari raya :)

9n0L4 said...

hohoho. rumah kaler coklat ye. nnt nak serbuuuu. ;)

Che Rosliza Che mat said...

Meriahnya duk depan rumah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...